به گزارش
جام جم آنلاین، شیوع بیماری سرخک در افغانستان توجه سازمان بهداشت جهانی را هم به خود جلب کرده است و این سازمان بین المللی چندی پیش از افزایش بیماری سرخک در این کشور خبر داد و خواستار تسریع واکسیناسیون سرخک در برخی ردههای سنی شد.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیهای از گسترش شیوع سرخک در میان کودکان افغانستان ابراز نگرانی و عنوان کرده است که در سه ماه گذشته حدود ۴۳ هزار کودک افغان به بیماری سرخک مبتلا شده و از این تعداد ۲۱۴ کودک جان خود را از دست داده اند.
سرخک، مسریترین بیماری عفونی است و به گفته کارشناسان هر بیمار در تماس با افراد دیگر میتواند منجر به بیمار شدن ۱۸ نفر شود. سرخک یک عفونت دوران کودکی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد میشود و میتواند برای کودکان جدی و حتی کشنده باشد.
در این شرایط و براساس گزارشهای غیررسمی روزانه تعداد زیادی مهاجر افغان از مرزهای همجوار وارد ایران میشوند و استان تهران و پایتخت از جمله مکانهایی است که به جهت اشتغال مورد توجه جدی این مهاجران قرار دارد.
اینکه چه تعداد مهاجر افغان که عمدتا و در این روزها به صورت خانوادگی وارد استان تهران میشوند در دست نیست، اما آنچه مسلم است با وجود شیوع بیماری سرخک در این کشور و مهاجرت افغانها به همراه کودکانشان میتواند موجب شیوع این بیماری در پایتخت شود.
هشدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
با توجه به افزایش شیوع سرخک در افغانستان، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا که روز یکشنبه برگزار شد، حضور مهاجران افغان در کشور را مورد توجه قرار داد و از احتمال شیوع «سرخک» از طریق مهاجران جدید افغان ابراز نگرانی کرد.
زالی در این نشست که شماری از رسانهها نیز آن را منعکس کردند، اظهار داشت: سرخک بالاترین میزان ابتلاء در ویروسها را دارد و با توجه به شیوع این بیماری در افغانستان احتمال ناقل بودن اتباع جدید الورود وجود دارد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران خاطرنشان کرد: ما در کشور به صورت همگانی نسبت به تزریق واکسن سرخک اقدام کردیم و در این خصوص نگرانی خاصی نیست، فقط به واسطه ورود اتباع به کشور و احتمال ناقل بودن آنها لازم است اقداماتی در راستای افزایش ایمنی و جلوگیری از شیوع این بیماری انجام شود.
زالی افزود: یکی از اقدامات این است که با کمک فرمانداریها تمام اتباع زیر ۱۸ سال شناسایی و واکسن ام ام آر به آنها تزریق شود.
وی اشارهای به تعداد مهاجران افغان که به تازگی وارد ایران شده اند نکرد، اما واکسیناسیون تمام اتباع زیر ۱۸ سال را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: تمام کودکان با رده سنی ۶ تا ۱۱ ماه که سفر خارج از کشور داشتهاند باید مورد بررسی قرار گیرند.
این هشدار در حالی است که گواهینامه حذف سرخک بهصورت بومی در ایران ۳سال پیش از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) صادر شد، اما موارد شناسایی بیماری بهصورت وارداتی در کشور رو به افزایش است و تنها در سه ماه گذشته نزدیک به ۵۰ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است.
تب، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد، چشمهای ملتهب و بثورات پوستی از جمله علائم بیماری سرخک است که ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر میشود.
راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطرههای تنفسی است و ممکن است افرادی که در برابر این ویروس واکسینه نشده باشند در مجاورت با افراد بیمار مبتلا شوند.
واکسن سرخک در کشور ما در قالب واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماریهای سرخک، سرخچه و اوریون است در ۲ نوبت ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق میشود.
منبع: ایرنا