در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته ،آیا احساس می کنید که نسبت به همیشه انگیزه شما برای درس خواندن افت کرده است یا این که از درس خواندن زودتر از همیشه خسته می شوید و دیگر آن شور و هیجان قبلی را ندارید؟ احتمالا دچار فرسودگی تحصیلی شده اید که یک وضعیت قابل تشخیص و قابل درمان است. به شرطی که مراحل درستی را در پیش بگیرید. اولین بخش مربوط به درمان فرسودگی تحصیلی، تشخیص صحیح است و اینکه فرد باید متعهد شود که عادت غلط خود را ترک کند و به این شرایط غلبه نماید.
فرسودگی تحصیلی را می توان یک نوع واکنش ذهنی، جسمی و عاطفی منفی تعریف کرد که بعد از یک مطالعه طولانی ایجاد می شود و خستگی، ناامیدی، کمبود انگیزه و کاهش توانایی در مدرسه را سبب می گردد. اگر فرد به مدت چند هفته، چند ماه مدام یک مطلب یک پروژه یکسان را مطالعه کند، احتمالاً دچار فرسودگی تحصیلی خواهد شد.
علائم فرسودگی تحصیلی فراتر از احساس خستگی است. چنانچه در این بخش از سبک زندگی نمناک خواهید خواند فرسودگی می تواند عاملی برای مشکلات روانی و یا مشکلات جسمی مثل سر درد، بی خوابی و حتی افسردگی هم باشد. بنابراین بسیار مهم است که هرچه زودتر علائم آن را تشخیص دهید.
اصلا فرقی ندارد که شب قبل چقدر خوابیده باشید. در هر صورت یک خستگی شدید و بی خوابی را احساس می کنید.
اگر این علائم را در خودتان مشاهده کردید، اکنون باید قبل از وخیم شدن شرایط، تغییراتی را در خودتان ایجاد کنید. اگر یک ترم سخت پیش رو دارید و باید کار تحصیلی بسیار بزرگ انجام دهید، احتمالاً استرس خواهید گرفت اما بهتر است که در کنار آن راهکارهای زیر را امتحان کنید تا وضعیتتان بهبود پیدا کند.
انجام کار های لذت بخش فقط مخصوص آخر هفته نیست. تقویم خود را بردارید و روزهایی را در هفته مشخص کنید و شروع به لذت بردن از زندگی کنید.
مطالعات نشان می دهد که سپری کردن زمان در طبیعت استرس را کاهش می دهد و بنابراین حس بهتری را خواهید داشت.
تعادل بین کار و زندگی برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار مهم است. حتماً برنامه ریزی داشته باشید. زمانی را به امور مدرسه و دانشگاه و زمانی را به انجام کار و شغل و زمانی را به انجام فعالیت های اجتماعی بپردازید و فراموش نکنید که حتماً برای خودتان زمان اختصاص دهید.
دوستان و اعضای خانواده می توانند حمایت مثبتی از شما داشته باشند اما سپری کردن زمان در بیرون از منزل، شما را اجتماعی تر و شادتر می کند و به ذهنتان استراحت می دهد.
با استادان و همکلاسی های خود روابط دوستانه تری داشته باشید تا استرس شما کاهش پیدا کند. به انجام کارهای تحصیلی شبیه به یک وظیفه نگاه نکنید و از انجام آن ها لذت ببرید.
اهدافی را تعیین کنید و همیشه به آن ها پایبند بمانید. یک تقویم داشته باشید تا به شما یادآوری کند که چه هدفی دارید و سپس برای ادامه کار انگیزه بگیرید.
زمانی که استرس دارید وسوسه می شوید که تکالیف و پروژه ها را به تاخیر بیندازید اما مطمئن باشید که این گونه ارامش را در خودتان از بین می برید، ناامیدی در شما افزایش پیدا می کند و بیشتر از قبل استرس می گیرید.
این یک فاکتور کلیدی برای اطمینان حاصل کردن از این است که کارهای خود را انجام داده اید و به تعویق نینداخته اید. در نتیجه حس بهتری نسبت به مطالعه پیدا می کنید.
به شرایط مدرسه به طور کلی نگاه کنید. از خودتان بپرسید که آیا رشته خود را در مدرسه یا برنامه ریزی درستی را انتخاب کردید یا خیر. ببینید که در رشته دیگری وضعیت بهتری پیدا می کنید یا خیر. با انجام چنین بررسی هایی قطعاً حس بهتری پیدا کرده و سبک زندگی صحیح تری را در پیش می گیرید که استرس شما را نیز کاهش می دهد.
حداقل سه بار در هفته ورزش کنید. به بدن خود آب برسانید و غذای سالم بخورید تا ذهن و بدن شما فعال و سالم باشد.
بعد از این که این بخش از نمناک را خواندید، احتمالاً متوجه شده اید که خودتان فرسودگی تحصیلی دارید یا خیر و آماده هستید که خودتان را بازیابی کنید. در این قسمت راهکارهایی را برای غلبه بر این شرایط به شما معرفی می کنیم.
شاید نیاز به کمک یک فرد متخصص پیدا کنید. حتما با یک راهنما یا مشاور صحبت کنید. شرایط خود را توضیح دهید تا بتوانید به این فرسودگی تحصیلی غلبه کنید.
باید یاد بگیرید که علائم فرسودگی تحصیلی را بشناسید و آن ها را نادیده نگیرید. زمانی که علائم را شناختید، می توانید تغییر کنید.
فرسودگی تحصیلی در صورت درمان نشدن، وضعیت بدتری را ایجاد می کند. پس آن را نادیده نگیرید.
مدیریت سطح استرس و ایجاد تغییرات بزرگ، فرسودگی تحصیلی را در شما بهبود می بخشد. حتماً برای خودتان زمان اختصاص دهید و به دنبال انجام راه هایی برای کاهش استرس باشید.
تمرین تنفس آگاهانه، خوردن غذای مناسب و انجام کارهای اجتماعی به شدت موثر است. مدیتیشن را انجام دهید، برنامه خود را برای تعادل بین کار و زندگی تنظیم کنید. ریکاوری و بازیابی بعد از فرسودگی تحصیلی ممکن است چند ماه یا چند سال طول بکشد و باید زمان بگذارید و به انجام آن متعهد باشید و مراحل بالا را به طور مداوم طی کنید و تسلیم نشوید.
زمانی که احساس کردید از این فرسودگی ریکاوری شده اید، بسیار مهم است که مراقبت کنید تا دوباره گیر آن نیافتید. در این قسمت راهکارهایی را به شما معرفی می کنیم تا دوباره به این وضعیت دچار نشوید:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم