نشانه ی وجود مشکل در چشمان نوزاد

انواع مشکلات چشم نوزادان از بدو تولد با علائمی که دارند تشخیص داده می شوند که اگر والدین بدانند می توانند مشکل بینایی فرزندشان را زودتر درمان کنند.
انواع مشکلات چشم نوزادان از بدو تولد با علائمی که دارند تشخیص داده می شوند که اگر والدین بدانند می توانند مشکل بینایی فرزندشان را زودتر درمان کنند.
کد خبر: ۱۲۹۰۸۳۷

معرفی و بررسی انواع مشکل چشم نوزادان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، سلامتی کودک برای والدین بسیار مهم است. در روز های نخست بعد از تولد ، طبیعی است که والدین نگران فرزند خود باشند. یکی از مشکلات رایج اولیه ای که برای نوزادان ایجاد می ‎شود مشکلات بینایی است که این مشکل معمولا جدی نبوده و به راحتی قابل مداوا است . در این قسمت ، به برخی از مشکلات مربوط به بینایی کودک و درمان آن ها پرداخته ایم.

مشکل چشم نوزاد

مشکلات بینایی در نوزادان چگونه است؟

بعضی نوزادان در ابتدای زندگی خود با مشکلات بینایی از قبیل چشمان ناهماهنگ و یا اشک آلود همراه هستند و ممکن است مدتی طول بکشد تا این مشکلات برطرف شوند که اکنون به جزئیات این مشکلات بینایی خواهیم پرداخت .

  1. چشمان بعضی از نوزادان به صورت نا هماهنگ با یکدیگر حرکت می ‎کند اما این امری طبیعی است زیرا ماهیچه چشمی در نوزادان ضعیف است و طول می ‎کشد تا تقویت شود . با این حال این مسئله تا 3 ماهگی کودک باید به خودی خود برطرف شود.
  2. در برخی نوزادان وجود چین خوردگی در گوشه داخلی چشم باعث می ‎شود که چشمان نوزاد متقاطع به نظر برسد. با بزرگ شدن نوزاد، پوست اضافی اطراف چشم جمع می‎شود و ظاهر متقاطع آن برطرف خواهد شد اما ممکن است برای برخی نوزادان نیاز به درمان توسط پزشک وجود داشته باشد.
  3. چشم نوزادان به طور کامل توانایی تولید اشک ندارد و مجاری اشک آن ها مسدود است و این امر ممکن است باعث خسته به نظر رسیدن چشم های نوزاد شوند. البته این شرایط تا 1 سالگی کودک برطرف خواهد شد.
  4.  در مورد سوالی که شما کاربران از بخش سلامت نمناک داشتید باید پاسخ دهیم که قرمزی پلک در نوزادان نشان دهنده وجود عفونت در چشم های کودک است . اگر نوزاد در معرض نور زیاد، علائم تحریک کننده از خود نشان می‎ دهد به این دلیل است که چشم های او تحت فشار هستند و همچنین اگر مردمک چشم کودک سفید به نظر برسد، ممکن است نشان دهنده سرطان در نوزاد باشد.

چه عواملی باعث بروز مشکلات بینایی در کودکان می ‎شود؟

مشکلات بینایی نوزادان عمدتا به دلیل زمان لازم برای رشد عضلات چشم است اما برخی از مشکلات جدی بوده و نیازمند معالجه جدی نیز هستند . بینایی نوزاد به تدریج و با گذشت زمان پیشرفت می ‎کند. البته لازم است که تا قبل از یک سالگی کودک، برای انجام معاینه جامع به پزشک مراجعه شود.

اختلال ژنتیکی یکی از دلایل مشکلات چشم در نوزادان است که باعث بروز مشکلاتی از قبیل آنوفتالمی، آنیریدیا، آلبینیسم و .. می‎شود. همچنین نوزادانی که از مادر مبتلا به دیابت و یا مادری که در دوران بارداری دخانیات مصرف می‎ کرده متولد می ‎شوند، بیشتر در معرض بروز ناهنجاری های چشمی قرار دارند .

علائم و نشانه های مشکلات بینایی در نوزادان

  • حرکات غیر معمول چشم: شامل حرکت زیاد مردمک های چشم به طرفین و مالش زیاد چشم توسط نوزاد حتی در صورت عدم احساس خواب آلودگی در او می ‎شود.
  • مالش بیش از حد چشم:زمانی که کودک به طور مداوم چشم های خود را با دستانش مالش می دهد، حتی در صورت عدم احساس خواب آلودگی .
  • ناهنجاری جسمی در چشمان نوزاد:وجود هر گونه تفاوت غیر معمول در چشمان نوزاد مانند وجود لک و یا حرکت بیش از اندازه چشم ها.
  • چشمان خیس: چشمان بیش از اندازه اشک آلود.

شایع ترین مشکلات چشم در نوزادان

1. قرمزی پلک ها:

به علت عفونت های ویروسی و یا مجاری اشک مسدود شده ایجاد می‎شود.

نشانه ها و علائم:

  • قرمزی قسمت های سفید چشم
  • تورم پلک ها
  • وجود اشک بیش از اندازه
  • خروج مایع زرد رنگ از چشم (چرک)

درمان:

  • قطره چشم آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز می‎شود.
  • ماساژ گرم
  • تمیز کردن چشم با آب ولرم حاوی نمک

2. چشمان متقاطع یا ناهماهنگ:

این شرایط که با نام سودامرابیسموس شناخته می شود، باعث متقاطع به نظر رسیدن چشمان کودک میشود که این امر به دلیل وجود چین خوردگی گوشه داخلی چشم است.

علائم و نشانه ها :

  • متقاطع به نظر رسیدن چشم کودک
  • نگاه کردن به اشیای مختلف از گوشه های چشم

درمان:

در اکثر موارد این ناهنجاری نیاز به درمان ندارد و با گذشت زمان و به خودی خود برطرف خواهد شد، اما در برخی موارد نادر ممکن است به انجام عمل جراحی نیاز پیدا شود .

3. تنبلی چشم:

در این ناهنجاری معمولا یک چشم قوی تراست و چشم دیگر دچار تاری دید می‎شود. این مشکل ناشی از خیره شدن کودک به فلاش دوربین و یا چراغ روشن است.

علائم و نشانه ها :

  • در این ناهنجاری مردمک های دو چشم از هم فاصله می‎گیرند و با هم هماهنگ نیستند.
  • کودک به راحتی قادر به تمرکز بر روی اشیا با فاصله زیاد نخواهد بود.

درمان:

در صورت تشخیص به موقع، این ناهنجاری به وسیله تجویز عینک و یا قطره چشم و ... قابل درمان است و باید به چشم پزشک مراجعه شود تا بهترین درمان ها را پیشنهاد دهد .

اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز ناهنجاری های چشم در نوزاد

اگرچه ناهنجاری های چشم در نوزادان موجب وحشت والدین می ‎شود اما برای جلوگیری از بروز این ناهنجاری ها می ‎توان برخی اقدامات تایید شده و موثری که نمناک عنوان کرده انجام داد:

  • در اتاق کودک خود از چراغ های تزئینی کم نور استفاده کنید تا کودک ترغیب به نگاه کردن به اطراف خود شود.
  • برای تقویت تمرکز بینایی کودک از آویزهای عروسکی بر روی گهواره او استفاده کنید.
  • با کودک خود در موقعیت های مختلف صحبت کنید تا احساس کند که کسی در اطرافش وجود دارد و برای پیدا کردن او تلاش کند.
  • به کودک خود در زاویه های مختلف غذا دهید. این امر به کودک در تمرکز بهتر بر روی اشیا و زاویه های مختلف کمک می‎کند.
  • کودک خود را به مکان های مختلف مانند پارک و یا مرکز خرید ببرید تا ترغیب شود به اشیا مختلف نگاه کند و روی آن های تمرکز کند.
  • همچنین لازم است که بینایی کودک خود را مرتبا بررسی کنید تا در صورت وجود مشکل، سریعا به چشم پزشک مراجعه کنید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها