استرس مزمن باعث ریزش مو می‌شود

قرار گرفتن مدام در معرض عوامل استرس زا می‌تواند عمیقاً بر هم‌ایستایی بافت‌ها تأثیر بگذارد اگرچه مکانیسم‌های ایجاد این تغییرات عمدتا ناشناخته است. در یک مطالعه جدید دانشمندان اظهار کردند استرس مزمن سلول‌های بنیادی فولیکول مو را تخریب می‌کنند.
کد خبر: ۱۳۰۹۰۴۹

به گزارش جام جم آنلاین، محققان «دانشگاه هاروارد» در مطالعه اخیرشان کشف کردند استرس، سلول‌ های بنیادی فولیکول‌ های مو را در حالت استراحت قرار داده و باعث تحلیل رفتن فولیکول یا مو می‌شود.

طی این مطالعه دانشمندان با شناسایی انواع سلول‌های خاص و مولکول مسئول انتقال سیگنال استرس به سلول‌ های بنیادی نشان داده‌اند که این مسیر می‌تواند برای بازیابی رشد مو مورد هدف قرار گیرد.

«یا چی سو» (Ya-Chieh Hsu) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما در این مطالعه دریافتیم که استرس فعال شدن سلول‌ های بنیادی را به تأخیر می‌اندازد و اساساً عملکرد بازسازی سلول‌ های بنیادی فولیکول مو را تغییر می‌دهد.

دانشمندان طی این مطالعه یک موش دارای استرس مزمن را مورد آزمایش قرار دادند سپس دریافتند سلول‌ های بنیادی فولیکول مو این حیوان برای مدت زمان طولانی و بدون بازسازی بافت‌ها در یک مرحله استراحت باقی می‌مانند. این امر باعث تنظیم افزایشی کورتیکوسترون می‌شود.

هنگامی که دانشمندان به موش‌ها کورتیکوسترون دادند، این هورمون اثر استرس بر سلول‌های بنیادی را مجددا تولید کرد. سو گفت: نتایج این آزمایش نشان می‌دهد افزایش هورمون‌ های استرس بر روی سلول‌های بنیادی فولیکول مو تأثیر منفی دارند. اما زمانیکه بیش از همیشه تعجب کردیم وقتی بود که ما منبع هورمون‌های استرس را حذف کردیم.

در شرایط عادی با افزایش سن، تولید مجدد فولیکول‌ های مو کند می‌شود. دانشمندان در آزمایش‌های خود هورمون‌های استرس را از بین بردند و این امر باعث شد مرحله استراحت سلول‌های بنیادی کوتاه شود و فاز رشد افزایش یابد تا فولیکول‌های مو بازسازی شوند.

پس از یافتن ارتباط بین استرس و ریزش مو، دانشمندان تصمیم گرفتند مکانیسم بیولوژیکی زمینه اتصال این دو با هم را تعیین کنند. محققان در این باره گفتند: ما ابتدا از خود سوال کردیم که آیا هورمون استرس مستقیماً سلول‌های بنیادی را تنظیم می‌کنند یا خیر و سپس با گرفتن گیرنده کورتیکوسترون این موضوع را بررسی کردیم. ما دریافتیم که هورمون استرس در واقع بر روی خوشه‌ای از سلول‌های پوستی در زیر فولیکول مو، معروف به پاپیلای پوستی (dermal papilla) تاثیر می‌گذارد.

پاپیلای پوستی برای فعال سازی سلول‌های بنیادی فولیکول مو ضروری است. با این حال در مطالعات قبلی هنگامی که سطح هورمون استرس تغییر می‌کرد، فاکتورهای ترشح شده از پاپیلای پوستی را تغییر نمی‌داد. در عوض، هورمون استرس از ترشح ژن Gas۶ سلول‌های پاپیلای پوستی جلوگیری می‌کرد.

محققان افزودند: در هر دو شرایط طبیعی و استرس، افزودن Gas۶ برای فعال کردن سلول‌های بنیادی فولیکول مو که در مرحله استراحت و رشد مو بودند، کافی بود. در آینده Gas۶ می‌تواند به دلیل پتانسیل بالایش در فعال سازی سلول‌های بنیادی برای تقویت رشد مو مورد بهره برداری قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها