به گزارش جام جم آنلاین از فارس، بر اساس مطالعات جدید، از هر 5 مرگ زودرس در جهان یک مورد به علت آلودگی ایجاد شده از سوخت های فسیلی است؛ این امر نشان می دهد تاثیرات بر سلامتی ناشی از سوزاندن ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی بسیار بیش از چیزی است که قبلا تصور می شد.
مطالعات منتشر شده در مجله «پژوهش های زیست محیطی» نشان داد بخش هایی از چین، هند، اروپا و شمال شرق آمریکا در میان مناطقی هستند که بیشترین آسیب را دیده اند و از سهم بالا و نامتناسب 8.7 میلیون مرگ مرتبط با سوخت های فسیلی در سال رنج می برند.
این تحقیقات جدید، دقیق ترین ارزیابی ها از مرگ و میرهای زودرس به علت آلودگی هوا ناشی از سوخت های فسیلی تا این زمان را به دست می دهد.
تحقیق دیگری در سال 2017، مرگ و میرها سالانه ناشی از تمام ذرات معلق موجود در هوا در فضای باز، نظیر گردوغبار و دود ناشی از سوزاندن محصولات کشاورزی و آتش سوزی ها را 4.2 میلیون نفر اعلام کرده بود.
الیوس مارایس، یکی از محققان ارشد این تحقیقات گفت: «قطعا، تحقیقات ما به یافته های مربوط به تاثیرات زیاد آلودگی هوا بر سلامت معطوف نشده است اما ما فقط در مورد اینکه چقدر این برآوردها بزرگ هستند، بسیار شگفت زده شده ایم.»
تحقیقات پیشین بر اساس داده های ماهواره ای و مشاهدات زمینی برای تشخیص آلودگی ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی از سایر منابع ذرات معلق مضر نظیر آتش سوزی یا گرد و غبار تلاش می کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت