یکی از بیماری‌های شایع و خطرناک، نارسایی کلیه و پیرو آن دفع پروتئین از ادرار است. معمولا این تخریب بر اثر ابتلا به دیابت یا عفونت‌های مزمن یا استفاده از داروهای خاص اتفاق می‌افتد که ادامه و تشدید آن به تخریب کامل کلیه و در نتیجه دیالیز منجر می‌شود.
کد خبر: ۱۳۰۵۵۶۴

اولین توصیه متخصصان، محدودیت در مصرف پروتئین است و اولین تلقی افراد از این توصیه پزشک، قطع کامل مصرف گوشت یا جایگزینی آن با پروتئین‌های گیاهی است که متاسفانه این برداشتی کاملا اشتباه از دستور پزشک است.

اول این موضوع را روشن کنیم که درست است با قطع کامل گوشت و پروتئین دفع آن از کلیه کاهش می‌یابد، ولی این کار در عمل موجب تخریب بافت‌های عضلانی، آتروفی عضلانی، اختلال در ترمیم آسیب‌های عضلانی، کاهش چشمگیر ایمنی بدن، کاهش متابولیسم، ضعف بدنی و ضعف شخصیتی و افسردگی فرد می‌شود.

به این ترتیب در ازای افزایش مثلا چهارساله عمر کلیه، فرد ۲۰ سال زودتر وارد مرحله پیری و دچار تخریب بقیه اندام‌ها و بعد از مدت کوتاهی فرد دچار بیماری‌های اسکلتی و عضلانی می‌شود. اما چاره چیست؟
در این افراد باید ابتدا حداقل نیاز پروتئین زیستی محاسبه و در ازای آن از پروتئین‌های با کیفیت‌بالا مانند گوشت‌ قرمز، تخم‌مرغ، ماهی و لبنیات برای فرد محاسبه و به صورت روزانه در برنامه غذایی‌اش گنجانده‌ شود.

این کار ممکن است تا حد جزئی دفع پروتئین را افزایش دهد ولی باعث می‌شود فرد بتواند به زندگی طبیعی خود بازگردد و دچار بیماری‌های حاشیه‌ای نشود.

مهرداد رحیم‌زاده - مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها