به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ، همه ما در طول زندگی با انجام برخی کارها، احساس گناه می کنیم که توانایی بخشش و فراموشی آن برایمان دشوار است و مدام تصور می کنیم اگر اقوام یا دوستان ما بدانند چه اتفاقی می افتد. به همین دلیل در این بخش به ارائه راهکارهایی برای بخشیدن خود می پردازیم.
اثرات احساس گناه در طولانی مدت بر روی سلامتی :
احساس گناه تاثیرات زیادی روی بدن می گذارد و با تولید مواد شیمیایی، ضربان قلب و فشار خون را بالا می برد و هضم غذا را مختل می کند. به همین دلیل افرادی که در بخشیدن خود و حتی دیگران مشکل دارند بیشتر دچار حملات قلبی، افسردگی و سایر بیماری ها می شوند.
راهکارهای موثر برای بخشیدن خود
روی احساسات خود تمرکز کنید :
یکی از اولین گام ها برای بخشش خود تمرکز بر روی احساسات است، بنابراین قبل از هر عملی باید خود را تأیید کنید و به خود فرصت شناسایی احساسات و پذیرش آن را دهید.
اشتباهات را با صدای بلند اعتراف کنید :
اگر مرتکب اشتباهی شدید آنچه را که از این عمل می آموزید را اعتراف کرده و بپذیرید. وقتی افکار ذهنی و احساسات قلبی را به زبان می آورید، احساس خوشایند و سبکی در شما ایجاد می شود. همچنین آنچه را از اعمال و کردار خود آموخته اید در ذهن حک می کنید.
به هر اشتباه به عنوان یک تجربه فکر کنید :
نگاه کردن به "اشتباهات" به عنوان یک تجربه، کلید حرکت سریعتر و مداوم در آینده است. به خود یادآوری کنید که با استفاده از ابزار و دانش موجود در آن زمان، بهترین کار ممکن را انجام داده اید. این کار به شما کمک می کند که خود را بخشیده و به آینده فکر کنید.
مسئولیت پذیر باشید:
قبل از هر اقدامی، مسئولیت کارهای خود را بپذیرید. تحقیقات نشان می دهد پذیرش مسئولیت اقدامات اولین گام برای بخشیدن خود است زیرا می توان به شکل منطقی و عاقلانه احساسات منفی را از خود دور کرد.
بخشش را به حالت تعلیق درآورید :
اگر به سختی می توانید اشتباهات را کنار گذاشته و از ذهن دور کنید، افکار و احساسات در رابطه با اشتباه خود را در یک ظرف محصور تجسم کنید.
با منتقد درونی خود گفتگو کنید :
با خاطره نویسی می توان به درک منتقد درونی کمک کرد تا به خود دلسوزی برسید. بنابراین "مکالمه" بین خود و منتقد درونی را بنویسید، این کار می تواند به شما در شناسایی الگوهای فکری که باعث ناتوانی در بخشش می شود کمک کند. لیستی از ویژگی ها ، نقاط قوت و مهارت هایی را که دوست دارید داشته باشید را تهیه کنید و هنگامی که اشتباهی مرتکب شدید با اعتماد به نفس آن را تقویت کنید.
با توجه به موقعیت انتقاد کنید :
بدترین منتقد خودمان هستیم. به همین دلیل می گوییم نوشتن احساسات مثبت و منفی اهمیت زیادی دارد و از آنچه منتقد درونی به شما می گوید فاصله بگیرید .
پیامهای منفی درونی خود را خنثی کنید :
گاهی اوقات تشخیص تفکراتی که مانع گذشت می شود دشوار است. اگر می خواهید منتقد درونی خود را درک کنید تمرینات عنوان شده در این بخش از سبک زندگی نمناک را مرتب انجام دهید ، به عنوان مثال روی کاغذ آنچه را که منتقد درونی شما می گوید بنویسید، در طرف دیگر برای هر کدام از آنها یک پاسخ دلسوزانه و منطقی یاد داشت کنید.
در مورد آنچه می خواهید شفاف سازی کنید :
اگر اشتباه شما به شخص دیگری آسیب رسانده است ، باید بهترین روش را پیش بگیرید. آیا می خواهید از طریق صحبت با این شخص، از او عذرخواهی کنید؟ آیا جبران خسارت مهم است؟ اگر در مورد کارهایی که انجام می دهید احساس مسئولیت می کنید باید درصدد جبران باشید ؛ این کار فراتر از گفتن متاسفم برای شخص صدمه دیده است.
از پیشنهادات خود استفاده کنید :
فرض کنید دوستان شما مرتکب اشتباه شده اند. پیشنهاد شما برای حل مشکل چه خواهد بود؟حال اگر خود مرتکب همان اشتباهات شده اید، پیشنهادتان را عملی کرده و راه حلی برای رفع اشتباه خود پیدا کنید.
پشیمانی را در نظر بگیرید:
احساس ندامت و پشیمانی اصلا موضوع بدی نیست. همه انسانها مرتکب خطا می شوند. اما مهم است که بعد از احساس پشیمانی به دنبال راه حلی برای بهبود احساسات خود باشید.
مهربانی و وفاداری خود را نشان دهید :
اگر اولین پاسخ شما به یک موقعیت منفی، انتقاد از خود است ، وقت آن است که نسبت به خود مهربانی و عطوفت نشان دهید. این کار به زمان ، صبر و یادآوری نیاز دارد.
دست از توجیه بردارید:
روبه رو شدن با اتفاقات و کارهای انجام شده مهمترین گام برای بخشیدن خود است. اگر معمولا با بهانه تراشی، سعی در توجیه کار خود برای دیگران هستید باید به دنبال روش دیگری باشید. زیرا باید مسئولیت اشتباه خود را پذیرفته و اعتراف کنید که اقدام شما اشتباه بوده است.
مشاوره بگیرید :
اگر به دنبال راهی برای بخشش خود هستید با یک فرد حرفه ای در این زمینه صحبت کنید تا به شما چگونگی از بین بردن افکار ناسالم را بیاموزد؛ در نتیجه راههای جدید و سالم برای کنار آمدن با اشتباهات خود را یاد می گیرید.
آسیب ها را شناسایی کنید :
گناه و استرس همیشه باعث احساس بد می شود؛ با داشتن این احساس نمی توانید مشکلات را مدیریت کرده و خود را ببخشید، بنابراین باید این عادت را کنار بگذارید.
افکار منفی را نادیده بگیرید :
مرور کارهایی که قبلا انجام داده اید به شما و شخصی که صدمه دیده است کمکی نخواهد کرد و فقط باعث ایجاد احساس بد در شما می شود، بنابراین هر بار که در حال مرور افکارات منفی هستید سریع توجه خود را به مسائل مثبت متمرکز کنید.
نتیجه ی بخشیدن خود را ببینید :
آیا با بخشیدن خود، نتیجه ای را مشاهده می کنید؟ همانطور که بخشیدن دیگران فوایدی دارد بخشیدن خود نیز می تواند موجب حفظ آرامش و افزایش سلامت روحی و جسمی شود.
تجدید و تغییرات مثبت ایجاد کنید:
برای پیشبرد کارهای خود به دنبال تغییرات مثبت باشید. معمولا بخشیدن خود، راهکارهای زیادی برای کسب تجربه و آموختن بیشتر ایجاد می کندو در نتیجه شخصیت شما بهتر خواهد شد.
سپاسگزاری را جایگزین احساس نابخشودگی کنید :
احساس بد نسبت به کارهایی که در گذشته انجام داده اید خوشی زمان حال را از بین می برد. بیاموزید چگونه با سپاسگزاری، ذهن و جسم خود را از تمام افکار منفی جدا کرده و به زندگی خود ادامه دهید.
انگیزه های خود را درک کنید:
پیش از بخشیدن خود، درک کنید که چرا مرتکب اشتباه شده اید؟ این اقدام به شما در بخشیدن درست خود کمک می کند و همچنین با ریشه یابی رفتار خود از تکرار کار اشتباه جلوگیری می کند. نیروهای ذهنی شما با درک این موضوع فرصتی برای احیای مجدد پیدا کرده و با شکل قابل قبولی به کار خود ادامه می دهند.
همه چیز را در نظر بگیرید :
روزی یک بار به همه کارهای مهربانانه و دوست داشتنی که امروز به تنهایی انجام داده اید فکر کنید. با انجام اینکار متوجه خواهید شد که به یک فرد مفید تبدیل شده اید.
به دنبال اصلاح اعمال باشید:
یکی از روشهای مهم در ارتباط با رفع احساس گناه از اشتباه، اصلاح اعمال است. برای اصلاح رفتار خود می توانید روشهای مختلفی را در پیش بگیرید ماند عذرخواهی، جبران اشتباه و رفتارهایی که کارهای شما را ترمیم و اصلاح می کنند.
احساس بد و پشیمانی بعد از انجام کار اشتباه، کاملا طبیعی است اما احساس گناه در رشد شخصیت شما و بهتر شدن آنتاثیری ندارد. تجربه احساس پشیمانی موضوع کاملاً طبیعی است به شما در پذیرش مسئولیت کارهایتان کمک می کند اما احساس گناه شما را در گذشته به صورت محکوم نگه خواهد داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت