به گزارش جام جم آنلاین، مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان با اشاره به لزوم مراقبتهای سلامت در فصل گرما و شرایط کرونایی گفت: در صورتی که فرد با ماسک دچار سرگیجه یا مشکل در نفس کشیدن شد باید به سرعت به جای خلوت و سایه برود، ماسک خود را بردارد و استراحت کند و در صورت تداوم علایم، فرد باید به پزشک مراجعه کند.
جعفر ربیحاوی اظهار کرد: گرمازدگی علاوه بر مخاطرات خاص خود، در شرایط کرونایی بسیار خطرناکتر است چون استفاده از ماسک را با دشواری روبهرو میکند.
وی افزود: با توجه به شروع فصل تابستان و افزایش قابل ملاحظه دما در منطقه جنوب غرب کشور که اخیرا با پدیده افزایش رطوبت نیز همراه است، افراد به علت مواجهه با گرمای شدید و رطوبت با مشکلات زیادی مواجه میشوند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان بیان کرد: گاهی اوقات مشکلات گرمازدگی جزئی است و به راحتی درمان میشود اما اگر دما از حدی بالاتر برود، سبب از دست رفتن مقدار قابل توجهی از آب و الکترولیت های بدن میشود.
وی گفت: در مراحل اولیه، گرمازدگی به صورت خفیف و در صورت عدم پیشگیری، گرمازدگی شدید رخ میدهد.
ربیحاوی تصریح کرد: اگر فردی در گرمای هوا دچار سردرد، سرگیجه، بیاشتهایی، گرفتگی عضلات، افزایش تعداد تنفس و ضربان قلب، تشنگی بیش از حد و افزایش دمای بدن به بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد شد، گرمازده شده است.
وی با اشاره به اقدامات مهم برای کمک به فرد گرمازده، افزود: او را به مکانی خنک و سایه ببرید، در وضع طاقباز بخوابانید و پاهایش را به آرامی دراز کنید و به فرد مقدار زیادی آب بنوشانید.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان بیان کرد: نوشیدنیهای ورزشی (۵۰۰ میلی لیتر آب + یک حبه قند + یک پنجم قاشق چایخوری نمک + طعمدهندههای طبیعی نظیر برشهای لیمو و سایر مرکبات) نیز میتواند به جای آب استفاده شود.
وی گفت: پوست او را خنک کنید؛ از اسپری آب یا اسفنج خیس برای خنککردن پوست فرد استفاده کنید. قرار دادن دستمالی خیس پشت گردن فرد هم مفید است. در صورت امکان پنکه و کولر را روشن کنید. تا زمانی که وضع فرد به حالت عادی بازگردد، پیش او بمانید.
ربیحاوی افزود: در مدت ۳۰ دقیقه با انجام این اقدامات باید دمای بدن فرد کاهش یابد و علایم او برطرف شود، در غیر این صورت، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
وی تصریح کرد: افرادی مانند نانواها و کارگرانی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار میگیرند، بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان به ضرورت استفاده از ماسک در روزهای گرم تابستان به منظور جلوگیری از شیوع و ابتلا به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: برخی افراد گرما را بهانهای برای استفاده نکردن از ماسک عنوان میکنند اما تمامی افراد در تجمعات و فضاهای بسته باید از ماسک استفاده کنند زیرا ماسک عاملی برای گرمازدگی نیست. افرادی که به هر دلیل، ماسک را عاملی برای این موضوع میدانند، بهتر است از ماسک جراحی که نازکتر است، استفاده کنند زیرا این نوع ماسک برای افراد عادی کفایت میکند.
وی گفت: همچنین میتوان در اماکن روباز و خلوت در صورت نزدیک نبودن افراد به یکدیگر ماسک را درآورد اما نباید به هیچ عنوان ماسک را خیس کنند زیرا ماسک خیس کارایی محافظتیاش را تا حد زیادی از دست میدهد.
ربیحاوی افزود: در صورتی که فرد با ماسک دچار سرگیجه یا مشکل در نفس کشیدن شد باید به سرعت به جای خلوت و سایه برود، ماسک خود را بردارد و استراحت کند. در صورت تداوم علایم، فرد باید به پزشک مراجعه کند.
منبع: شفقنا
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد