به گزارش جام جم آنلاین، جنگل شمالی کمربندی از درختان سوزنی برگ مقاوم به سرماست که تقریبا ۹۰۰۰ مایل در سراسر آمریکای شمالی و اوراسیا کشیده شده است و حدود یک چهارم مساحت جنگلی سیاره ما را تشکیل میدهد و سردترین زیست جنگلی است.
محققان به منظور ارزیابی تاثیر تغییر اقلیم بر جنگلهای شمالی، از ۴۰ سال مشاهدات ماهوارهای با وضوح متوسط و انواع مجموعه دادههای مرتبط با آبوهوای جغرافیایی این جنگلها استفاده کردند و دریافتند که پوشش گیاهی در اکثر حاشیههای سرد شمالی جنگل های شمالی سبزتر شده و در امتداد بخشهایی از حاشیههای گرم جنوبی این زیست بوم به دلیل شرایط گرمتر و خشکتر که باعث افزایش استرس و مرگ درخت میشود، قهوهایتر شده است.
لوگان برنر، استادیار اکولوژی جنگل در دانشگاه آریزونا شمالی و محقق اصلی این مطالعه گفت: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تغییرات آبوهوایی باعث میشود درختان و درختچههای شمالی به سمت تاندراهای قطبی و کوهستانی گسترش پیدا کنند، در حالی که در همان زمان باعث میشود درختان تحت فشار بیشتری قرار بگیرند و در امتداد حاشیههای گرم جنوبی جنگلهای شمالی از بین بروند.
بهطور جالب توجهی، به نظر میرسد که پوشش گیاهی در مناطقی با نیتروژن بالای خاک سبزتر میشود و نشان میدهد در دسترس بودن مواد مغذی خاک یک محدودیت مهم در پاسخ پوشش گیاهی شمالی به گرمایش جهانی است.
این تغییرات میتواند بر تنوع زیستی گیاهی و جانوری همچنین آتش سوزی تاثیر بگذارد و به احتمال زیاد خطر آتشسوزیهای مکرر و شدید را افزایش دهد. علاوه بر این، میتواند گرمایش جهانی را تسریع کند.
تلاشهایی برای کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای و برای به حداقل رساندن اثرات نامطلوب تغییرات آبوهوایی به ویژه مربوط به مصرف سوخت فسیلی و جنگلزدایی مورد نیاز است. علاوه بر این، جوامع شمالی باید برای تغییرات بالقوه در پوشش گیاهی برنامهریزی کنند که میتواند بر دسترسی به منابع و خطر آتشسوزی تاثیر بگذارد.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد