به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، 5 لیتر از حجم بدن هر انسان را خون تشکیل داده است. گروه خونی توسط عواملی که بر روی سلول های خونی قرار دارند، آنتی ژن و آنتی بادی های موجود در خون شناسایی می شوند. ترکیبات و گروه خونی در انسان های مختلف متفاوت است و به طور مستقیم به پدر و مادر و آنچه از آنان به او ارث می رسد، ارتباط دارد. خون انسان ها به چهار دسته AB ،B ،A و O و به گروه های مثبت و منفی تقسیم می شود که هر انسانی به طور طبیعی یکی از این چهار گروه خونی را دارد. براساس گفته ی متخصصان بروز برخی از بیماری ها در میان دسته ای از گروه های خونی شایع تر است، در این بخش از بهداشت و سلامت به آنها خواهیم پرداخت.
گروه های خونی مختلف مواد مغذی مختلفی نیاز دارند مثلا گروه خونی o مشکلات گوارشی دارند گروه خونی A سیستم ایمنی حساس دارند و باید میوه و سبزیجات بیشتری بخورند برای همین است که اغلب این دو گروه خونی را در میان افراد با مشکلات گوارشی می بینیم.
نوع گروه خونی روی بارداری خانم ها تاثیر می گذارد، مطالعات نشان داده خانم هایی که گروه خونی O دارند احتمال باروری پایین تری دارند چون تخمک گذاری در آنها کمتر انجام میشود.
افراد دارنده گروه خونی B بیشتر در برابر بیماری های ویروسی بسیار ضعیف هستند. افراد دارنده گروه خونی B به احتمال زیاد به عفونت های باکتریال مانند استرپتوکوک پنومونیا و اشرشیاکولی مبتلا می شوند. دستگاه گوارش این افراد تقریبا با هر ماده غذایی سازگار است و به عنوان مثال می توانند به راحتی لبنیات مصرف کنند.
مطالعات نشان داده افرادی که گروه خونی AB دارند بیشتر در خطر کم حواسی هستند، طبق یکی از مطالعات افراد با گروه خونی 82% AB بیشتر از سایرین خطر ابتلا به ازدست دادن حافظه را دارند. تحقیقانت نشان داده است نوع خون در ابتلا به بیماری هایی که مبنای عروقی دارند، مانند سکتۀ مغزی مؤثرند. ممکن است مشکلات عروقی در ابتلا به مشکلات حافظه نقش داشته باشند. افرادی که گروه خونی AB دارند، بیش از دیگران در معرض مشکلات حافظهای قرار میگیرند و بیشتر دچار زوال عقل میشوند.
افراد دارای گروه خونی AB باید برای حفظ سلامتی فشار خون خود را کنترل کنند، از کشیدن سیگار بپرهیزند، فعال باشند و رژیم غذاییِ سالمی را دنبال کنند.
گروه خونی با ابتلا به بیماریهای مختلفی همچون حملۀ قلبی، سکتۀ مغزی و ترومبوآمبولی وریدی (تشکیل لخته در درون رگ خونی) ارتباط دارد. افرادی با گروه خونی A، B یا AB، در مقایسه با دارندگان گروه خونی O، در معرض خطر بیشتری در ابتلا به لختهشدن خون و بیماری سرخرگ های قلبی و التهاب قرار دارند. افراد دارای گروه خونی غیر از O می توانند با مدیریت عوامل خطرزا مانند فشار خون بالا، دیابت، تغییر عادات زندگی ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهند.
افراد با گروه خونی A کورتیزول بیشتری دارند بنابراین استرس شان از حد معمول بیشتر است همچنین افرادی که گروه خونی O دارند، زودتر اعصبانی می شوند.
افرادی که گروه خونی O دارند بیشتر در معرض زخم معده هستند چون سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری پادتن ترشح می کند، افرادی که گروه خونی O دارند آنتی ژن ترشح می کنند که باعث التهاب تورم زخم معده می شود. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، سه عامل مهم سیگار نکشیدن، مصرف نکردن الکل و کاهش وزن اهمیت دارد.
افرادی که دارای گروه خونی A هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده قرار میگیرند. بیشتر افرادی که گروه خونی A دارند گیاهخوارند زیرا در هضم گوشت و شیر مشکل دارند. سیستم ایمنی دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی A به دلیل مصرف بیشتر گیاهان ضعیف تر است و در هضم پروتئین های حیوانی بیشتر دچار مشکل می شوند.
سیستم ایمنی خوب و قوی این گروه باعث می شود افرادی با این گروه خونی بیشتر به بیماری های خودایمنی مبتلا شوند و میزان ابتلا به آلرژی نیز به همین علت در آن ها بالاتر باشد.
پژوهشگران به تازگی به نتایج تازه ای دست یافته اند که نشان می دهد گروه خونی ممکن است در آسیب پذیری فرد نسبت به بیماری کرونا و احتمال افزایش شدت بیماری نقش داشته باشد.
این پژوهش نشان می دهد احتمال ابتلای افراد دارای گروه های خونی A ،B یا AB به کووید 19 از گروه خونی O بیشتر است.
این مسئله ممکن است به دلیل وجود یک عامل انعقاد خون در افراد دارای گروه خونی O باشد که موجب می شود مشکلات انعقاد خون در این افراد کمتر ایجاد شود. لخته شدن خون یکی از محرک های اصلی در شدیدشدن بیماری کروناست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم