فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران :

روند افزایشی مبتلایان کرونا را نباید گذرا دانست / خواستار بازگشت دورکاری هستیم

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از کاهش ۱۵ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان تهران خبر داد و گفت: بررسی های ۲ روز اخیر نشان می‌دهد آمار مبتلایان روبه افزایش است و این رشد را نباید موجی گذرا تلقی کرد.
کد خبر: ۱۲۷۶۵۷۱

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، دکتر علیرضا زالی روز یکشنبه در حاشیه آیین امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت پارس خودرو در جمع خبرنگاران برخی بازگشایی ها را شتابان دانست و افزود: تهران در حال حاضر در شرایط کاملا قرمز بسر می برد، افزایش آمار مبتلایان حاکی است که وارد موج سوم کرونا شده ایم.

وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که در استان تهران بین موج دوم و سوم کرونا فاصله زمانی بسیار کوتاه بوده، این در حالی است که در پایان موج اول تا رسیدن به موج دوم زمان وجود داشت به عبارتی زمان رسیدن به موج سوم خیلی کوتاه تر شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: رصد بیماری کرونا از روز گذشته (شنبه) تا امروز (یکشنبه) نشان می دهد آمار مبتلایان روبه افزایش است. این موضوع را نباید یک موج گذرا تلقی کرد و ساختار افزایش آماری که در حال حاضر تجربه می کنیم در تطابق با شکل گیری موج سوم در تهران است.

خواستار بازگشت دورکاری هستیم

زالی همچنین درمورد برقراری مجدد محدودیت ها در تهران گفت: به نظر می رسد شرایط فعلی تهران سخت تر شده است به همین دلیل ما در نامه ای به وزیر بهداشت درخواست کردیم مجموعه ای از محدودیت هایی که کمیته امنیتی - انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در گروه های ۳ و ۴ به عنوان مصادیق محدودیت اعلام کرده است به خصوص موضوع دورکاری در سطح استان تهران باردیگر اعمال شود.

وی، رعایت پروتکل های بهداشتی، انجام مداخلات و کم شدن مردم در تجمعات، جلوگیری از شتاب در بازگشایی ها را از مهم ترین عوامل کاهش آمار فوتی ها ذکر کرد و افزود: این عوامل باید به دقت رعایت شود تا شاهد کاهش فوتی ها باشیم.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: شبه جهش های کرونا در ایران و در بقیه کشورها رخ داده و این موضوع تاثیر چندانی بر روی بیماری زایی آن نداشته است اما سرعت سرایت را افزایش داده است.

زالی یادآور شد: برخی مطالعات پژوهشی جهانی نشان می دهد سرعت انتقال ویروس جهش یافته کرونا بین ۸ تا ۱۲ برابر افزایش یافته و شاید یکی از دلایل افزایش مبتلایان در ایران هم این موضوع باشد.

وی تصریح کرد: موضوع ایمنی جمعی بحثی غلط و پندار نادرستی است. این طور نیست که اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم به بیماری مبتلا شوند به ایمنی دست می یابیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مهم ترین راه پیشگَیری از این بیماری را واکسیناسیون اعلام کرد و گفت: باید از واکسن قطعی و موثر باید استفاده کرد که فعلا از دسترسی مردم خارج است. در این شرایط استفاده منظم از ماسک و رعایت سایر موارد پروتکل های بهداشتی بسیار مهم است و شهروندان کماکان باید پروتکل های اجتماعی را به دقت باید رعایت کنند.

کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در تهران

زالی به کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در تهران اشاره کرد و گفت: در ۲ هفته گذشته میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در محیط های عمومی و خدماتی ۱۵ درصد کاهش یافته است و از ۸۵ درصد به ۷۰ درصد رسیده است.

وی یادآور شد: این موضوع نشان می دهد که در رعایت پروتکل های بهداشتی با افت ۱۵ درصدی روبرو هستیم.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: به دلیل مزمن شدن و ماهیت فرسایشی این بیماری، مردم از مراعات خسته شده و انگیزه آنان برای رعایت پروتکل های بهداشتی کمتر شده است.

زالی تصریح کرد: تیم اپیدمیولوژی ستاد کرونا در حال بررسی دقیق عوامل افزایش بیماری و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی است. عوامل متعددی در این زمینه نقش دارند باید به همه عوامل باید توجه کنیم.

مسافرت بار بسیار زیادی در چرخش بیماری دارد

وی با یادآوری بار بسیار بالای مسافرت در نقل و انتقال و چرخش ویروس کرونا، گفت: گرچه ما هنوز استنادات علمی کافی نداریم که آیا ویروسی که در تهران وجود دارد با دیگر استان ها متفاوت است اما بالقوه این احتمال وجود دارد که ویروس در چرخش های بین شهری زمینه برای جهش آن آماده می شود که این موضوع موجب نگرانی کادر پزشکی شده است.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به برگزاری تجمعات در روزهای اخیر اشاره کرد و اظهارداشت: هرچند بسیاری از هیات مذهبی در برگزاری مراسم عزاداری محرم پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند اما در برخی مناطق استان تهران بعضی هیات های مذهبی پروتکل ها را مورد توجه قرار ندادند.

زالی تاکید کرد: محیط های بسته بدون تهویه کافی و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی می تواند سبب افزایش بیماری کرونا شود.

با تسامح برخورد می کنیم

وی با یادآوری این که در ایران نسبت به رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی با تسامح برخورد می کنیم، افزود: هر کسی خواست به سفر رفت و جرایم بازدارنده در این گونه موارد درنظر گرفته نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در ۱۵۶ کشور برای کسانی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، جرایم بازدارنده اعم از زندان، حبس و جرایم نقدی در نظر گرفته شده است، افرادی ممکن است برای سلامتی خود اهمیت قائل نباشد اما این بیماری به سرعت دیگران را مبتلا می کند.

زالی با تاکید بر این که باید محدودیت ها در این موارد در نظر گرفته شود، ادامه داد: در ۲ هفته اخیر فشار بر حمل و نقل عمومی تهران به شدت افزایش یافته است و روزانه به طور متوسط بین ۹۵۰ تا ۹۶۰ هزار نفر از مترو و تعداد قابل توجهی هم از اتوبوس استفاده می کنند.

وی با یادآوری این که برای رفع این مشکل باید موانع زیرساختی برطرف شود، گفت: در شرایط فعلی حمل و نقل عمومی تهران به خصوص مترو تنها ۳۰ درصد سفرها را پوشش می دهد، این در حالی است که این رقم باید به ۳ برابر افزایش یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ناوگان اتوبوسرانی در شرایط کرونا از لحاظ تجهیزات و نوسازی تغییر محسوسی را ایجاد نکرده است و به همین دلیل فشار جدی به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران وارد شده است.

زالی همچنین بر لزوم توسعه خدمات الکترونیک تاکید کرد و گفت: تاکنون توجه جدی به این موضوع نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها