احتمالا شنیدهاید که آن را حساسیت فصلی میگویند. رینیت آلرژیک یا تب یونجه نوعی التهاب مخاط بینی در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی است. یعنی بدون حضور میکروبها، سیستم ایمنی و سلولهای دفاعی ما فعال میشوند و التهاب ایجاد میکنند.
آنچه ماشه این رویداد را میچکاند آلرژنها یا همان مواد حساسیتزا هستند. از شایعترین آنها جانورانی به نام مایت و بقایای بدنشان، گرده گیاهان وکپکها هستند؛ البته مواد محرکی مانند دود سیگار نیز اثر مشابهی ایجاد میکنند.
حدود ۴۰درصد جمعیت انسانها رینیت آلرژیک را تجربه میکنند که گاهی علائم آن بدون ارتباط با فصل در تمام طول سال با فرد است و کیفیت زندگی وی را خراب میکند.
نکته مهم درخصوص این بیماری این که واکنشهای التهابی فقط محدود به بینی نیست و بهصورت یک بیماری فراگیر به درجات مختلف میتواند سایر قسمتهای دستگاه تنفسی مانند سینوسها و ریهها را نیز درگیر کند.
رینیت آلرژیک با بیماری آسم همراهی دارد بهطوریکه ۹۵درصد افراد دچار آسم، آلرژی در بینی را نیز دارند و درمان همزمان التهاب بینی میتواند به کنترل آسم کمک کند.
علائم رینیت آلرژیک شامل عطسه، آبریزشبینی، احتقان، گرفتگیبینی و خارش آن است و در برخی افراد علائم تحریک چشم مانند قرمزی و اشکریزش نیز وجود دارد.
در صورت درمان نشدن آلرژی در بینی، عوارضی مانند تنفس دهانی مزمن و خرخر شبانه خصوصا در کودکان، سینوزیت، عفونت گوش و در طولانیمدت بروز پولیپ بینی نیز محتمل است. در هر کودکی با خرخر شبانه علاوه بر مشکلاتی مثل بزرگی لوزهسوم باید به این بیماری هم توجه کرد و چهبسا با درمان آلرژی، مشکلات وی نیز برطرف شود.
دكتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوش و حلق و بینی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم