از طرفی با ادامه همهگیری کروناویروس و ابتلای افراد به این بیماری، ریه و سیستم تنفسی درگیر شده و تنفس با مشکل مواجه میشود که این امر در افراد مبتلا به آسم میتواند شدیدتر باشد.
به مبتلایان به آسم برای جلوگیری از درگیری ریههایشان با کووید 19 اکیدا توصیه میشود شیوهنامههای بهداشتی ارائهشده از سوی ستادملی کرونا و وزارت بهداشت را رعایت کنند و برای تقویت ریه خود در برابر این بیماری، نکات مطرحشده از سوی پزشک مربوط را مدنظر داشته باشند.
همچنین بهتر است از هر نوع ماده محرک ریه و دستگاه تنفسی از جمله مواد شیمیایی، مواد آرایشی و بهداشتی محرک، عطر و ادکلن شدید، گردو غبار، دود و آلودگی هوا، افشانههای حشرهکش و... دوری گزیده و با تغذیه مناسب از ریههای خود مراقبت کنند.
همچنین بهتر است در تغذیه روزانه خود از سبزیجات تازه و میوه های مقوی غیرمحرک مانند سیب، گیلاس، زردآلو، هندوانه، موز، مرکبات، انگور و... استفاده کنند.
همچنین توجه شود میوههای حساسیتزا با احتیاط و دقت مصرف شود و اگر سابقه حساسیت به میوهای وجود دارد، از جمله خربزه، طالبی، هلو و سبزیجاتی مانند سیر و پیاز و... از مصرف آن خودداری شود. اگر بیمار مبتلا به آسم به ادویهجات حساسیت دارد، بایدآنها را از غذای مصرفی فرد بیمار حذف کرد.
توجه داشته باشید ورزش ملایم و فعالیت بدنی کافی برای بهبود عملکرد ریهها ضروری بوده ولی در کنار فعالیت بدنی باید دقت شود این فعالیت موجب از دست دادن آب شدید بدن و گرمازدگی نشود.
در فصل گرما، مصرف بالای آب و مایعات میتواند مانع تحریک شدید ریه شده و باعث بهبود فعالیت سیستم تنفسی شود که توصیه میشود به میزان کافی آب و مایعات سالم و طبیعی مصرف شود.
همچنین برای محافظت ریهها و بدن تاکید میکنم از مصرف نوشابههای گازدار و غنی از مواد قندی پرهیز شود.
در نهایت، بیماران مبتلا به آسمی که واکسن کرونا را دریافت کردهاند نیز باید شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، مانع درگیری ریههای خود شوند و از طرفی با دریافت میزان کافی اکسیژن و هوای سالم از تحریک حملات آسم ممانعت کنند.
دكتر سید شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد