رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی:

کرونا مانند دیگر ویروس‌های تنفسی سال‌ها در کنار ما می‌ماند

استاد تمام ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: ویروس کرونا مانند دیگر ویروس‌های تنفسی سال‌ها در کنار ما خواهد ماند اما نکته اینجاست که عملکرد مناسب ما می‌تواند فعالیت‌های مخرب ویروس را مهار کند.
کد خبر: ۱۳۴۵۴۴۵

به گزارش جام جم آنلاین از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا ناجی با اشاره به اینکه دلایل متعددی برای طولانی شدن پاندمی کرونا مطرح است اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل را باید نبود برنامه مناسب برای مبارزه با ویروس کووید ۱۹ دانست، اکنون ابعاد ناشناخته کرونا همچنان بسیار زیاد است شواهد موجود با توجه به خصوصیت و تغییر عملکرد ویروس، نشانه هایی از قطع کامل زنجیره شیوع نمی‌دهد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه متخصصان و پژوهشگران برجسته جهان چهار سناریو را پیش روی کرونا پیش بینی می کنند، گفت: بروز واریانت های مقاوم در برابر واکسن و درمان، بالا رفتن سرعت و شدت انتقال بیماری و بیماری زایی ویروس و احتمال تکاملی که منجر به تضعیف ویروس می شود از جمله این احتمالات است.

به گفته دکتر ناجی، با توجه به مشکلات موجود در مهار ویروس در برخی کشورها، احتمال به صفر رسیدن میزان شیوع کرونا بسیار بعید است. به طور کلی مقابله با کرونا دوبال مداخلاتی درمانی و غیردرمانی دارد و به نظر می رسد در هیچ کدام از این دو حوزه اقدامات مطلوب انجام نشده است.

تمام کشورهای دنیا برای مقابله با کرونا سوار بر یک کشتی‌اند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این موضوع که در بخش درمانی تمرکز بر واکسیناسیون است، توضیح داد: تنها برخی از کشورها روند مناسبی در تزریق واکسن علیه کرونا دارند بنابراین با توجه به شکل پاندمی بیماری و انتقال گسترده ویروس این کشورها هم نمی توانند به تنهایی به موفقیت برسند، به طوری که در کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا با وجود واکسیناسیون گسترده به دلیل جهش های ویروس در کشورهای کم برخوردار از واکسن، باز هم شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم.

وی با بیان اینکه تمام شواهد بیانگر این است که تمام کشورهای دنیا در مقابله با کرونا سوار بر یک کشتی اند و باید هماهنگ با یکدیگر پیش بروند، گفت: از سوی دیگر در مداخلات غیردرمانی از جمله رعایت فاصله فیزیکی، پوشش ماسک و دیگر موارد پیشگیری از بیماری هم عادی انگاری و فرار مردم از رعایت پروتکل ها رقم خورده است.

غالب ابتلا با سویه دلتا، خانوادگی است

ناجی در ادامه با اشاره به جهش ویروس کرونا با واریانت دلتا خاطرنشان کرد: وقتی واریانت دلتا وارد یک جمعیت می شود، در افرادی که واکسینه نشده اند، می تواند چرخش زیادی داشته باشد و مشاهده می شود که اکثر بستری ها در بیمارستانها، به صورت خانوادگی است. نکته نگران کننده این است که میزان شکست ایمنی بدن این جهش در افرادی که واکسینه شده و ایمنی دارند، بیشتر از واریانت های دیگر ویروس است، به گونه ای که شکست ایمنی بدن در جهش های قبلی حدود ۵.۹ درصد اما در این واریانت حدود ۱۹ درصد است.

وی با اشاره به احتمال کاهش اثربخشی و کفایت انواع واکسن های کرونا در برابر واریانت دلتا، بر ضرورت رعایت هرچه بیشتر پروتکل های بهداشتی از سوی مردم تاکید کرد و ادامه داد: تقویت بهداشت فردی و اجتماعی مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در تجمعات و مسافرت نرفتن، نکاتی است که در این شرایط و کمک به کاهش زنجیره کرونا بسیار مهم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها