بیشتر بدانیم

ماست پرچرب در مقابل ماست کم‌چرب؛ کدام سالم‌تر است؟

چند دهه است گفته می‌شود لبنیات پرچرب خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی - عروقی را افزایش می‌دهد. بر همین اساس بسیاری از ما طعم مطلوب لبنیات پرچرب را ترک کرده‌ایم به امید این‌که در طولانی‌مدت تاثیر مثبت آن را بر سلامت خود شاهد باشیم.
چند دهه است گفته می‌شود لبنیات پرچرب خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی - عروقی را افزایش می‌دهد. بر همین اساس بسیاری از ما طعم مطلوب لبنیات پرچرب را ترک کرده‌ایم به امید این‌که در طولانی‌مدت تاثیر مثبت آن را بر سلامت خود شاهد باشیم.
کد خبر: ۱۳۳۵۶۳۲

اما آیا واقعا با مصرف لبنیات کم‌چرب از سلامت بیشتری برخوردار خواهیم بود؟

آیا واقعا ماست پرچرب از سلامت کمتری برخوردار است؟

تفاوت بین ماست کم‌ چرب و پرچرب ناشی از تفاوت چربی‌های اشباع با سایر انواع چربی است. به نوشته هاروارد هلث، برخلاف چربی‌های به اصطلاح غیراشباع سالم که در روغن زیتون، ماهی‌های چرب و آجیل یافت می‌شوند، محصولات لبنی اساسا حاوی چربی‌های اشباع هستند که می‌توانند در بروز بیماری‌های قلبی نقش داشته باشند.

به دلیل همین نگرانی‌ها، کارشناسان توصیه می‌کنند در یک رژیم غذایی استاندارد که حاوی 2000 کالری است، بیش از 20 گرم چربی اشباع مصرف نشود. اما یک ظرف 200گرمی ماست پرچرب فقط حدود 6.5 گرم چربی اشباع دارد. بنابراین مصرف ماست پرچرب در محدوده سالم مصرف روزانه چربی‌های اشباع مشکلی ایجاد نمی‌کند. به عبارت دیگر درصورتی که روزانه لبنیات و گوشت زیادی مصرف نمی‌کنید می‌توانید از طعم خوب محصولاتی مانند ماست پرچرب لذت ببرید.

چرا مصرف ماست پرچرب می‌تواند مفیدتر باشد؟

پیدایش این دیدگاه که ماست و لبنیات پرچرب می‌تواند کشنده باشد به دهه 1990 میلادی برمی‌گردد، زمانی که چربی‌ها به‌طورکلی عامل همه بیماری‌ها و همین‌طور افزایش وزن قلمداد می‌شدند. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد مصرف حدود سه وعده لبنیات در روز برای سلامت مفید است. سال 1397 شمسی/ 2018 میلادی، مطالعه مهمی در این زمینه در مجله پزشکی لنست منتشر شد. این مطالعه نشان داد افرادی که به طور منظم لبنیات مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که لبنیات کم‌چرب می‌خورند، کمتر به بیماری‌های قلبی- عروقی و سکته مغزی دچار می‌شوند، کمتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند و احتمال افزایش وزن نیز در آنها کمتر است. لبنیات و به‌ویژه ماست پرچرب علاوه بر فوایدی که برای سلامت دارد خاصیت سیرکنندگی بیشتری دارد و معمولا نسبت به ماست‌های کم‌چرب دارای قند کمتری است. زیرا تولیدکنندگان برای جبران بافت و کاهش طعم محصولات کم‌چرب، به آنها شکر اضافه می‌کنند. می‌توانید صحت این موضوع را با مقایسه مقدار قند موجود در ماست پرچرب و کم‌چرب در برچسب آنها بررسی کنید. در بیشتر موارد، میزان قند انواع کم‌چرب دو یا سه برابر است؛ بنابراین دفعه بعد که قصد خرید ماست داشتید می‌توانید نوع پرچرب را انتخاب کنید، زیرا چربی‌های اضافی این محصولات هضم را کند می‌کند و جهش قندخون را نیز کاهش می‌دهند.

یاسمین مشرف - دانش / روزنامه جام جم

منبع: ba-bamail.com

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها