خراسان رضوی - جام جم آنلاین - معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت : کشاورزان در حالی پاییز را پشت سر گذاشتند که محصول گران بهای زعفران را که متکی بر نیروی انسانی بسیار و صرف هزینه فراوان است از مزارع خود برداشت کردند . معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اظهار کرد : توسعه علم، دانش و فناوری در حوزه کشاورزی موجب افزایش بهره وری، بالا رفتن راندمان تولید و سود بیشتر تولید کنندگان میشود
. محمد میری دیسفانی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بخش کشاورزی بر پایه دانشبنیان فعالیت دارد، بیان کرد: توسعه دانش و علم در حوزه کشاورزی در اولویت برنامه های جهاد کشاورزی شهرستان مشهد قرار دارد و انجام عملیات کاشت، داشت و برداشت ، استخراج کروسین زعفران، فرآوری داروهای گیاهی به روش مکانیزه از مهمترین موارد استفاده از ظرفیت دانش بنیانها در مشهد است.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت : بخش کشاورزی بهعنوان منبع تأمین غذا در سبد خانوار دارای جایگاه ویژهای است و تامین امنیت غذایی و محصولات کشاورزی از اهداف جهاد کشاورزی است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است و روی آوردن به روشهای جدید تولید و فرآوری محصولات کشاورزی یکی از مهمترین الزامات برای افزایش بهره وری بعنوان محوراساسی توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی میباشد.
محمد میری دیسفانی بیان کرد : ارتقای قیمت این محصول به جایگاهی مطابق شأن و ارزش آن در بازارهای جهانی با حذف دلال و اطمینان از با طرح خرید حمایتی زعفران انجام گرفت .
وی اذعان داشت : در میان محصولات مختلف تولیدي در بخـش کشـاورزي ایـران زعفران جزء محصولات خاص و سنتی کشور ما به شمار مـی رود و بـا توجه به قیمت بالاي آن در صادرات غیر نفتی جایگـاه ویـژه اي را بـه خود اختصاص میدهد و زعفران از مزیت نسبی و اهمیت بالایی از نظر تولید، سطح زیر کشت، اشتغالزایـی و نیـز قابلیـت توسـعه برخوردار است زعفران به دلیل موقعیت ویژه از لحاظ اشتغالزایی در کشاورزی و ایجاد درآمد ارزی قابل توجه برای کشور، به عنوان محصول ارز آور و مهم در اقتصاد ملی تلقی میشود.
میری دیسفانی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران ،در مشهد 3682 هکتار میباشد و کاشت تا برداشت زعفران ، این محصول در مشهد برای ۵۵۰هزار نفر بطور مستقیم، غیر مستقیم و فصلی شغل ایجاد کرده است و حدود ۵هزار نفر هم در بخش فروش زعفران مشغول به کار شدند بیان کرد : تعداد واحدهای بسته بندی و فرآوری زعفران ۲۹ واحد میباشد که ظرفیت فراوری ۷۳ تن را دارا میباشد و اشتغال ایجادی برای ۲۸۱ نفر را باعث شده است .
رموز موفقیت با تکیهبر دانش روز برای فرآوری و بستهبندی زعفران، توجه به سلیقه و نیاز مشتریان و تمرکز بر بازارهای جهانی به دست می آید ، دستیابی به این مهم نیاز به سرمایه گذاري زیربنـایی و اصـولی در سه زمینه علم، فنـاوري و تولیـد (سـه محـور اساسـی و زیربنـایی توسعه) مـ یباشـد بـدین منظـور جهـت ارتقـا بهره وري محصول زعفران از مدیریت دانـش و انتقـال تکنولـوژي بـه کشاورزان باید بهره برد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت