زمانی که پیتزا می‌خوریم چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟

متخصصان به تشریح اتفاقاتی پرداختند که همزمان با مصرف پیتزا در بدن رخ می‌دهد.
کد خبر: ۱۳۰۰۶۷۱

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، پیتزا امروزه به بخشی از فرهنگ غذایی عامه مردم تبدیل شده است. بی تردید پیتزا یکی از بدترین غذا‌ها برای سلامت بدن است. بسیاری از علاقه‌مندان به پیتزا اگر بدانند چه اتفاقی پس از خوردن این فست فود در بدنشان رخ می‌دهد، احتمالا حاضر به پذیرش این حقیقت نخواهند بود.

از سدیم زیاد تا سرشار از چربی بودن، یک تکه بزرگ پیتزای پپرونی را که به طور میانگین ۳۱۱ کالری انرژی دارد، برای بدن مضر می‌سازد.

اگر صادقانه به موضوع نگاه کنیم هیچ فردی با خوردن یک تکه پیتزا از خوردن بقیه تکه‌های آن اجتناب نخواهد کرد و حجم بالایی از این غذا را تناول می‌کند. با این حال، این سوال مطرح است که زمانی که پیتزا می‌خورید چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟.

در ۱۰ دقیقه نخست: باور کنید یا نه چربی موجود در پیتزا کمی برای بدن خوب است و همچنین باعث احساس خوشایند در مغز و لذت در فرد می‌شود. در گام نخست بزاق دهان به دلیل دارا بودن برخی آنزیم‌ها شروع به فرآیند هضم غذا می‌کند. در این فرآیند کربوهیدرات‌ها شکسته و برای جذب آماده می‌شود.

۱۵ دقیقه بعد: همزمان با شکستن کربوهیدرات‌ها و تبدیل آن‌ها به شکر، چربی موجود در پنیر، پپرونی و دیگر مواد به کند شدن این فرآیند کمک می‌کند. بدن به سرعت کربوهیدرات‌ها را شکسته و از آن‌ها استفاده می‌کند. با این حال، چربی انرژی پایدارتری را در اختیار بدن قرار می‌دهد.

کسانی که به گلوتن حساسیت دارند و یا از عدم تحمل لاکتوز رنج می‌برند، در ۱۵ دقیقه نخست دچار ناراحتی خواهند شد. در طول این مدت، بدن به سختی تلاش می‌کند فرآیند هضم را انجام دهد و نفخ رخ داده و گاز تولید می‌شود.

پس از ۲۰ دقیقه: در این زمان کربوهیدرات‌ها شکسته شده و وارد جریان خون می‌شوند. پانکراس اقدام به ترشح انسولین می‌کند تا سلول‌های بدن بتوانند قند را جذب کنند. قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که با مواردی همچون آسیب‌های عصبی، تضعیف گردش خون، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های مزمن خود را نشان می‌دهد. با این حال، قند خون بالا دائمی نیست. در نهایت قند‌ها مسیر خود به سمت کبد را پیدا می‌کنند و در آنجا به چربی تبدیل می‌شوند.

پس از ۳۰ دقیقه: در این زمان اسید معده شروع به هضم چربی‌های موجود در پیتزا می‌کند. چربی‌ها نیز پس از ورود به خون به سمت کبد حرکت می‌کنند. در این حالت، کبد انتخاب می‌کند که این چربی‌ها به صورت انرژی در دسترس بدن مورد استفاده قرار گیرد و یا اینکه به سلول‌های چربی تبدیل شده و برای آینده ذخیره شود.

در این حالت، سطح تری گلیسرید (چربی خون) به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد اما این افزایش موقتی است. تحقیقات متعدد نشان داده است داشتن رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربی، شکر و الکل می‌تواند در بلند مدت تاثیرات مخربی را بر روی سلامتی بدن داشته باشد. همچنین سطح تری گلیسرید بالا خود منجر به بیماری‌هایی مانند لخته شدن خون و یا سخت شدن عروق (از دست دادن قابلیت ارتجاعی رگ ها) می‌شود.

پس از یک ساعت: خبر خوب این است که اگر در مصرف پیتزا زیاده روی نکرده باشید، پنیر و پپرونی به جلوگیری از حس تنبلی و کرختی شما کمک خواهد کرد. برخلاف کربوهیدرات که باعث افزایش سروتونین و احساس خواب آلودگی می‌شود، چربی همزمان با تبدیل شدن به انرژی، باعث تنظیم سروتونین می‌شود. با این وجود، چربی موجود در پیتزا برای سلامتی مضر است و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد و در عین حال باعث اضافه وزن فرد شود.

پس از ۴ ساعت: بی تردید پس از این مدت فراموش خواهید کرد که اصلاً پیتزایی میل کرده اید اما بدن این موضوع را فراموش نکرده است. در این زمان، همچنان چربی موجود در خون بالاست. با این حال، سطح قند خون کاهش یافته است و غذا در مسیر هضم نهایی قرار دارد. در این زمان شاید نیاز داشته باشید که برای مقابله با کربوهیدرات و غذای پرچربی که مصرف کرده اید، یک میان وعده حاوی سبزیجات مصرف کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها