سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
1) به گزارش جام جم آنلاین به نقل از حالا زندگی، مرتب کردن خانه و دور ریختن وسیله های اضافی و قدیمی علاوه بر زیبایی و آزاد کردن فضای اشغال شده، موجب شفافیت دادن به ذهن، تمرکز، آرامش و رسیدن به توازن می شود زیرا اینگونه آشفتگی های غیرضروری انرژی را تحلیل می کنند و روی روحیه تاثیری بد می گذارند. پس بهتر است زمان های ثابتی را در طول سال ، وسایل اضافی خانه را دور بریزید، بازیافت کنید یا آن را به نیازمندان ببخشید.
قبل از دور ریختن وسایل اضافی این سوالات را از خود بپرسید :
یکی از مهمترین علت هایی که باعث می شود دل از اجناس کهنه مان نکنیم، این است که نمی دانید این وسایل بدردبخور خواهند بود یا خیر. در مواجه با هر وسیله اضافی سوالات زیر را از خود پرسیده و اگر پاسخ ها منفی بود، آن وسیله را دور بریزید.
• آیا در سال گذشته استفاده ای از این وسیله داشته اید ؟ اگر پاسخ خیر است و در طول یک سال از این وسیله استفاده ای نداشته و یا تعداد دفعات آن کم بوده است آن را دور بیندازید.
• آیا در سال آینده از آن استفاده ای خواهید داشت یا خیر؟ اگر پاسختان منفی است و احتیاجی در سال های آینده به این وسیله پیدا نمی کنید ، آن را دور بریزید.
• اگر این وسیله را نداشتید دوباره آن را می خریدید؟ اگر پاسختان منفی است بهتر است آن را دور بیندازید.
• در صورت شکسته یا خراب شدن ارزش تعمیر دارد و در صورت تعمیر چه هزینه ای را در بر خواهد داشت؟
• این وسیله شما را یاد چه کسانی می اندازد و چه داستان و خاطره ای پشت آن وجود دارد؟ اگر این وسیله از نظر دیگران بی ارزش برای شما بسیار ارزشمند است و شما را یاد عزیزانتان می آندازد حفظش کنید.
• دیدن این وسایل احساس و انرژی خوبی را منتقل می کنند یا اصلا متوجه حضورشان نمی شوید؟
• آیا فضایی برای نگهداشتن آن وسیله دارید یا خیر؟!
این وسایل هیچوقت به دردتان نمیخورد
ظرف های بدون استفاده
بسیاری از خانم ها ظرف هایی را در آشپزخانه خود دارند که امیدوارند روزی به دردشان بخورد اما تا به حال از این ظروف به ندرت استفاده کرده اند و تنها این ظروف فضای آشپزخانه را اشغال می کنند . اگر شما هم ظروف اضافه ای را در آشپزخانه تان دارید که فقط فضای اضافی اشغال می کنند بهتر است آنها را به کسی که احتیاج دارد هدیه کنید.
لباس های کهنه
اگر در کمد لباس تان ، لباس هایی وجود دارد که آنها را چندین سال است ، نپوشیده اید و یا لباس هایی وجود دارد که به زمان چاق بودن شما و یا لاغر بودنتان مربوط است و دیگر اندازه تان نیست را در صورت نو بودن به کسی ببخشید و یا در صورت کهنه بودن این لباس ها را دور بریزید.
عینک آفتابی
اگر عینک های شکسته خود را برای تعمیرات به عینک سازی نداده اید ، بهتر است آنها را در خانه نگه ندارید و دور بریزید.
قلم بدون جوهر
اگر در خانه چندین قلم بدون جوهر دارید و چندین وقت است آنها را پر نکرده اید ، زمانی را برای پر کردن آنها بگذارید اما اگر قصد پر کردن جوهر قلم خود را ندارید ، آنها را دور بیندازید.
عینک های طبی
اگر نمره چشمتان تغییر نموده و چشم پزشک شما ترجیح داده عینکی با نمره چشم بالاتر برای شما تجویز کند ، اگر قاب آن را دوست دارید می توانید تنها شیشه عینکتان را تعویض کنید اما اگر از مدل قاب عینکتان خسته شده اید ، این عینک را دور بیاندازید.
روزنامه و مجلات
برخی از اوقات ، افراد روزنامه یا مجله هایی را که خریداری می کنند را در خانه نگه می دارند . شما می توانید مجلات را یک هفته نگه دارید تا کل مطالبش را بخوانید اما نگه داشتن روزنامه هایی که بیش از 48 ساعت از آنها گذشته باشد و خبرهایش تکراری شده ، عاقلانه نیست پس بهتر است مجلات و روزنامه های تاریخ گذشته را دور بریزید البته مقداری از آنها را نگه دارید چرا که برای پاک کردن شیشه به دردتان خواهد خورد.
انواع پارچه
اگر در خانه تان پارچه ها و منسوجات زیادی دارید که از آنها استفاده نمی کنید آنها را به دیگران یا به انجمن های خیریه اهدا کنید و یا دور بیاندازید.
وسایل برقی و تکنولوژی قدیمی
اگر وسایل الکترونیکی و وسایل تکنولوژی قدیمی مانند فلاپی ها، دیسک های نوری، فلش ها، تلفن های قدیمی را در منزل دارید که کارایی چندانی ندارند و فضای زیادی از خانه را اشغال می کنند ، این وسایل را به محل صحیح بازیافتی ببرید.
کنترل از راه دور
اگر برخی از دستگاه های الکترونیکی شما که دارای کنترل از راه دور هستند ، خراب شده اند به طوری که قابل تعمیر و استفاده نیستند ، کنترل از راه دور آنها را نگه ندارید و آنها را هم همراه دستگاه دور بیاندازید.
جوراب های لنگه به لنگه
اگر لنگه جورابتان پاره یا گم شده ، لنگه دیگر را به امید اینکه لنگه ای مناسب آن پیدا کنید ، نگه ندارید و بهتر است دور بریزید تا دچار یک کشو جوراب لنگه به لنگه نشده اید.
کتاب ها و جزوات درسی
اگر کتاب و جزوات درسی متعددی دارید که دیگر کاربردی برایتان ندارند و موجب شلختگی فضای کتابخانه شما شده اند را به افرادی که به این کتاب ها و جزوات نیاز دارند مانند افرادی که برای کنکور درس می خوانند ، هدیه کنید.
چوب لباسی
چوب لباسی برای آویزان کردن لباس ها است اما چوب لباسی زیاد فضای بزرگی از کمد و رخت کن شما را می گیرد پس بهتر است برخی از لباس های خود را تا کنید و چوب لباسی های اضافی را دور بریزید.
درهای اضافی ظروف
اگر ظروفی دارید که نمی توانید از آن به راحتی استفاده کنید مثلا ظروفی که درهایش مشکل دار است و راحت بسته نمی شود ، یا تعدادی درب اضافی دارید که با هیچ ظرفی جور در نمی آید بهتر است اینگونه ظروف را دور بریزید.
کفش
بسیاری از ما کفش های قدیمی و اضافه ای داریم که چندین سال از آنها استفاده نکرده ایم اما همچنان آنها را نگه داشته ایم. این کفش ها تنها فضای جا کفشی تان را اشغال کرده اند و دیگر آنها را نخواهید پوشید پس یا آنها را دور بیاندازید و یا اگر کهنه نیستند آن را به فرد دیگری ببخشید.
لوازم آرایشی و بهداشتی منقضی شده
وسایل آرایشی و بهداشتی منقضی شده تنها موجب اشغال فضای خانه نمی شود بلکه خطراتی برای سلامت پوست دارند پس این لوازم آرایشی بی استفاده را دور بریزید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد