به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، میرشاهی روانشناس و مشاور خانواده، درباره رابطه صحیح والدین و فرزندان گفت: نوع الگوگیری از والدین تعیین کننده شخصیت کودک در آینده است.
وی افزود: در دوران اولیه کودکی، کودکان برای جلب توجه والدین، آنها را الگوی خود قرار میدهند و تلاش میکنند تا محبت آنها را به خود جلب کنند. مثلا فرزند دختر مادرش را الگو قرار میدهد تا نظر پدرش را به خود جلب کند و فرزند پسر هم پدر را الگوی خود قرار میدهد تا نظر مادرش را به خود جلب کند.
این روانشناس و مشاور خانواده درباره همانندسازی الگو در فرزندان گفت: این همانندسازی الگو موجب بروز اختلالی به نام عقده الکترا در دخترها و عقده ادیت در پسرها میشود.
میرشاهی تصریح کرد: همه کودکان دچار عقده ادیت و الکترا میشوند که دلیل آن شکل گیری الگوی جنسیتی است. در سنین ۳ تا ۶ سالگی الگوی جنسی کودک در حال شکل گیری است، به همین دلیل کودک همراه با گرایش به جنس مخالف دچار همانندسازی الگو میشود و پسر از پدر الگو میگیرد تا توجه مادر را به خود جلب کند و دختر نیز از مادر الگو میگیرد تا توجه پدر را به خود جلب کند.
وی افزود: عدم کنترل گرایشهای جنسی کودکان در سن بلوغ و یا بزرگسالی میتواند در منش و شخصیت آنها تأثیر بگذارد. مثلا اگر عقده ادیت در کودک شدید شود و به یک اختلال تبدیل شود، گرایشهای جنسی کودکان تغییر میکند و در آینده با گرایشهای جنسی نامناسب مثل زوفیلیا و پدوفیلیا رو به رو خواهند شد.
این روانشناس و مشاور خانواده گفت: برای کنترل گرایشهای جنسی کودکان همواره صبر و محبت صحیح لازم است تا کودکان نسبت به خود و ذهنیاتشان دچار احساس گناه و عذاب وجدان نشوند. وقتی پدر و مادر فرزندان خود را در آغوش نگیرند یا عشق و محبت به آنها نورزند، فرزندان از لحاظ عاطفی دچار محرومیت میشوند و در آینده نیز نسبت به خود دچار احساس بی کفایتی، کامل نبودن و عدم اعتماد به نفس خواهند شد.
میرشاهی تصریح کرد: اگر در سن کودکی گرایش جنسی کودکان به طور صحیح هدایت و کنترل نشود و به نیازهای آنها با بی مهری پاسخ داده شود، آنها در سن بزرگسالی از جنس مخالف خود دچار ترس و هراس میشوند و در برقراری روابط عاطفی دچار مشکل خواهند شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد