به گزارش جام جم آنلاین، درست است که در ماه رمضان شیوه مصرف غذای ما تغییر میکند اما این کار لزوماً قرار نیست به بدن آسیبی بزند.
با رعایت توصیه های تغذیه ای سلامت بدن در هنگام روزه داری آسیب نخواهد دید.
خرما دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است یعنی هر خرما حدود ۱۸ گرم کربوهیدرات دارد. با این حال، خرما دارای شاخص قند خونی پایینی است، به این معنی که با سرعت کمتری در بدن جذب میشود، بنابراین قند خون را به آرامی بالا میبرد.
خرما حاوی مقدار زیادی فیبر است و به همین خاطر به هضم و کاهش کربوهیدرات در خون کمک میکند. همچنین آنتی اکسیدان نیز دارد. با این اوصاف باید گفت که مصرف خرما (حدود سه عدد) در هنگام افطار مفید است.
کربوهیدراتها مانند سیب زمینی، ماکارونی، برنج یا نان باید حدود یک چهارم بشقاب شما را تشکیل دهد.
یک منبع پروتئین خوب مانند مرغ، ماهی یا گوشت باید یک چهارم دیگر بشقاب را تشکیل دهد. بقیه بشقاب در حالت ایده آل باید مخلوطی از سبزیجات باشد.
۳- آیا افراد باید در طول ماه رمضان برای جبران غذایی که در طول روز نخوردهاند بیش از حد معمول غذا بخورند؟ چگونه میتوانند اطمینان حاصل کنند که مواد مغذی کافی دریافت میکنند؟
مردم اغلب فکر میکنند که باید بیش از حد معمول غذا بخورند. با این حال، شما باید این اصل را به خاطر بسپارید که مصرف و ذخیرۀ کالری باید با هم نسبت داشته باشند. اگر در طول روز خیلی فعال نیستید پس نباید به همان مقداری غذا بخورید که در طول روزهای پر تحرکتان مصرف میکنید. سعی کنید نه تنها در ماه رمضان بلکه هر روز تا جایی که میتوانید غذاهای خانگی مصرف کنید.
به طور ایدهآل باید همانقدر آبی که در روزهای عادی مصرف میکنید را در ماه رمضان هم مصرف کنید. یک بزرگسال در طول روز ۲ لیتر آب لازم دارد.
اگر در طول روز فعال هستید مصرف آب باید افزایش یابد. آب معمولاً چیزی است که پس از افطار فراموشش میکنیم. آب خوردن را فراموش نکنید.
ساعات مشخصی را در فاصله افطار تا سحر برای خود مشخص کنید و در آن ساعات ۱-۲ لیوان آب بخورید حتی اگر احساس تشنگی نمیکنید.
همه چیز در حد اعتدال! هر چند وقت یکبار خوردن کمی شیرینی مشکلی ندارد، اما نباید قسمت اصلی غذای روزانه شما شیرینی باشد.
میوههای تازه همیشه بهتر از میوههای خشک هستند (البته مقدار آنها کمتر از میوه های تازه است) دسرها را خانگی تهیه کنید تا کمتر از غذاهای فراوری شده استفاده کنید. اگر چیزی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، ممکن است بیشتر هوس آن چیز را داشته باشید اما باید با هوسهای خود مبارزه کنید.
غذا خوردن سالم و کاهش وزن دو شاخه جداگانه از یک مسیر واحد هستند. پخت و پز با روغن کمتر و بهاندازه خوردن خیلی اهمیت دارد، خصوصاً در وعدۀ سحری.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت