وزیر خارجه جمهوری ارمنستان گفت: درباره در اختیار گذاشتن زیرساخت‌ها در خاک ارمنستان در هیچ سند وچارچوبی و هیچ گونه صحبت و اشاره‌ای به میان نیامده و نه می‌تواند صحبتی در این مورد باشد.
کد خبر: ۱۳۴۱۰۱۸

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، آرارات میرزویان درباره ارزیابی خود از شرایط امروز قفقاز و آینده منطقه گفت: در پاییز سال گذشته، تهاجم لجام گسیخته علیه قره باغ کوهستانی و ساکنان آن اتفاق افتاد که عواقب سیاسی، اقتصادی و انسانی آن بر ثبات و امنیت منطقه ادامه دارد.

وزیر خارجه جمهوری ارمنستان ادامه داد: هرچند با بیانیه سه جانبه ارمنستان، روسیه و آذربایجان عملیات نظامی متوقف شد، با این حال شرایط هنوز شکننده است. این امر نتیجه عدم انجام برخی تعهدات، تحریف برخی موارد، ادامه گروگان گیری اسرای نظامی و شهروندان عادی، بیانات و سخنرانی‌های توسعه‌طلبانه، ادعا‌ها در مورد برخی مناطق تحت حاکمیت ارمنستان و تهدید مجدد در بکارگیری زور از سوی جمهوری آذربایجان است.

میرزویان افزود: شاهد هستیم که رفتار توطئه‌آمیز طرف آذربایجانی نه تنها بر ارمنستان بلکه بر دیگر کشور‌های منطقه نیز تاثیر می‌گذارد، موضوعی که به طور مثال درباره انجام اقدامات غیرمجاز درخصوص حمل و نقل ترانزیتی با آن مواجه شدیم.

وی اظهار کرد: متاسفانه رفتار کشور‌های ثالث در مورد این موضوع و نیز ترغیب بیانات ارمنی ستیزانه و رزم جویانه مشکلات مضاعفی برای ثبات منطقه ایجاد می‌کند.

میرزویان با بیان اینکه ارمنستان به تلاش خود در جهت ایجاد ثبات در منطقه ادامه می‌دهد، تصریح کرد: در برنامه دولت ما به آمادگی برای سرمایه گذاری و تلاش در جهت ایجاد عصر جدیدی برای توسعه صلح آمیز منطقه به صراحت اشاره شده است و اطمینان دارم که به کارگیری چنین اراده سیاسی و تحقق اقدامات سازنده از سوی دیگر کشور‌ها شرایط و مقدمات ضروری برای این عصر جدید ایجاد خواهد کرد.

وزیر خارجه ارمنستان درباره لزوم حفظ ثبات در منطقه و نقش و جایگاه ایران در حفظ آن گفت: نقش و ظرفیت ایران در موضوع کاهش تنش و ایجاد ثبات در منطقه امری بارز و آشکار است که از نمونه‌های روشن آن می‌توان موضع صریح اعلام شده از سوی ایران درباره مصونیت مرز‌های جمهوری ارمنستان اشاره کرد.

میرزویان تاکید کرد: باور داریم که توسعه مشارکت ایران نه تنها در زمینه دوستی و همکاری متقابل دو کشور مفید و تاثیر گذار خواهد بود بلکه بر ایجاد آینده صلح آمیز، امن، آسوده و مرفه نیز نقش خواهد داشت.

دیپلمات ارشد ارمنستانی در پاسخ به سوال دیگری با اشاره به رویکرد ایران در منطقه قفقاز اظهار کرد: ارمنستان روابط مبتنی بر حُسن همجواری دوجانبه با ایران را ارج می‌نهد. از این جهت همکاری ارمنستان و ایران می‌تواند سرمشق خوبی برای کشور‌هایی که صلح، توسعه و گفت‌وگوی‌های سیاسی بین تمدن‌ها را در دستور کار خود دارند، باشد.

میرزویان عنوان کرد: برای کشور‌هایی همچون ارمنستان و ایران که دارای تمدنی باستانی هستند، تحمل دینی و قومیتی، احترام متقابل و نیز مسوولیت پذیری متقابل نسبت به آینده موضوعی بارز و مسلم است.

وی درباره رویکرد و موضع ایروان درباره ابتکار سه به علاوه سه اظهار داشت: چهارچوب هرگونه همکاری منطقه‌ای مفید و موثر باید فراگیر باشد و همچنین تاکید کننده رویکرد‌های مثبت درباره روابط متقابل در میان همه کشور‌های شرکت کننده در آن باشد. در غیر این صورت باعث انتقال مسائل موجود دوجانبه میان کشور‌ها در چهارچوب همه جانبه می‌شود. امری که منتهی به مخاطره افتادن چهارچوب فراگیر و گفتگو‌های دو جانبه خواهد شد.

میرزویان درباره ارزیابی خود از نقش روسیه در تحولات اخیر، گفت: روابط عمیق متقابل ارمنستان و روسی را طیف وسیعی از کمک‌ها و تعهدات متقابل به هم پیوند می‌دهد. روسیه نقش مهمی در توقف عملیات نظامی ۴۴ روزه قره باغ ایفا کرد و در شرایط فعلی نیز حافظان صلح روس از طریق کمک به تامین امنیت فیزیکی اهالی آرتساخ و از سرگیری روند زندگی طبیعی آنان، به انجام رسالت خود مشغول هستند. ادامه کاهش تنش در منطقه، حل مسائل انسان دوستانه و تلاش در راستای رفع محدودیت‌های زیرساختی منطقه با وساطت روسیه انجام می‌شود.

وزیر خارجه جمهوری ارمنستان تاکید کرد که در هیچ سند و چهارچوبی درباره بازگشایی زیرساخت‌ها هیچ گونه صحبت و اشاره‌ای درخصوص در اختیار گذاشتن کریدور در خاک ارمنستان نه به میان آمده و نه می‌تواند صحبتی در این مورد باشد و این موضوع نه تنها مورد تاکید ارمنستان بلکه مورد تاکید روسیه میانجی هم است.

میرزویان تصریح کرد: روسیه به عنوان یکی از روسای مشترک گروه مینسک -سازمان امنیت و همکاری اروپا - در فعالیت‌های حل جامع و دائمی مناقشه قره باغ مشارکت دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها