به گزارش جام جم آنلاین از انجمن دیابت ایران، در اطلاعیه این انجمن در خصوص روزه داری برای افراد دیابتی آمده است: ایام مبارک برقراری تعادل جسم و روح و تبدیل زیاده روی ها و سهل انگاری های طول سال به توجه و تمرکز بر جسم و روح که این خود، از اهداف مهم روزه داری است.
این انجمن تاکید کرد: بدون شک، اگر آماده سازی برای روزه داری ماه مبارک رمضان، قبل از شروع این ماه آغاز شود، نتایج پایدارتری به دنبال خواهد داشت و از همین روست که در کتب ادعیه، به تناوب و در برخی روزها، روزه داری در ماه های رجب و شعبان توصیه شده است.
طبق توصیه این انجمن، افراد دیابتی نیز می توانند از این قاعده پیروی کنند، بیش از ۸ میلیون نفر از جمعیت کشور به دیابت مبتلا هستند، حفظ مقدار قند خون درحد طبیعی (۱۴۰ -۶۰ میلیگرم درصد)، هدف درمان دیابت است زیرا افزایش دراز مدت قند خون، سبب بروز عوارض دیابت می شود که در آن صورت، درمان دیابت بسیار پرهزینه و گاه غیرممکن خواهد شد.
انجمن دیابت ایران یادآور شد: افراد دیابتی که از آموزش های لازم برخوردار شده اند به خوبی قادرند تشخیص دهند آیا می توانند روزه بگیرند یا خیر زیرا این افراد طی آموزش های خود دریافته اند که به کدام گروه از دیابتی ها تعلق دارند و درمورد شرایط روزه داری در هر گروه حتماً با پزشک خود مشورت می کنند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: طبیعی است که عده ای از دیابتی ها علاقه مند به روزه داری هستند، همان گونه که طبق آمارها نشان می دهد اکثر دیابتی های کشورهای مسلمان روزه دار هستند.
در یک بررسی انجام شده در ۱۳ کشور مسلمان حدود ۴۳ درصد از افراد دیابتی نوع یک و ۷۹ درصد از دیابتی های نوع دو در ماه مبارک رمضان روزه دار هستند، افراد تحت درمان با انسولین: از آنجا که این افراد پی آمد تزریق انسولین، به دفعات نیز باید غذا میل کنند، لذا توصیه نمی شود روزه بگیرند.
در صورت تمایل شدید به روزه داری، با توجه به شرایط زیر، این افراد در موارد خاص و آن هم زیر نظر پزشک معالج خود می توانند روزه بگیرند : نداشتن نوسانات شدید قندخون و نیز عوارض پیشرفته دیابت(عوارض چشمی، کلیوی، عصبی و قلبی-عروقی) افراد تحت درمان با داروهای خوراکی(قرص)، لازم است این افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند.
به طور کلی برای افرادی که توانسته اند قندخون خود را به طور دائمی در حد طبیعی حفظ و کنترل کنند با حفظ شرایط زیر، از نظر پزشکی روزه داری بلامانع است، لازم است مدتی قبل از شروع ایام ماه مبارک رمضان، به طور آزمایشی، روزه داری را آغاز کرده و طی روز، به ترتیب زیر، قند خون خود را آزمایش کنند:
قبل از سحر (حداکثر ۱۳۰ میلیگرم درصد)، ۲ ساعت بعد از سحر (حداکثر ۱۸۰ میلیگرم درصد)، بین ساعت ۱ تا ۳ بعدازظهر(کمتر ۷۰ میلیگرم درصد نباشد)
همچنین قبل از افطار (حداکثر ۱۳۰ میلیگرم درصد)، ۲ ساعت بعد از افطار (حداکثر ۱۸۰ میلیگرم درصد) در صورتی که مقدار قند خون این افراد در محدودة مقادیر ذکر شده در بالا قرار داشته باشد و نیز دچار عوارض پیشرفته دیابت هم نباشند قادر خواهند بود روزه بگیرند که در آن صورت باید هنگام افطار، قبل از خوردن هر غذایی، قرص خود را میل کرده و پس از مدتی، شروع به خوردن غذا کنند.
هنگام سحر نیز باید مقدار داروی مصرفی روزانه خود را به نصف کاهش دهند و حتماً فراموش نشود ۲ ساعت بعد از افطار و ۲ ساعت بعد از خوردن سحری، قند خون یا قند ادرار خود را آزمایش کنند.
افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می کنند:این افراد با مشورت پزشک معالج خود می توانند روزه بگیرند، علاوه بر این، باید مقدار غذای افطار خود را نیز به ۲ تا ۳ وعده تقسیم و هنگام افطار، از خوردن همة مواد غذایی در یک زمان، جداً خودداری کنند،
در هر حال، نباید فراموش کنید که طی روزه داری مقدار کالری دریافتی روزانه باید به دو سوم مقدار معمول کاهش یابد یعنی: یک سوم کمتر از حد معمول، غذا میل شود متأسفانه در ایام روزه داری، افراد به علت کاهش تحرک جسمی و تغذیه اضافی، دچار افزایش وزن می شوند به همین دلیل توصیه می کنیم هر ۲ تا ۳ روز یک بار وزن خود را اندازه گیری کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد