به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، در طول شب چند بار بیدار شدن طبیعی است، زیرا مغز از طریق مراحل مختلف بین خواب عمیقتر و سبکتر در نوسان است. افراد مسن نیز معمولاً مجبور میشوند در طول شب یکی دو بار دستشویی بروند. بیدار شدن از خواب شبانه معمولاً بیضرر است. بیشتر افراد مشکلی برای خوابیدن ندارند و حتی ممکن است بیداری شبانه خود را در صبح روز بعد به خاطر نیاورند.
اما اگر مرتباً در نیمههای شب بیدار میشوید و دوباره برای خوابیدن تلاش میکنید، یک مشکل اساسی وجود دارد. اگر این مشکل حداقل سه بار در هفته در یک دوره حداقل سه ماهه رخ دهد، این میتواند نشانۀ بیخوابی مزمن باشد.
دو عامل اصلی بیخوابی استرس و اضطراب هستند. اگر از خواب بیدار شوید، به ساعت نگاه کنید و نگران باشید که صبح کارهای زیادی دارید، سیستم عصبی شما فعال میشود و با بالا بردن سطح آدرنالین، هورمون استرس، ضربان قلب بالاتر میرود و به همین خاطر دوباره خوابیدن مشکل میشود.
کارشناسان توصیه میکنند از رختخواب بلند شوید و یک فعالیت آرام که ذهن شما را آرام میکند یا هر چیزی که بتواند استرس شما را کاهش دهد انجام دهید. کششهای ملایم یا تمرینات تنفسی ممکن است کمک کند. همچنین تحقیقات نشان داده است که مراقبه برای درمان بیخوابی مزمن مفید است. ممکن است روی کاناپه بنشینید و یا در نور کم کتاب یا مجله بخوانید. کارشناسان توصیه میکنند نگاه کردن به تلفن هوشمند خود اجتناب کنید، زیرا نور آبی که این دستگاهها منتشر میکنند میتواند تولید ملاتونین، هورمونی را که باعث خواب آلودگی ما میشود، را سرکوب کند.
هنگامی که احساس خستگی میکنید، دوباره به رختخواب بروید و سعی کنید چرت بزنید. سپس، روز بعد، عادتهای بهداشتی زیر را پیاده کنید تا احتمال خواب آرام در طول شب افزایش یابد.