رژیم مدیترانهای شامل مصرف سبزیجات، برگها، ماهیها، میوهها، مغزها، روغن زیتون، گوشت قرمز در حد کم و البته رعایت میانهروی در خوردن است.
از سوی دیگر، مصرف غذاهایی که برای تولید آنها فرآیند صنعتی زیادی انجام میشود (مثل فستفودها، سوسیس و کالباس و بیسکویتهای صنعتی) بیشک خطراتی را با خود به همراه دارد. به همین ترتیب غذاهای با چربی حیوانی بیش از حد نیز توصیه نمیشود. متخصصان تغذیه نه فقط در مورد آنچه میخوریم، بلکه درباره زمان و آهنگ غذا خوردن در طول روز و تاثیر آن بر خطر مرگ نیز تحقیق میکنند.
اخیرا در این باره مقالاتی از سوی بخش پزشکی پیشگیرانه در دانشگاه تنسی آمریکا منتشر شده است. دادهها از ۲۰ هزار نفر بالای ۴۰ سال به مدت ۱۵ سال جمعآوری و مشخص شد که فاصله کمتر از ۴.۵ساعت بین وعدههای غذایی در مقایسه با فواصل طولانیتر، با خطر بالاتر مرگومیر ناشی از همه علل مرتبط است.
همچنین نشان داده شده که صرف فقط یک وعده غذا در روز ــ در مقایسه با سه وعده غذایی ــ خطر مرگ بیشتری بهخصوص بر اثر سرطان و بیماریهای قلبی ـ عروقی به همراه دارد. اخیرا برخی تحقیقات به «روزه متناوب» بهعنوان راهکاری مناسب برای مبارزه با چاقی اشاره میکنند. نتایج این مطالعه جدید اما بر نیاز به پیروی از آهنگ غذایی سالم تاکید دارد.
از دیگر یافتههای جالب مربوط به کسانی است که صبحانه را از وعدههای غذایی خود حذف میکنند. این گروه در معرض خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی قرار دارند. همین امر در مورد کسانی که ناهار یا شام را حذف میکنند نیز صدق میکند. در نهایت، این مطالعه سه وعده غذایی طی روز و در فواصل نسبتا طولانی را توصیه میکند. فواصل زمانی بیش از حد طولانی به مصرف انرژی بیش از حد غذا منجر میشود که روی سوختوساز بدن، بار بیش از اندازه تحمیل میکند. از طرف دیگر اگر در فواصل زمانی کوتاه غذا بخورید هم همین اتفاق میافتد.
روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد