به گزارش جام جم آنلاین به نقل از cnbc، یک اپیدمیولوژیست به CNBC گفت: با توجه به اینکه تنها بخش کمی از جمعیت جهان علیه کووید -19 واکسینه شده اند همه گیری به همین زودی به پایان نمی رسد.
دکتر لری برلیانت ، اپیدمیولوژیست که بخشی از تیم سازمان بهداشت جهانی بود که به ریشه کنی آبله کمک کرد ، گفت: نوع دلتای ویروس کرونا "شاید مسری ترین ویروس" است.
در ماه های اخیر ، ایالات متحده ، هند و چین و همچنین سایر کشورهای اروپایی ، آفریقایی و آسیایی با نوع دلتا ویروس دست و پنجه نرم می کنند.
سازمان جهانی بهداشت مارس سال 2020 بیماری کرونا را یک همه گیر جهانی اعلام کرد. کرونا نخستین بار در اواخر سال 2019 در چین ظهور کرد و سپس به تمام جهان گسترش یافت.
برلیانت همچنین گفت: خبر خوب این است که واکسن ها ، به ویژه آنهایی که از فناوری RNA پیام رسان استفاده می کنند و به ویژه واکسن جانسون و جانسون ، در برابر نوع دلتا مقاوم هستند.
برلیانت خاطرنشان کرد: با این حال تنها 15 درصد از جمعیت جهان واکسینه شده اند و بیش از 100 کشور کمتر از 5 درصد از مردم خود را واکسینه کرده اند.
وی گفت: حتی اگر کل جمعیت جهان را واکسینه کنیم ، هنوز انواع جدیدی وجود خواهد داشت.
برلیانت گفت مدلهای وی در مورد شیوع کووید در سانفرانسیسکو و نیویورک "منحنی اپیدمی معکوس به شکل V" را پیش بینی می کنند. او توضیح داد که این بدان معناست که سرایت ها به سرعت افزایش می یابد اما به همان میزان هم می تواند کاهش یابد. حروف یونانی ما تمام نشده است ، بنابراین ممکن است موارد بیشتری در راه باشد!
این اپیدمیولوژیست گفت: احتمال کمی وجود دارد که یک "نوع فوق العاده خطرناک از کرونا" ظاهر شود و واکسن ها در برابر آن موثر نباشند.
وی افزود: پیش بینی این موارد دشوار است ، اما نمی توان آن را رد کرد.
برلیانت گفت: اگر چنین رویدادی فاجعه بار رخ دهد ، ما باید همه تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام دهیم. این بدان معناست که هر کسی که می شناسیم باید واکسینه شوند.
این ویروس شناس همچنین گفت کسانی که 65 سال به بالا دارند و کامل واکسینه شده اند دوباره باید بعد از شش ماه واکسن بزنند.
برلیانت گفت: این دسته از افرادی هستند که ما شاهد ایجاد جهش های متعدد در هنگام ورود ویروس به بدن آنها هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت