ترشی لوبیا سبز یکی از لذیذ‌ترین ترشی‌های ایرانی است، که طرفداران زیادی دارد. در کشور ما اهمیت مخلفات کنار غذا، از خود غذا کمتر نیست. انواع ترشی‌های رنگارنگ ایرانی با دستور تهیه مختلف، سفره ایرانی را رنگین‌تر می‌کند.
کد خبر: ۱۲۹۳۲۱۷

ترشی لوبیا سبز


یکی از ترشی‌های خوشمزه، ترشی لوبیا سبز است که با دستور‌های مختلف تهیه می‌شود. آماده کردن این ترشی وقت زیادی از شما نمی‌گیرد. در تهیه آن، می‌توانید لوبیا‌ها را درسته یا خرد‌شده مورد استفاده قرار دهید.

در این مقاله ابتدا طرز تهیه ترشی لوبیا‌ سبز درسته، مرحله به مرحله توضیح داده می‌شود. سپس طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده را مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم. در آخر مقاله نیز نگاهی گذرا به فواید و مضرات کلی ترشی‌ها می‌اندازیم. اگر به طرز تهیه مرحله به مرحله ترشی‌های خانگی خصوصا طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی علاقه‌مندید، با ما تا آخر این مقاله همراه شوید.

لوبیا سبز

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز درسته

مواد لازم:

لوبیا سبز۳۰۰ گرم

فلفل قرمز خرد شده ۲ عدد

دانه فلفل سیاه یک قاشق چایخوری

سبزی معطر (شوید، ترخون، نعنا، ریحون) ۱۰۰ گرم

سرکه یک پیمانه

آب یک پیمانه

سیر خرد شده دو حبه

نمک ۲+ ۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز مرحله به مرحله

  • مرحله اول: ابتدا لوبیا سبز‌ها را شسته و سر و ته آن‌ها را با چاقو ببرید. (بهتر است لوبیا‌ها را به یک اندازه ببرید. به‌صورتی که وقتی آن‌ها را در شیشه به طور عمودی می‌چینید از سر شیشه یک سانتیمتر پایین‌تر باشند).

    لوبیا سبز جدا شده
  •  
  • مرحله دوم: در یک قابلمه حدود سه لیتر آب و دو قاشق غذاخوری سرصاف، نمک بریزید و آن را روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید. سپس لوبیاها را در قابلمه آب‌جوش ریخته و به مدت دو دقیقه بجوشانید.
  • مرحله سوم: لوبیا سبز‌های جوشیده را پس از آبکش کردن، بلافاصله داخل ظرف آب‌یخ بریزید. (به این عمل بلانچ می‌گویند). این‌کار باعث خوش‌رنگ ماندن و حفظ خواص لوبیاها می‌شود. بعد از خنک شدن، لوبیاها را داخل آبکش بریزید و بگذارید تا خشک شوند.
  • مرحله چهارم: سبزی‌های معطر را در کیسه پارچه‌ای بگذارید و درب کیسه را محکم ببندید. آب و سرکه و ۵ قاشق غذاخوری نمک و کیسه سبزی‌ها را در یک قابلمه روی شعله گاز قرار دهید. مواد فوق را به مدت ده دقیقه بجوشانید.

    سرکه درون شیشه لوبیا سبز
  • مرحله پنجم: در این مرحله، لوبیا‌ها را که از قبل آماده کرده‌اید، به طور عمودی در شیشه بچینید. سیر‌ها را نیز خرد کرده و در کنار لوبیاها اضافه کنید.کیسه سبزی‌ها را از مخلوط آب و سرکه جوشیده بیرون بکشید و آن ‌را قبل از سرد شدن روی لوبیاهایی که در شیشه چیده‌اید بریزید.
  • مرحله ششم: شیشه‌های ترشی را با درب باز کناری بگذارید تا به دمای اتاق برسند. سپس درب آن‌ها را ببندید و به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا آماده مصرف شوند. بعد از دو هفته ترشی شما آماده خوردن می‌شود.

وقتی فصل پاییز از راه می‌رسد، ناخودآگاه به فکر ترشی‌های رنگی می‌افتید. چراکه فصل پاییز، زمان مناسبی برای تهیه انواع ترشی است. ترشی‌هایی که در این فصل از سال تهیه و در طول سال مصرف می‌شوند.

 با توجه به اینکه بهترین گل‌کلم و هویج را در فصل پاییز می‌توانید تهیه کنید، خالی از لطف نیست اگر ترشی لوبیا سبز خرد شده همراه پوره گوجه‌فرنگی و سبزیجات فوق را تهیه کنید.

 

ترشی لوبیا سبز

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده با پوره گوجه‌فرنگی

مواد لازم

لوبیا سبز ۲۵۰ گرم

گوجه فرنگی یک کیلو‌گرم

گل‌کلم یک عدد کوچک به اندازه ۲۰۰ گرم

هویج یک عدد

فلفل دلمه‌ای یک عدد

فلفل سبز تند سه عدد

سرکه سفید دو لیوان

آب یک لیوان

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

سیاه‌دانه و تخم گشنیز و فلفل سیاه به میزان لازم

 

ترشی لوبیا سبز با پوره گوجه فرنگی

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز مرحله به مرحله

  • مرحله اول: اولین قدم در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده، لوبیا سبز‌ها را شسته و داخل یک آبکش بریزید تا کاملا خشک شوند. سپس سر و ته آن را گرفته و به اندازه‌های دو سانتی خرد کنید.
  • مرحله دوم: نوبت جوشاندن لوبیا‌ها است. در یک قابلمه سه قاشق غذاخوری نمک به همراه آب و کمی سرکه ریخته و روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید. اکنون لوبیاها را به آب‌جوش اضافه کنید تا به مدت ۴ الی ۵ دقیقه بجوشند. سپس آن‌ها را آبکش کرده و داخل آب سرد بریزید و دوباره آبکش کنید.
  • مرحله سوم: گوجه‌فرنگی‌ها را در غذاساز پوره کرده به همراه رب‌گوجه در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. بعد از حدود ۱۵ دقیقه جوشیدن از روی شعله بردارید و به کناری گذاشته تا به دمای محیط برسد.
  • مرحله چهارم: سبزی‌های معطر را شسته و در آبکش گذاشته تا آب آن‌ها برود. سپس خرد کنید.
  • مرحله پنجم: گل‌کلم ، فلفل دلمه‌ای و هویج را خرد کنید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید. سبزی‌های خرد شده را نیز روی پارچه بریزید تا خشک شوند.
  • مرحله ششم: سیر‌ها را ریز خرد کنید. همه مواد را به اضافه آب و سرکه به پوره گوجه‌فرنگی اضافه کرده و هم بزنید. تخم گشنیز، سیاه‌دانه و فلفل سیاه را نیز در این مرحله به ترشی خود اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: ترشی آماده را داخل ظرفی که از قبل آمده کرده‌اید بریزید و درب آن را محکم ببندید.

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با پوره گوجه فرنگی

 

در اینجا لازم می‌دانم که به چند نکته کلیدی در مورد ترشی لوبیا سبز خرد شده اشاره کنم:

۱ـ ظرف ترشی را حتما قبل از استفاد خوب بشویید و خشک کنید. هر گونه چربی یا خیس بودن ظرف، باعث کپک زدن ترشی می‌شود.

۲ـ مقدار سرکه بسته به سلیقه شما می‌تواند کم‌تر یا بیشتر باشد. در برخی از مناطق از سرکه در این ترشی استفاده نمی‌کنند. شما می‌توانید از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز بدون سرکه برای کسانی که ناراحتی معده دارند، استفاده کنید.

۳ـ از آنجایی که طبع بیشتر مواد به‌کار رفته در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز سرد است، می‌توانید مقدار کمی زیره به آن اضافه کنید.

 

نکات طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

 

سخن پایانی

سنت دیرینه ترشی انداختن در بین زنان ایرانی از دیرباز وجود داشته است. زنان ایرانی با رسیدن فصل پاییز اقدام به خرید مواد اولیه ترشی کرده و برای روز‌های سرد سال انواع ترشی و شور‌های متنوع تهیه می‌کنند.

خوردن ترشی در کنار غذا، مزایا و معایبی به همراه دارد. در تهیه ترشی‌ها، از میوه‌ها و سبزیجات مفیدی استفاده می‌شود که این مواد از خواص زیادی برخوردارند. سرکه نیز به کم شدن قند خون کمک می‌کند. همچنین از جذب کربوهیدرات بعد از خوردن غذا، پیشگیری می‌کند.

بعضی از افراد خانواده دچار مشکلاتی همچون التهاب روده و معده هستند. استفاده از ترشی برای این افراد می‌تواند مضر باشد. به همین منظور شما می‌توانید با توجه به ذائقه و مشکلات جسمی افراد خانواده، از دستور‌های مختلفی برای تهیه انواع ترشی خانگی استفاده کنید. ما در گروه آشپزی جام جم آنلاین، دستور‌های مختلفی از ترشی‌ها و خوراکی‌های متنوع برای افراد با سلایق و رژیم‌های غذایی خاص، آموزش می‌دهیم.

منتظر آموزش‌های بعدی ما در گروه آشپزی جام جم آنلاین باشید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها