انجیر از میوه‌های مفید و خوشمزه تابستانی است

میوه‌ای که یک تنه لشکری از مریضی را حریف است/ با ۳۰ خاصیت قهرمان میوه‌ها آشنا شوید

میوه انجیر به شکل بیضی یا گلابی شکل است و به رنگ‌های سفید، سبز، زرد، بنفش و سیاه یافت می‌شود. طعم شیرین و منحصر به فردی دارد که می‌توان به صورت تازه و خشک مصرف کرد.
میوه انجیر به شکل بیضی یا گلابی شکل است و به رنگ‌های سفید، سبز، زرد، بنفش و سیاه یافت می‌شود. طعم شیرین و منحصر به فردی دارد که می‌توان به صورت تازه و خشک مصرف کرد.
کد خبر: ۱۲۸۰۲۹۴

میوه‌ای که یک تنه لشکری از مریضی را حریف است/ با ۳۰ خاصیت قهرمان میوه‌ها آشنا شوید

 
میوه انجیر به شکل بیضی یا گلابی شکل است و به رنگ‌های سفید، سبز، زرد، بنفش و سیاه یافت می‌شود. طعم شیرین و منحصر به فردی دارد که می‌توان به صورت تازه و خشک مصرف کرد.


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری دانشجو، انجیر از میوه‌های مفید و خوشمزه تابستانی است که بومی آسیای غربی، خاورمیانه و نواحی هند و ترکیه باشد. درخت انجیر گیاهی برگریز است و ارتفاع آن به ۷ تا ۱۰ متر و عمرش به ۱۰۰ سال نیز می‌رسد، نسبت به گرما مقاوم بوده و امروزه در سراسر دنیا به ویژه مناطق گرم کشت می‌شود.

میوه انجیر به شکل بیضی یا گلابی شکل است و به رنگ‌های سفید، سبز، زرد، بنفش و سیاه یافت می‌شود. طعم شیرین و منحصر به فردی دارد که می‌توان به صورت تازه و خشک مصرف کرد. انجیر کال به رنگ سبز و انجیر رسیده معمولا قهوه‌ای یا بنفش می‌شود. طبع انجیر گرم و‌تر است.

از جمله خواص دارویی انجیر می‌توان به درمان مشکلات معده، سلامت قلب و چشم، تسکین گلو درد و تورم لوزه، بهبود سرطان سینه و روده، تقویت استخوان‌ها و افزایش میل جنسی و باروری اشاره کرد.

در ادامه با پرشین استار همراه باشید تا با خواص انجیر در بارداری، سلامتی، لاغری، پوست و مو و چند ماسک زیبایی انجیر آشنا شوید.



خواص دارویی و فواید انجیر



۱. هضم و گوارش

انجیر منبع غنی فیبر است که باعث بهبود هضم در دستگاه گوارش شده و حرکات روده را تنظیم و یبوست را درمان می‌کند. برای درمان یبوست کافیست هر شب ۲ تا ۳ عدد انجیر را در آب خیس کنید و صبح روز بعد با عسل میل کنید.

فیبر موجود در انجیر برای درمان اسهال نیز عالی است و به درمان سوهاضمه و درد معده کمک می‌کند.

۲. سلامت قلب

مصرف انجیر باعث کاهش سطح تری گلیسیرید موجود در خون شده و به سلامت قلب کمک می‌کند. تری گلیسیرید ذرات چربی موجود در خون هستند که عامل اصلی بیماری‌های قلبی به شمار می‌رود.

آنتی اکسیدان‌های موجود در انجیر نیز با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از انسداد شریان‌های عروق کرونر جلوگیری می‌کند. انجیر همچنین حاوی فنول‌ها و اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ می‌باشد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

۳. کاهش کلسترول خون

انجیر حاوی نوعی فیبر محلول به نام پکتین است که در کاهش کلسترول خون نقش مهمی ایفا می‌کند. فیبر موجود در انجیر کلسترول اضافی سیستم گوارش را از بین برده و به روده منتقل می‌کند.

انجیر همچنین دارای ویتامین B۶ می‌باشد که مسئول تولید سروتونین در بدن است و در بهبود خلق و خو و کاهش کلسترول خون موثر می‌باشد.

اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ و فیتواسترول موجود در انجیر خشک نیز باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی بدن می‌شود.

۴. سرطان روده بزرگ

مصرف منظم انجیر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد. فیبر موجود در انجیر به حذف آلودگی‌های بدن کمک کرده و دانه‌های فراوان آن حاوی مقادیر بالای موسین می‌باشد که مخاط روده را دفع می‌کند.

۵. درمان کم خونی

از خواص دارویی انجیر درمان کم خونی یا آنمی می‌باشد، انجیر مخصوصا انجیر خشک حاوی مقادیر فراوان آهن است و مصرف آن باعث افزایش سطح هموگلوبین خون می‌شود.

سطح آهن بدن به ویژه در کودکان، زنان و دوران بارداری بسیار مهم است. اگر دچار کم خونی هستید یا به تازگی عمل جراحی داشته اید انجیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۶. انرژی بخش

مصرف انجیر به دلیل کربوهیدرات و قند موجود در آن به افزایش سطح انرژی بدن کمک می‌کند.

۷. درمان بی خوابی

انجیر حاوی ترپتوفان می‌باشد که باعث تولید ملاتونین در بدن شده و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. ترکیب تریپتوفان و ویتامین B۳ در بدن بی خوابی را درمان می‌کند.

لازم به ذکر است ویتامین B۳ از ویتامین‌های حیاتی برای خواب بوده و کمبود آن در بدن باعث بی قراری و بی خوابی در افراد می‌گردد.

انجیر همچنین حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ است که به درمان بی خوابی کمک می‌کند و منیزیم موجود در انجیر از استرس و بی خوابی جلوگیری می‌کند.

۸. تقویت استخوان‌ها

انجیر حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم است که باعث حفظ سلامت استخوان‌ها شده و تراکم استخوانی را بهبود می‌بخشد و از شکستگی استخوان جلوگیری می‌کند.

۹. منبع آنتی اکسیدان

انجیر منبع غنی آنتی اکسیدان‌ها است که با مبارزه با رادیکال‌های آزاد از بروز انواع بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

۱۰. کنترل فشار خون بالا

تحقیقات نشان می‌دهد گنجاندن انجیر در رژیم غذایی روزانه به دلیل محتوای پتاسیم، امگا ۳ و امگا ۶ موجود در آن، باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از بروز حملات قلبی می‌شود.

۱۱. افزایش میل جنسی

انجیر از میوه‌های مفید برای باروری و مکمل جنسی طبیعی محسوب می‌شود، زیرا منبع غنی کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است که از مواد معدنی حیاتی برای ترشح هورمون‌های جنسی آندروژن و استروژن هستند.

مصرف انجیر به درمان مشکلات جنسی مانند ناباروری و اختلال نعوظ کمک می‌کند به طوری که در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان نماد “باروری” مشهور شده است.

انجیر همچنین حاوی اسید آمینه مسئل تولید اکسید نیتریک در بدن است و باعث بهبود خون رسانی به اندام‌های مختلف بدن از جمله اندام‌های جنسی می‌شود.

برای افزایش میل جنسی کافیست شب‌ها تعدادی انجیر را در شیر خیسانده و روز بعد میل کنید.

۱۲. بیماری‌های مقاربتی

عصاره انجیر در بسیاری از فرهنگ‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی حاصل از رابطه جنسی استفاده می‌شود.

۱۳. آسم

برای درمان خانگی آسم و برونشیت توصیه می‌شود مخلوط دانه شنبلیله، عسل و انجیر مصرف کنید. انجیر غشای مخاطی را مرطوب کرده و ترکیبات موجود در آن با مبارزه با رادیکال‌های آزاد از بروز علائم آسم جلوگیری می‌کند. آب انجیر نیز برای تسکین آسم و برونشیت مفید است.

۱۴. گلو درد و لوزه

انجیر به دلیل خاصیت چسبندگی و ایجاد لعاب، گلو درد را تسکین داده و آب انجیر درد و استرس تار‌های صوتی را بهبود می‌بخشد.

مصرف انجیر باعث کاهش تورم لوزه‌ها می‌شود. برای درمان گلو درد کافیست انجیر را له کرده با آب گرم مخلوط کنید و روی گلوی خود قرار دهید.

۱۵. بینایی و سلامت چشم

انجیر بینایی را افزایش داده و به دلیل محتوای ویتامین A. موجود در آن برای پیشگیری از بروز دژنراسیون ماکولا و آسیب شبکه جلوگیری می‌کند.

۱۶. کبد

انجیر با رفع انسداد و گرفتگی کبدی به حفظ سلامت کبد کمک می‌کند.

۱۷. بواسیر

مصرف انجیر خشک بهترین درمان طبیعی بواسیر می‌باشد که با درمان یبوست، فشار روی راست روده را کاهش می‌دهد. دانه‌های انجیر نیز برای درمان بواسیر موثر است.

درمان خانگی بواسیر

برای درمان بواسیر هر روز ۳ تا ۴ عدد انجیر را به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کرده و دو بار در روز (صبح و شب) انجیر و آب حاصل را میل کنید.

۱۸. تقویت سیستم ایمنی بدن

انجیر حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و منگنز و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با انواع باکتری، ویروس و کرم‌های بدن مبارزه می‌کند.

۱۹. کلسیم ادراری

افرادی که در رژیم غذایی خود سدیم فراوان مصرف می‌کنند ممکن است دچار از دست دادن کلسیم ادراری شوند. انجیر به دلیل پتاسیم فراوان از این مشکل جلوگیری کرده و از سوی دیگر باعث دفع بهتر ضایعات و سایر سموم از طریق ادرار می‌شود.

۲۰. خواص انجیر برای لاغری

فیبر موجود در انجیر تاثیر عالی در لاغری دارد و مصرف آن به افراد چاق توصیه می‌شود. البته انجیر دارای کالری نسبتا بالایی است که مخصوصا اگر با شیر مصرف شود ممکن است باعث افزایش وزن شود؛ بنابراین توصیه می‌شود برای لاغر شدن از مصرف زیاد انجیر خودداری کنید.

۲۱. سرطان سینه

انجیر از میوه‌های سرشار از فیبر است و تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که در دوران نوجوانی و قبل از آن فیبر فراوان مصرف کرده اند کمتر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

مصرف فیبر کافی باعث کاهش ۱۶ درصدی ابتلا به سرطان سینه شده و خطر ابتلا به سرطان سینه قبل از یائسگی را ۲۴ درصد کاهش می‌دهد.

عصاره انجیر و انجیر خشک حاوی ترکیباتی هستند که از بروز سرطان سینه بعد از یائسگی پیشگیری می‌کند.

۲۲. خواص انجیر خشک در بارداری

انجیر خشک و تازه هر دو دارای مقادیر فراوان فیبر هستند که یبوست بارداری را درمان می‌کند.

انجیر خشک حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ است که برای دوران بارداری مفید است و ویتامین B۶ که به عمل هضم کمک می‌کند.

پتاسیم موجود در انجیر از از فشار خون بارداری پیشگیری می‌کند و کلسیم، روی و آهن از مواد حیاتی برای سلامتی زنان باردار و جنین می‌باشد و از کم خونی جلوگیری می‌کند.

خواص انجیر برای پوست

۲۳. رفع چین و چروک

عصاره انجیر اثر ضدالتهابی و ضد کلاژنازی روی پوست دارد و با کاهش ملانین پوست و آبرسانی باعث کاهش چین و چروک، آکنه و لک پوست می‌شود.

۲۴. جوانسازی پوست

انجیر چه به صورت خوراکی یا ماسک صورت استفاده شود باعث زیبایی و جوانسازی پوست می‌شود.

ماسک صورت انجیر

۱ عدد انجیر بزرگ یا ۲ عدد انجیر کوچک را از وسط نصف کنید، گوشت آن را خارج کرده و خوب بکوبید و ۱ قاشق عسل یا ماست به آن اضافه کنید. ماسک را روی صورت قرار داده و بعد از ۵ دقیقه با آب بشویید.

این ماسک پوست را تازه و جوان می‌کند.

۲۵. جوش و زگیل

ماسک ضد جوش انجیر

کافیست یک عدد انجیر را مستقیما روی پوست بمالید تا از انواع التهاب پوستی مانند جوش و دمل خلاص شوید. شیره درخت انجیر نیز برای درمان زگیل استفاده می‌شود.

۲۶. نرم کننده پوست

انجیر حاوی مقادیر فراوان ویتامین C. است که باعث روشن شدن و نرمی پوست می‌شود.

ماسک نرم کننده پوست

۵ عدد انجیر را له کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید، سپس ۱ قاشق چای خوری پودر جو دوسر، ۱ قاشق چایخوری شیر و ۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل خشک به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

این ماسک را دو بار در هفته روی پوست خود قرار دهید تا پوستی نرم و زیبا داشته باشید.

خواص انجیر برای مو

۲۷. سلامت مو

انجیر از مواد غذایی محبوب در صنعت مراقبت از مو است، زیرا عصاره آن تاثیر شگفت انگیزی در سلامت مو‌ها دارد، رطوبت پوست سر را حفظ کرده و از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

۲۸. افزایش رشد مو

انجیر حاوی منیزیم، ویتامین C. و ویتامین E. است که همگی از مواد حیاتی برای رشد مو می‌باشند، این مواد گردش خون در پوست سر را بهبود بخشیده و رشد مو را افزایش می‌دهند.

۲۹. خواص انجیر خشک در طب سنتی

از جمله خواص انجیر خشک در طب سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– آرامش بخش
– درمان چاقی
– تسکین سرفه
– بهبود صرع
– ملین قوی
– تقویت حافظه
– درمان زگیل
– درمان بیماری‌های کبد و طحال
– دیابت
– تسکین گلو درد
– آفت دهان
– درمان تورم و التهاب
– بهبود زخم
– سرماخوردگی

۳۰. خواص برگ انجیر

برگ درخت انجیر قند خون را تنظیم کرده و از افزایش قند خون بعد از غذا در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند. برای درمان دیابت می‌توانید از جوشانده برگ انجیر استفاده کنید.

برگ درخت انجیر را می‌توان برای درمان برونشیت و زخم نیز استفاده کرد، برای درمان زخم هر روز دو عدد برگ درخت انجیر بخورید.

مصریان باستان از دمنوش برگ انجیر برای زایمان راحت استفاده می‌کردند.

جوشانده برگ انجیر برای درمان مشکلات قلبی، سرطان، برونشیت و کاهش فشار خون بالا نیز مفید است.
طرز تهیه جوشانده برگ درخت انجیر

۴ یا ۵ عدد برگ انجیر را در آب جوش قرار داده و از آن دمنوش تهیه کنید و به عنوان چای بنوشید یا ۲ قاشق پودر برگ خشک انجیر را به یک لیتر آب افزوده و بگذارید بجوشد.
ارزش غذایی انجیر

مواد مغذی موجود در هر ۱۰۰ گرم انجیر به صورت زیر است:

انرژی: ۷۴ کالری
کربوهیدرات: ۱۹.۱۸ گرم
پروتئین: ۰.۷۵ گرم
چربی: ۰.۳ گرم
فیبر: ۲.۹ گرم

جالب است بدانید مصرف نصف فنجان انجیر معادل نوشیدن نصف فنجان شیر است!

تاریخچه انجیر

انجیر از قدیمی‌ترین میوه‌های جهان است، گفته شده انجیر اولین گیاهی است که توسط انسان کشت می‌شده است.

ارسطو در مقالات خود انجیر را توصیف کرده، این میوه خوشمزه از مواد غذایی رایح رومیان باستان بوده و کلئوپاترا، ملکه مصری به انجیر بسیار علاقه داشته است.

بقایای کشف شده از درخت انجیر به ۵ هزار سال پیش برمی گردد.

در انجیل از انجیر به عنوان نماد صلح و رفاه یاد شده است.
 
خرید و نگهداری انجیر

هنگام خرید انجیر دقت کنید انجیر‌های گوشتالو و بدون زخم و آسیب خریداری کنید که خیلی شل و وارفته نباشند.

اگر به انجیر تازه و رسیده کمی فشار وارد کنید عطر ملایمی دارد، انجیر خراب بوی بدی می‌دهد.

انجیر سبز و نارس مصرف نکنید، زیرا دهان و لب‌ها را زخم می‌کند.

انجیر تازه عمر کوتاهی دارد و باید داخل کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری شود و حداکثر ۲ تا ۳ روز بعد از خرید مصرف شود.

برای رسیدن انجیر کال آن را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا برسد.

انجیر خشک را می‌توان تا چند ماه در یخچال یا فریزر یا جای خشک نگهداری کرد.

انجیر منجمد را می‌توان به مدت ۳ ماه در ظروف دربسته در فریزر نگهداری کرد.

قبل از مصرف، انجیر را به آرامی و خوب شستشو دهید.

برای جلوگیری از چسبیدن انجیر به چاقو، چاقو را با آب گرم بشویید.

قبل از مصرف انجیر بسیار خشک، آن را در آب بخیسانید.

موارد مصرف انجیر

انجیر منجمد را کمی داخل آب بجوشانید تا آبدار شود.

انجیر خشک یکی از تنقلات عالی و مقوی برای میان وعده محسوب می‌شود.

پوره انجیر و ترکیب آن با سرکه بالزامیک و روغن زیتون به همراه سالاد خوشمزه است.

انجیر تازه را می‌توان در سالاد، کیک و بستنی استفاده کرد.

انجیر بسیار قلیایی است و می‌توان بدون نگرانی از تغییر طعم با سایر غذا‌ها ترکیب کرد.

انجیر خشک قند بالایی نسبت به انجیر تازه دارد که در انواع دسر و غذا‌ها به عنوان شیرین کننده قابل استفاده است.

مربای انجیر هم طعم فوق العاده‌ای دارد.

عوارض جانبی و مضرات انجیر

– مصرف بیش از حد انجیر ممکن است باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک مانند استفراغ، اسهال یا خارش پوست شود.

– افرادی که پوست حساس یا سابقه حساسیت دارند از استفاده ماسک انجیر خودداری کنند.

– مصرف انجیر کال به دلیل لاتکس سفید موجود در آن باعث حساسیت شدید در اطراف دهان و لب‌ها می‌شود که ممکن است به قسمت‌های دیگر بدن نیز سرایت کند.

– مصرف زیاد انجیر باعث چاقی می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها