راه های زنده ماندن در حوادث آتش سوزی

ترفندهای علمی زنده ماندن در آتش سوزی

لذت گرمای کرسی و خواص درمانی آن در زمستان

گرمای لذت بخش کرسی با طعم درمان !

یکی از قدیمی ترین وسایل گرمایشی کرسی است که البته هنوز هم طرفداری بسیاری دارد و مورد استفاده قرار می گیرد، کرسی خواص مناسبی برای بدن و درمان بیماری ها نیز دارد.
کد خبر: ۱۲۹۲۱۱۵

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، کرسی یکی از لوازم گرمایشی منازل در گذشته های نه چندان دور بود که هنوز هم در بسیاری از مناطق کشورمان پرطرفدار است. با شهر نشینی و پیدایش وسایل گرمایشی دیگر استفاده از کرسی به مرور زمان کمرنگ شد و مردم به جای آن از بخاری، شوفاژو... استفاده می کنند. باید بدانید کرسی علاوه بر اینکه سبب ایجاد صمیمیت بین افراد خانواده به دلیل دورهم جمع شدن اعضای خانواده در کنار کرسی می شود، مزایای فراوان دیگری نیز دارد که در این بخش از بهداشت و سلامت به آن ها اشاره خواهیم نمود.

خواص کرسی

کرسی چیست؟

کرسی سیستم پیچیده ای ندارد و میزی است به ابعاد یک متر در یک متر و ارتفاع سه وجب است البته شکل و ابعاد کرسی قابل تغییرند و کرسی می تواند میزی مستطیل شکل و یا حتی دایره ای باشد. برای اینکه گرمای کرسی به بیرون راه نیابد، روی چهارپایه را لحافی بزرگ و گرم می اندازند و دور تا دور کرسی را با تشکچه هایی پهن می پوشانند و بالش ها و متکاهایی قرار داده تا افراد جمع شده دور کرسی راحت باشند. زنان با سلیقه و کدبانوی ایرانی برای تزئین کرسی بر روی لحاف پارچه هایی از جنس ترمه و یا جاجیم و… انداخته و روی کرسی سینی بزرگی از تنقلات برای پذیرایی از مهمانان خود قرار می دادند. جای نشستن افراد در کنار کرسی به نقششان در خانواده مرتبط است، بزرگسال ترین فرد خانواده دورترین فاصله را از درِ اتاق دارد، و جایگاه خردسالان جایی نزدیکتر به درِ اتاق است.

در قدیم خانواده های اعیان دو کرسی، یکی برای اهل خانه و دیگری در اتاق پذیرایی برای مهمانان قرار می دادند. در طراحی کرسی ها، همیشه هوای اتاق کرسی، سرد و بدون یک وسیله گرمایشی است و سر و بخشی از تنه در معرض سرما هستند بنابراین افراد افراد، سر خود را در خواب، با کلاهی نازک یا روسری نازک نخی می پوشانند و نیمه پایینی بدن و به ویژه پاها، زیر کرسی قرار گرفته و گرم می شوند.

مزایای کرسی

با فواید درمانی کرسی آشنا شوید

درمان بیماری های ناشی از سردی و رطوبت بدن 

طب سنتی تاکید زیادی به گرم نگه داشتن اعضای بدن به ویژه کمر و پشت، در فصل سرما دارد بنابراین استفاده از کرسی را مفید می داند. قرار گرفتن زیر گرمای کرسی سبب می شود حرارت لازم به اعضای مورد نیاز بدن برسد و از ایجاد مشکلات ناشی از سرما پیشگیری شود.

بهبود عملکرد دستگاه گوارشی

گرم نگاه داشتن کف پاها و دست ها در بهبود عملکرد دستگاه گوارشی موثر است. همچنین وضعیت کف دست ها و پاها در سلامت اعضای داخلی بدن موثر است. استفاده از کرسی سبب می شود گرما به نقاط دور دست بدن مانند مچ و کف دست و پاها برسد و آن ها را از آسیب سرما در امان دارد.دست ها و پاها و مچ، دورترین فاصله را با مرکز بدن دارند بنابراین بیش از سایر اعضای بدن در معرض سرمای محیط هستند و باید از آن ها محافظت کنیم.

خواص درمانی کرسی

کاهش دردهای مزمن مفصلی

سرمای هوا در فصل زمستان سبب تشدید بیماری های مزمن مفصلی مانند درد زانو، کمر و مهره های پشتی می شود. در فصل زمستان با قرار گرفتن در زیر کرسی و استفاده از گرمای آن می توان به تسکین دردهای مفصلی کمک کرد.

تعادل گردش خون در محیط و مرکز بدن

در فصل سرما تمرکز گردش خون بر روی حفظ اعضای حیاتی مانند قلب، مغز، کلیه است. سرما موجب انقباض عضلات و بسته شدن منافذ پوستی و انقباض رگ های بدن می شود. قرار گرفتن در زیر کرسی گردش خون در محیط و مرکز بدن را متعادل می کند.

دفع الکتریسیته ساکن

جنس لحاف کرسی از نخ و پشم می باشد که می تواند الکتریسیته ساکن در بدن را دفع کرده و ضد سودا بوده و آرامش بخش می باشد.

خواص کرسی

خونرسانی بهتر

همانطور که می دانید کار مغز استخوان خونسازی است، در زیر کرسی پاها آرام آرام گرم می شود و مغر استخوان شروع به فعالیت کرده و عملیات خون سازی را تقویت می کند.

پاکسازی مواد زائد از بافت های بدن

با قرار گرفتن در زیر کرسی خون گرم شده و به تدریج عروق گشادتر می شوند. همچنین در حالت افقی خون راحت تر گردش می کند و به دلیل راحت تر باز و بسته شدن دریچه قلب خونرسانی در بدن بهتر صورت می گیرد و مواد زائد از سلول ها و بافت ها خارج می شود.

تقویت حافظه

با توجه به مطالب بالا قرار گرفتن زیر کرسی عملیات خون سازی را تقویت می کند و سبب خونرسانی سریعتر به مغزو در پی آن گرم تر شدن سلول های مغزی و افزایش فعالیت های مغزی و تقویت حافظه می شود.

تقویت حافظه

بهبود روماتیسم و آرتروز

زیر کرسی، بدن از داخل گرم می شود و مشکلات و بیماری هایی مانند آرتروز، رماتیسم، درد زانو و درد کمر و دیسک با گرم شدن پا ها بهبود می یابد.

درمان دیابت

گرمای ملایم کرسی سبب از بین بردن سودا و بلغم زائد از بدن شده و تاثیرات مثبتی روی لوزالمعده برای کاهش قند خون و در نتیجه درمان دیابت دارد.

تنظیم ترشح غدد

کرسی ترشح یک نوع تنظیم کننده هورمونی بدن است و غدد بدن را تنظیم می کند و برای خانم هایی که بیماری های دوره ای دردناک و سخت دارند، بسیار مفید است.

فواید کرسی

خطرات کرسی

مهمترین خطرات کرسی عبارتند از:

  • خفگی بر اثر گاز مونوکسید کربن حاصل از زغال نیم سوز یا دودی شدن
  • سوختگی پا
  • آتش سوزی

در استفاده از کرسی احتیاط شود

از کرسی در دو نوع ذغالی و برقی استفاده می شود، استفاده از کرسی های ذغالی نیز مانند هر وسیله گازسوز دیگری موجب مسمومیت با گاز منوکسید کربن می شود که باید هنگام استفاده از آن موارد ایمنی را رعایت کنید.

در صورت مواجه با فردی که دچار مسمومیت با گاز منوکسید کربن شده، باید سریع درب ها و پنجره ها را باز بگذاریم تا هوا جریان پیدا کند و فورا با اورژانس 115 تماس بگیریم تا بیمار را در معرض اکسیژن غلیظ قرار دهند.

علائم مسمومیت با زغال عبارتند از:

  • خواب آلودگی
  • سر درد
  • سوزش چشم
  • کاهش سطح هوشیاری
  • مرگ

خطرات کرسی

نکات استفاده از کرسی

از انواع چوب برای تولید گرمای کرسی استفاده نکنید.

در صورت استفاده از زغال، زغال ها باید کاملا برافروخته باشد و قسمت دود زایی از آن باقی نمانده باشد. اگر تمام سطوح زغال بر افروخته نشود، مقداری گاز سمی از دود ناشی از سوخت چوب ایجاد می شود که موجب مسمومیت و خفگی در افراد می شود.

زغال هم یک ماده سوختنی است که به اکسیژن نیاز دارد و اگر در مکانی که جریان هوا وجود نداشته باشد، قرار گیرد، علاوه بر گرما و دود، مواد مضری از خود خارج می کند که منجر به مسمومیت خفگی می شود.

سعی کنید در طول روز از گرمای کرسی استفاده کنید و شب ها در زیر کرسی نخوابید.

چنانچه بخش بهداشت و سلامت نمناک عنوان کرده است رعایت موارد بهداشتی مانند شست و شوی پتو و ملحفه در استفاده از کرسی توصیه می شود.

چگونه کرسی درست کنیم؟

یک میز کوچک تهیه کنید و با یک لامپ 60 وات و یا یک هیتر کوچک تایمردار یه کرسی درست کنید، البته توصیه می کنیم حتما نکات ایمنی رعایت شود. از میز کرسی می توانید در بقیه فصول به عنوان میز در منزل استفاده نمایید. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها