به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، براساس یک آزمایش، افراد در سنین مختلف بوهای مختلف و منحصر به خودشان را دارند . بوی بدن با افزایش سن، داروهایی که مصرف می کنیم ، رژیم غذایی و تغییرات هورمونی همیشه در حال تغییر است. این موارد می توانند با ایجاد تعریق بیشتر یا به دلیل تغییرساختارشیمیایی بدن و رژیم غذایی ، بوی بدن را تغییر دهند. در این بخش از بهداشت و سلامت
با افزایش سن احتمال ابتلا به برخی مشکلات بالا می رود و برخی بیماری ها مانند دیابت می توانند باعث تغییر بوی بدن شوند . این اتفاق زمانی رخ می دهد که گلوکز بیش از حد در خون وجود دارد و بدن مقدار زیادی کتون ایجاد می کند . همچنین سایر بیماری ها از جمله پرکاری تیروئید و بیماری کبدی نیز مسبب تغییر بوی بدن هستند .
پوست هر چه پیرتر می شود، اسید های چرب بیشتری تولید می کند که گاهی اوقات "بوی افراد مسن" نامیده می شود. هنگامی که این اسید های چرب با هوا ترکیب می شوند ، میزان تولید ماده شیمیایی ترش و چربی را افزایش می دهند . بنابراین بوی بدن افراد مسن تغییر می کند زیرا پوست آن ها تغییر می کند.
غذاهایی مانند ماهی ، ادویه و گوشت قرمز می توانند بر بوی بدن تاثیر بگذارند . بعد از جذب مواد غذایی در بدن ، مواد شیمیایی از طریق تعریق آزاد می شوند که گاهی اوقات می توانند بسیار قوی باشند.
میزان آب در رژیم روزانه ما دلیل دیگری برای تغییر بوی بدن است . هرچه میزان کمبود آب در بدن بیشتر باشد ،بوی بدن بدتر است. خشکی دهان مکان مناسبی برای رشد باکتری هاست زیرا بزاق تولید نمی شود یا آب کمی می نوشید .
مصرف برخی از مکمل ها و داروها، مانند داروهای ضد افسردگی می توانند بوی بدن را تغییر دهند . از آنجا که آن ها باعث تعریق زیاد در زیر بغل و کشاله ران می شوند ، بوی بدن تغییر می کند . ترکیب تعریق با باکتری های پوست باعث ایجاد بوی تندی خواهد شد .
اغلب هورمون های بدن ما دچار تغییراتی می شود به خصوص هنگام قاعدگی و یائسگی. حتی براساس یک مطالعه مردان هنگام تخمک گذاری زنان به دلیل بوی بدن بیشتر مجذوب آنان می شوند. سایر تغییرات هورمونی مانند بلوغ و استرس زیاد نیز می توانند بوی بدن را در طول زندگی تغییر دهند .
بزاق به صورت طبیعی باعث رفع بوی بد دهان می شود ، با افزایش سن بزاق کم تری ایجاد خواهد شد . هنگام استفاده از پروتز های دندانی، احتمال ورود باکتری های بد به دهان افزایش میابد ، حتی اگر به طور مرتب تمیز شوند . بیماری لثه در افراد مسن شیوع بیشتری دارد و ممکن است باعث بوی بدن دهان و بوی کلی بدن شود .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت