متخصصان مرکز دانش‌بنیان «فناوری سامانه‌ های الکترونیک عصبی» موفق شده‌اند با استفاده از فناوری عصبی، ایستادن و گام برداشتن را برای افراد دچار ضایعه نخاعی پایین‌ تنه ممکن کنند

تحرک توانیابان دچار ضایعه نخاعی با پاراواک

شرکت دانش بنیان «مدارسازان ایرانیان» با تولید و عرضه آداپتورهای تحت شبکه هوشمند، گام مهمی در بومی‌سازی این ادوات برداشته ‌است

بومی‌سازی منابع تغذیه الکترونیکی هوشمند شبکه در مدارسازان ایرانیان

در دنیای پیشرفته امروزی به‌کارگیری تجهیزات الکترونیکی نقش بسیار مهمی در توسعه فناوری در حوزه‌های مختلف ایفا می‌کنند.
کد خبر: ۱۳۳۱۳۲۰

ادواتی که به نحوی زیرساخت اصلی نوآوری و پیشرفت در اغلب صنایع به شمار می‌روند. یکی از کارآمدترین وسایل الکترونیکی که در صنایع نظامی،پزشکی و صنعتی نیازی حیاتی محسوب می‌شود «منبع تغذیه» است.

شرکت دانش‌بنیان مدارسازان ایرانیان، از تولیدکنندگان منابع تغذیه الکترونیکی است که با حدود 11 سال فعالیت در این حوزه، محصولات باکیفیتی مطابق با استانداردهای جهانی تولید می‌کند. آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی جام‌جم با علی‌اصغر سماوات، مدیرعامل این شرکت است.

علی‌ اصغر سماوات تقریبا 40 ساله است و بیش از دو دهه پیش تحصیلاتش را در زمینه مهندسی برق و الکترونیک به پایان رسانده است.

او جرقه اولیه علاقه‌اش به دنیای برق و الکترونیک را روشن شدن چراغی می‌داند که در پنج سالگی شگفت‌زده‌اش کرده است.

همین موجب شد در طی سال‌های تحصیل به دنبال رمزگشایی از درخشش لامپ از مسیر تلاش و تحصیل در رشته الکترونیک باشد. بعدها او و همسرش در سال 1389، شرکت مدارسازان ایرانیان را تاسیس می‌کنند.

پشتوانه علمی در مسیر تولید

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مدارسازان ایرانیان با اشاره به جهش قابل توجه قیمت فلزات در سال 82 که باعث افزایش قیمت ترانس های مبدل ولتاژ الکتریکی شد و همچنین واردات سیستم های الکترونیکی و جدید در میانه دهه 80 به بازار ایران گفت: «فکر می‌کنم در سال‌های 85 و 86 بود که سیستم‌های الکترونیکی با فناوری جدید وارد بازار شد. این تجهیزات با آداپتورها و ترانس‌های قدیمی نمی‌توانستند به‌خوبی کار کنند و نوسانات برق به آنها آسیب می‌زد. نیاز واضح آن روزها منابع تغذیه بدون نوسان و با دقت بالا بود. این مسائل و علاقه شخصی من به حوزه الکترونیک قدرت باعث شد تا ما به‌سوی تولید منابع تغذیه برویم. باید بگویم در سال‌های 87 و 88 نیز افتخار همکاری در پروژه‌های راداری کشور را داشتم و منبع تغذیه این تجهیزات را طراحی و تولید کردم.

چالش‌های اصلی تولید؛ از قطعی برق تا کمبود نیروی انسانی ماهر

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مدارسازان ایرانیان معتقد است در سال‌های اخیر زیرساخت‌های کلان کشور همسو با حمایت از تولید نبوده است.

سماوات می‌گوید: «ما مشتری‌هایی داریم که از کارخانه محصول را می‌خرند و به‌صورت بار مسافرتی آن را از ایران خارج می‌کنند. این در حالی است که در مسیر صادرات دست‌اندازهای بسیاری داریم و حتی گمرک خود ما هم به ما اجازه صادرات نمی‌دهد! امیدوارم این دست‌اندازها هموار شود و بتوانیم وارد بازارهای جهانی شویم.

سماوات با اشاره به اهمیت نیروی انسانی توانمند در امور عملی تأکید می‌کند: «یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما این است که دانشگاه‌های ما نیروهایی با سواد علمی بالا و سواد عملی پایین فارغ‌التحصیل می‌کنند. این یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های ما در مورد نیروی انسانی است که از بی‌کفایتی دانشگاه‌ها در ارتباط با صنعت حاصل می‌شود. ما در تأمین نیروی انسانی دستمان بسته است. باید توجه کنیم که مسأله پول، وام و مجوز را می‌شود حل کرد؛ اما نیروی انسانی را خیر!»

از دیگر دغدغه‌های این فناور داخلی، ایجادنشدن فضای رقابتی در عرصه تولید است. او تصریح می‌کند: «فضای رقابتی زمانی ایجاد می‌شود که دسترسی به زیرساخت‌های تولید برای افراد خلاق ایجاد شود. ما اگر بخواهیم محصولی را به اروپا بفرستیم و با محصولات اروپایی رقایت کنیم، باید از قطعات باکیفیتی در ساخت محصولاتمان استفاده کنیم که متأسفانه به‌دلیل مسائل سیاسی و اقتصادی کشورمان این کار ممکن نیست و نمی‌توان قطعه با کیفیتی را از شرکت‌های معتبر سفارش داد. درنهایت باید از قطعات چینی هرجند با کیفیت بالا استفاده کنیم، اما انتظار و توقع مشتری بیش از اینهاست.»

مدیرعامل «مدارسازان ایرانیان» مصداق بارز بی‌توجهی به تولید را در قطع برق واحدهای صنعتی می‌داند و باور دارد در هیچ جای دنیا، دولتمردان با قطع برق واحدها و شهرک‌های صنعتی در راه تولید سنگ نمی‌اندازند.

توسعه برای آینده

سماوات با اشاره به اهمیت افزایش کاربرد انرژی الکتریکی به جای سایر انرژی‌ها گفت: «انرژی الکتریکی، از پاک‌ترین انرژی‌هاست و واضح است که منابع تغذیه در این عرصه، گلوگاه مهمی هستند.

ما هم به‌عنوان پرچمدار حوزه الکترونیک قدرت در ایران می‌خواهیم به سمتی برویم که محصولاتمان به محیط زیست آسیب کمتری وارد کند، از پایداری و امنیت بالایی برخوردار باشد و همچنین بتواند بازده بالاتری ارائه کند. باید بگویم بحث اینترنت اشیا و هوشمندسازی اولویت هر دستگاه فناورانه‌ای است که این روزها کاربرد دارد. ما تاکنون دو محصولمان را به این امکانات مجهز کرده‌ایم و به‌زودی تمام محصولاتمان را به این بستر می‌آوریم.»

سماوات ضمن قدردانی از همسر و فرزند خود، خطاب به کسانی که به‌تازگی وارد عرصه تولید شده‌اند می‌گوید: «از روزی که شکست می‌خوریم و درد را احساس می‌کنیم، شمارش معکوس به سوی موفقیت آغاز می‌شود. ما دو بار ورشکست شدیم و هر چه داشتیم را از دست دادیم؛ ولی دوباره شروع کردیم و از نقطه صفر خودمان را بالا کشیدیم.»

محصولات اصلی مدارسازان ایرانیان

قریب به اتفاق وسایل در دنیای فناورانه امروز به انرژی برق نیاز دارند و راهکار دسترسی به انرژی متناسب هر دستگاه، استفاده از منابع تغذیه الکترونیکی است. شرکت مدارسازان ایرانیان با تولید و تجاری‌سازی منابع تغذیه الکترونیکی، در رفع این نیاز کوشیده است. سماوات در این باره می‌گوید: «منابع تغدیه، شاهراه حیاتی همه صنایع هستند.

ما علاوه بر این محصولات، آداپتورهای شبکه پی‌اوای (POE) را هم روانه بازار کرده‌ایم. این آداپتورها تجهیزات تحت شبکه مثل دوربین‌های مداربسته را بدون سیم‌کشی برق روشن می‌کنند. درواقع یک سیم شبکه علاوه بر انتقال داده، همزمان نقش رساندن توان الکتریکی به این وسایل را برعهده خواهد داشت. در یک دهه اخیر ما تنها شرکت تولیدکننده آداپتورهای شبکه هوشمند در ایران بوده‌ایم و هنوز هم هستیم.»

وی تصریح کرد: «محصولات شرکت ما به دو گروه اصلی تقسیم می‌شود: محصولات گروه آی‌تی یا همان شبکه و محصولات آی‌سی‌تی یا همان صنعت مخابرات. در حوزه آی‌تی، همین آداپتورهای شبکه را می‌سازیم که بیش از 55 مدل محصول از دلشان بیرون آمده است.

ما اولین یا دومین شرکت در آسیا هستیم که توانایی تولید چنین تنوعی از آداپتورهای پی‌او‌ای را داریم. خانواده دوم شامل شارژر رکتیفایرهای مخابراتی و صنعتی، اینورترهای مخابراتی و صنعتی، منابع تغذیه سوئیچینگ و کانورتر های صنعتی و مخابراتی است.»

سماوات اشاره می‌کند مدارسازان ایرانیان دسته دیگری از محصولات را برای افزودن قابلیت کنترل‌پذیری و دسترس‌پذیری محصولات اصلی خود ارائه کرده است.

وی می‌افزاید: «در حوزه پی‌اوای، محصولات ما نمونه مشابه داخلی ندارد. این محصولات دانش‌بنیان هستند و اگر هم شرکتی وارد این حوزه شود، قطعا ما به لحاظ کیفیت و تنوع در وضع بهتری هستیم.»

راه‌های ارتباط با شرکت «مدارسازان ایرانیان»

وبسایت:metanic.ir
ایمیل: info@metanic.ir
اینستاگرام: metanic.ir
تلفن: 021-22636087 و ۰۹۹۲۳۷۹۹۸۸۳
فکس: 22636087-021
آدرس:تهران، جاده باغستان، شهرک صنعتی گلگون

محمدصالح تیمار - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها