به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایتنا،رایانه کوانتومی چینی که چنین قابلیتی دارد جیوژانگ نام دارد و قادر است در عرض تنها ۲۰۰ ثانیه محاسباتی را انجام دهد که یک ابررایانه برای تکمیل آنها به ۲.۵ میلیارد سال زمان نیاز دارد.
رایانههای سنتی فعالیت خود را در قالب بیتهای صفر و یک انجام میدهند. اما رایانههای کوانتومی میتوانند در آن واحد هم صفر و هم یک باشند. همین قابلیت توان محاسباتی این رایانهها را به میزان چشمگیری ارتقا میبخشد. زیرا دو بیت کوانتومی میتوانند در ترکیب با یکدیگر چهار حالت را خلق کنند.
رایانههای کوانتومی میتوانند فعالیتها و پردازشهای مختلفی را به طور موازی به پیش ببرند. اما رایانههای سنتی تنها میتوانند در آن واحد یک پردازش را انجام دهند و سپس به سراغ پردازش بعدی بروند. در عین حال هزینه تولید رایانههای کوانتومی هنوز بالاست.
گوگل در سال گذشته از تولید پردازنده ۵۳ کیوبیتی Sycamore برای نصب بر روی رایانه کوانتومی این شرکت خبر داد و مدعی شد این رایانه میتواند محاسباتی که قدرتمندترین ابررایانهها در عرض ۱۰ هزار سال انجام میدهند در عرض ۲۰۰ ثانیه انجام دهد. اما رایانه کوانتومی چینی بسیار فراتر از محصول گوگل ظاهر شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد