به گزارش جام جم آنلاین به نقل از گاردین، محققان دانشگاه کمبریج تلاش کردند تا قدرت شناختی ( تفاوت در نحوه درک و پردازش اطلاعات) افراد را فارغ از جنس و نژاد آنها و فقط بر اساس دیدگاه های سیاسی، ملی و غیره بررسی کنند.
این مطالعه ، که بر اساس تحقیقات قبلی انجام شد جمعیت چند صد نفری را در برگرفت. این شرکت کنندگان با روش های روانشناختی و شخصیتی مورد سوال قرار گرفتند.
این سوالات به گونه ای طراحی شده بودند که خنثی باشند و رد احساسی یا سیاسی در آنها مشاهده نشود. برای مثال ، حفظ اشکال بصری در آن نقش داشت. محققان سپس از مدل سازی محاسباتی برای استخراج اطلاعات از این داده ها در مورد ادراک و یادگیری شرکت کننده و توانایی آنها درگیر در پردازش ذهنی پیچیده و استراتژیک استفاده کردند.
به طور کلی ، بر اساس مطالعه منتشر شده، محققان دریافتند که نگرش های ایدئولوژیک منعکس کننده تصمیم گیری شناختی است.
زمیگرود نویسنده ارشد این مطالعه روانشناختی گفت: یک یافته کلیدی این بود که افراد با نگرش افراط گرایانه تمایل دارند در مورد جهان سیاه و سفید فکر کنند و با کارهای پیچیده ای که نیاز به مراحل پیچیده ذهنی دارند میانه خوبی ندارند.
وی گفت: افرادی که برای پردازش و برنامه ریزی توالی های عملی پیچیده تلاش می کنند ممکن است بیشتر به سمت ایدئولوژی های افراطی یا ایدئولوژی های اقتدارگرایانه که جهان را ساده می کند جلب شوند.
وی گفت: به نظر می رسد یکی دیگر از ویژگی های افرادی که به افراط گرایی گرایش دارند این است که آنها در تنظیم احساسات خود مهارت ندارند ، به این معنی که آنها تکانشی هستند و به دنبال تجربیات احساسی برانگیزاننده می روند.
نویسندگان دریافتند ، شرکت کنندگانی که مستعد دگماتیسم هستند - در راه خود گیر کرده و نسبتاً مقاوم در برابر شواهد معتبر هستند - در واقع با پردازش شواهد مشکل دارند.
این مطالعه ، که 16 جهت گیری ایدئولوژیک مختلف را مورد بررسی قرار داده است ، می تواند پیامدهای عمیقی در شناسایی و حمایت از افراد آسیب پذیر در برابر رادیکالیسم در طیف های مختلف داشته باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد