خطرات آرایش و 15 تاثیر منفی آن روی افرادی که هر روز آرایش می کنند

خطری جدی در کمین زنانی که هر روز آرایش می کنند

علل پرمویی در زنان و درمان آن

آیا پرمویی در زنان می تواند نشانه ای نگران کننده باشد؟

پرمویی یا هیرسوتیسم به علل مختلفی مثل سندرم پلی کیستیک و مصرف برخی داروها ممکن است در بدن زنان اتفاق بیفتد.
کد خبر: ۱۲۹۸۷۶۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، هیرسوتیسم، یک وضعیت رشد موی سر با الگوی مردانه در زنان است. هیرسوتیسم به میزان زیادی باعث رشد موهای تیره در نواحی بدن مانند صورت، سینه و کمر می شود.

پرمویی زنان

میزان موهای بدن شما تا حد زیادی توسط آرایش ژنتیکی تان تعیین می شود.دامنه وسیعی از توزیع مو, ضخامت و رنگ آن، به خاطر تفاوت در ارث و ژنتیک وجود دارد با این حال, هیرسوتیسم یا پرمویی زنان یک بیماری پزشکی است که می تواند از هورمون های مردانه به نام آندروژن ها و عمدتاً تستوسترون ایجاد شود و می تواند به خاطر یک ویژگی خانوادگی باشد.

ترکیبی از درمان های پزشکی و خود درمانی ها, می تواند بهبودی در هیرسوتیسم ایجاد کند.

علت پرمویی زنان

علائم پرمویی زنان:

هیرسوتیسم یا پرمویی زنان، موی محکم و تیره بدن است که در جایی از بدن ظاهر می شود که در آن قسمت ها زنان معمولاً مویی ندارند - عمدتاً صورت, سینه و کمر. می تواند بسته به نژاد و فرهنگ متفاوت باشد. هنگامی که سطوح بالای آندروژن منجر به هیرسوتیسم می شود, نشانه های دیگری ممکن است در طول زمان گسترش یابند.

علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بم شدن صدا
  • کچلی
  • آکنه
  • کاهش اندازه سینه
  • افزایش جرم ماهیچه ای
  • بزرگ شدن کلوتری

هیرسوتیسم چیست

علل پرمویی زنان:

در سن بلوغ, تخمدان های دختران شروع به تولید ترکیبی از هورمون های زنانه و مردانه می کند و باعث رشد مو در زیر بغل و ناحیه گردن می شود. اگر این مخلوط با مقدار زیادی از هورمون های جنسی مردانه, نامتعادل شود, ممکن است که هیرسوتیسم رخ دهد.

هیرسوتیسم و پرمویی زنان می تواند ناشی از این موارد باشد:

سندرم تخمدان پلی کیستیک:

این، شایع ترین علت هیرسوتیسم ناشی از عدم تعادل هورمون های جنسی است که می تواند منجر به دوره های نامنظم, چاقی, نازایی و گاهی کیست های متعدد بر روی تخمدان ها باشد.

سندروم کوشینگ:

این اتفاق زمانی رخ می دهد که بدن شما در معرض مقادیر بالای هورمون کورتیزول قرار گیرد.این بیماری می تواند ناشی از ترشح زیاد هورمون کورتیزول توسط غده های آدرنالی باشد و یا اینکه از داروهای زیادی مانند پردنیزون استفاده می کنید.

علل پرمویی زنان

هیپرپلازی مادرزادی آدرنال:

این بیماری ارثی با تولید غیرطبیعی هورمون های استروئیدی از جمله کورتیزول و آندروژن توسط غده های آدرنالی تعیین می شود.

تومورها:

به ندرت, یک تومور ترشح آندروژن درون تخمدان یا غده های آدرنالی می تواند باعث پرمویی شود.

داروها:

برخی داروها می توانند باعث پرمویی شوند. این موارد شامل داروهایی هستند که برای درمان زنان مبتلا به اندومتریوز استفاده می شود. گاهی, پرمویی زنان یا هیرسوتیسم می تواند بدون هیچ علت مشخصی رخ دهد. این اتفاق بیشتر در برخی جوامع مانند زنان مناطق مدیترانه ای, خاورمیانه و جنوب آسیا رخ می دهد.

دارو عامل پرمویی

عوامل خطر پرمویی زنان:

عوامل متعددی می توانند بر احتمال ابتلا به پرمویی تاثیر بگذارند, از جمله:

سابقه خانوادگی:

عواملی که می توانند بر هیرسوتیسم تاثیر بگذارند، شامل هیپرپلازی مادرزادی آدرنال و سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.

نسل و نسب:

زنان کشورهای مدیترانه ای, خاورمیانه و آسیای جنوبی احتمالاً بیش از زنان دیگر به هیرسوتیسم یا پرمویی زنان مبتلا می شوند.

چاقی:

چاقی باعث افزایش تولید آندروژن می شود که می تواند پرمویی را بدتر کند.

درمان قطعی هیرسوتیسم

مشکلات و عوارض پرمویی زنان:

هیرسوتیسم می تواند ناراحت کننده باشد. برخی زنان در مورد داشتن موی اضافی بدن خود آگاه هستند. برخی دچار افسردگی می شوند. همچنین, اگرچه پرمویی یا هیرسوتیسم علل فیزیکی ندارد, اما علت اصلی میتواند، عدم تعادل هورمونی باشد.

اگر شما هیرسوتیسم و دوره های نامنظم دارید, ممکن است سندروم تخمدان پلی کیستیک داشته باشید که می تواند مانع از باروریتان شود. زنانی که داروهای ویژه ای برای درمان پرمویی مصرف می کنند، باید از بارداری اجتناب کنند.

پیش گیری از پرمویی زنان:

اغلب هیرسوتیسم ها قابل پیش گیری نیستند. اما اگر اضافه وزن داشته باشید می تواند به کاهش پرمویی کمک کند, به خصوص اگر سندروم تخمدان پلی کیستیک دارید.

درمان پرمویی کودکان

تشخیص پرمویی زنان:

آزمایش ها میزان هورمون های خاصی را در خون شما اندازه گیری می کنند، از جمله هورمون تستوسترون یا دیگر هورمون ها. این آزمایش ها می توانند به تعیین این مساله کمک کنند که آیا سطوح آندروژن شما بالا است یا خیر.

اگر اینطور است، پزشک ممکن است یک سونوگرافی یا سی تی اسکن را توصیه کند تا تخمدان و غده های آدرنالی را برای وجود تومورها یا کیست ها بررسی کند. پزشکتان ممکن است شکم شما را معاینه کند و تست لگن انجام دهد تا به دنبال توده هایی بگردد که می تواند یک تومور را نشان دهد.

درمان پرمویی زنان:

درمان برای پرمویی اغلب شامل ترکیبی از درمان های اختلال زیربنایی است، در صورتی که روش های درمانی، و دارو وجود داشته باشد.

درمان پرمویی زنان در طب اسلامی

داروهای پرمویی زنان:

داروهایی که برای پرمویی مصرف می شود، معمولاً تا شش ماه طول می کشد، و میانگین طول عمر یک فولیکول مو قبل از این که تفاوت قابل توجهی را در رشد مو ببینید.

داروها شامل این موارد هستند:

وسایل پیش گیری از بارداری:

قرص های کنترل بارداری یا دیگر وسایل ضد بارداری هورمونی، که حاوی استروژن و پروژستین هستند، پرمویی را با تولید آندروژن درمان می کنند. وسایل پیش گیری از بارداری یک درمان مشترک برای پرمویی در زنانی هستند که می خواهند باردار شوند. عوارض جانبی ممکن، شامل گیجی، تهوع، سردرد و ناراحتی شکمی می باشند.

جلوگیری از بارداری

درمان پرمویی زنان با داروی جلوگیری بارداری

ضد آندروژن ها:

این نوع داروها از چسبیدن آندروژن ها به گیرنده هایشان در بدن شما جلوگیری می کنند. آن ها برخی اوقات پس از شش ماه در صورتی تجویز می شوند که موارد ضدبارداری خوراکی به اندازه کافی موثر نباشند.

رایج ترین آنتی آندروژنی که برای درمان پرمویی استفاده می شود، اسپیرونولاکتون (آلدکتون) است. از آنجایی که این داروها می توانند باعث ایجاد نقص های مادرزادی شوند، استفاده از روش های جلوگیری از بارداری در هنگام مصرف آن ها مهم است.

کرم موضعی:

افلورنتین (وانیکا) یک کرم تجویزی است که به طور ویژه برای موهای صورت زائد در زنان وجود دارد. به طور مستقیم به ناحیه آسیب دیده صورت اعمال می شود و به کاهش رشد موی جدید کمک می کند، اما نمی توانید از موی موجود خلاص شوید.

کرم موضعی

دستورالعمل ها:

برای حذف دائمی موهای ناخواسته، گزینه ها عبارتند از:

الکترولیزیز:

این درمان شامل قرار دادن یک سوزن کوچک روی تمام کیسه های مویی است. این سوزن، جریان الکتریسیته را به جریان می اندازد تا فولیکول آسیب ببیند و در نهایت فولیکول را از بین ببرد. ممکن است به چندین درمان نیاز داشته باشید.

الکترولیزیز موثر است اما می تواند دردآور هم باشد. استفاده از کرم بی حسی قبل از درمان می تواند ناراحتی را کاهش دهد.

درمان پرمویی

لیزر درمانی:

پرتوی نور شدید (لیزر) از روی پوست شما عبور می کند تا به کیسه های ترشحی مو آسیب برسد و از رشد مو جلوگیری کند. ممکن است به چندین درمان نیاز داشته باشید. شما ممکن است بعد از درمان لیزر قرمزی پوست و تورم پوست را داشته باشید.

درمان لیزر برای حذف مو بسیار گران است و خطر سوختگی و تغییر رنگ پوست را به ویژه در افراد با پوست برنزه و یا تیره به همراه دارد.

سبک زندگی و درمان های خانگی پرمویی زنان:

روش های خود مراقبتی برای از بین بردن موهای ناخواسته صورت و بدن عبارتند از:

کندن:

استفاده از موچین روشی خوب برای حذف چند تار مو است، اما برای پاک کردن یک ناحیه بزرگ مو مفید نیست.

تراشیدن:

تراشیدن سریع و ارزان است، اما باید به طور منظم تکرار شود زیرا مو را فقط از سطح پوست از بین می برد.

تراشیدن مو

وکس:

وکس زدن شامل استفاده از موم گرم بر روی پوست است که در آن موهای ناخواسته رشد می کنند. پیش از این هم در بخش دنیای مد کامل توضیح دادیم که برا یاین روش وقتی موم سفت می شود، آن را از پوست می کنند تا موهایتان را بکند. وکس زدن موهای زائد می تواند یک ناحیه بزرگ را به سرعت پاک کند، اما ممکن است به طور موقت سوزش داشته باشد و گاهی باعث خارش پوست و قرمزی می شود.

موبر شیمیایی:

به صورت ژل، لوسیون یا کرم وجود دارد، با شکستن ساختار پروتیینی مو کار می کنند. برخی از مردم نسبت به مواد شیمیایی استفاده شده در موبرها حساسیت دارند.

دکلره کردن:

به جای کندن موهای ناخواسته بدن، برخی از زنان از دکلره کردن، استفاده می کنند. دکلره کردن، مو را محو می کند و کم تر قابل مشاهده می کند. دکلره کردن می تواند باعث حساسیت پوست شود، بنابراین ماده سفید کننده را ابتدا در ناحیه کوچکی از بدنتان آزمایش کنید.

دکلره کردن

نکات طبیعی برای مدیریت هیرسوتیسم و پرمویی زنان :

زنان علاقمند به درمان های طبیعی برای پرمویی هستند که بیشتر گزینه های حذف مو طبیعی هستند. این نکات طبیعی عنوان شده در بخش سلامت نمناک را در نظر بگیرید تا رشد مو و علائم دیگر پرمویی را مدیریت کنید:

  • داشتن وزن سالم
  • درمان آکنه
  • شانس خود را در باروری افزایش دهید
  • مواظب احساسات . عاطفه خودتان باشید
  • یک روتین از بین بردن موی ساده داشته باشید

سبک زندگی سالم

نکات کلیدی هیرسوتیسم و پرمویی زنان:

پرمویی یک مشکل سلامتی است که تنها بر زنان اثر می گذارد.

باعث رشد مو با الگوی مردانه در مناطقی مانند صورت، سینه، شکم و کمر می شود.

هم چنین می تواند باعث کچل شدن، افزایش میزان ماهیچه، آکنه، کاهش اندازه سینه و علائم دیگر شود.

بیشتر زنان دارای پرمویی نیز سندرم تخمدان تخمدان دارند، این شرایط باعث عدم تعادل در هورمون ها می شود که اغلب منجر به پرمویی می شود.

درمان PCOS اغلب می تواند علائم پرمویی را تسکین دهد.

کاهش موهای بدن

درمان های سنتی برای پرمویی عبارتند از:پاک سازی مو و قرص های کنترل بارداری.

گزینه های دیگر شامل تنظیمات دارویی و داروهای خاص برای مبارزه با تولید آندروژن است- هورمونی که باعث افزایش رشد مو می شوند.

حتی بدون درمان، پرمویی خودش باعث مشکلات سلامتی فیزیکی نمی شود. با این حال، ظهور مو در جایی که انتظار نمی رود باعث ناراحتی برخی از زنان می شود.

ممکن است منجر به عزت نفس پایین و یا مشکل در سلامت عاطفی شود.

اگر علائم بیماری دارید، به دنبال یک تشخیص و آزمایش رسمی برای پرمویی تان باشید.

با درمان، این وضعیت دراز مدت می تواند به خوبی مدیریت شود. علائم آن نیز به طور معمول درمان می شوند، زیرا تولید آندروژن ها به طور طبیعی با سن کاهش می یابد.

پرمویی یا هیرسوتیسم به علل مختلفی مثل سندرم پلی کیستیک و مصرف برخی داروها ممکن است در بدن زنان اتفاق بیفتد.

 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها