
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد که برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ پس از برطرف شدن عفونت، از مشکلات پوستی مداوم رنج میبرند.
پژوهشگران در بررسی بیماران بهبود یافته کروناویروس دریافتند که نشانههای بیماری در آنها به طور کامل بهبود نمییابد.
این گروه پژوهشی در این پروژه، حدود ۱۰۰ بیمار بهبود یافته کووید ۱۹ را که نشانههای بیماری پوستی در آنها وجود داشت، مورد بررسی قرار دادند و مدت زمان باقی ماندن نشانهها را نیز ارزیابی کردند.
مدت زمان باقی ماندن نشانههای بیماری در میان افراد مورد بررسی، به صورت میانگین ۱۲ روز بود. بیماریهایی مانند موربیلیفرم و کهیر، به ترتیب هفت و چهار روز در بیمارانی که کووید ۱۹ آنها تایید شده بود، باقی ماندند و حداکثر زمان باقی ماندن آنها ۲۸ روز بود.
اختلال «پاپولواسکواموس» به صورت میانگین ۲۰ روز طول کشید.«سرماسوزک» که به قرمز شدن انگشتان دست و پا میانجامد و در این مورد خاص، «COVID toes» نامیده میشود، ۱۵ روز در بیمار مشکوک به کووید ۱۹ و ۱۰ روز در بیماری که کووید ۱۹ او تایید شده بود، باقی ماند اما نشانههای این بیماری در شش نفر از بیماران، حداقل ۶۰ روز و در دو بیمار که کووید ۱۹ آنها تایید شده بود، ۱۳۰ روز باقی ماند.
«اسثر فریمن» از پژوهشگران این پروژه گفت: یافتههای ما، بیمارانی را نشان میدهد که نشانههای بیماری پوستی ناشی از کووید ۱۹ به خصوص «COVID toes» را در خود دارند. یافتههای این پژوهش، آگاهی ما را در مورد اثرات بلندمدت کووید ۱۹ در اندامهای متفاوت بدن افزایش میدهد. پوست میتواند روزنهای برای ورود التهاب به درون بدن باشد. ما به پزشکان توصیه میکنیم که نشانههای بیماری پوستی را در بیماران مبتلا به ویروس کرونا مورد ارزیابی قرار دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان