سختی‌های موج سوم کرونا

چند روزی است اوضاع بیمارستان مسیح‌دانشوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های مرجع کرونا در ایران نگران‌کننده شده و روزانه حدود 200بیمار به اورژانس کرونای این بیمارستان مراجعه می‌کنند.
کد خبر: ۱۲۷۶۴۱۷

البته به نظر می‌رسد در روزهای آینده، اوضاع بدتر هم بشود؛ زیرا روند مرگ‌ومیر مبتلایانی که این روزها در بیمارستان‌هایی مثل مسیح دانشوری بستری می‌شوند، تازه از دو سه هفته دیگر آغاز خواهد شد.

به‌ویژه آن‌که در موج جدید شیوع کرونا، تعداد بیماران بدحالی که احتیاج به تخت آی‌سی‌یو دارند، نسبت به موج‌های قبلی افزایش‌یافته است، اما اکنون حداقل در بیمارستان مسیح‌ دانشوری به‌اندازه کافی تخت آی‌سی‌یو وجود ندارد.

یعنی در حال حاضر بخش زیادی از بیماران بدحال ما مجبورند در بخش بمانند و حتی اوضاع به‌جایی رسیده که در سایر بخش‌ها نیز تقریباً تختی برای بستری بیماران عادی یافت نمی‌شود.

اگر اوضاع به همین صورت پیش برود، از همین امروز و فردا ممکن است دوباره ناچار شویم بیماران عادی را در بخش‌ها پذیرش نکنیم و خیلی از افراد را در حیاط بیمارستان نگه‌داریم و در همان‌جا به آنها کپسول اکسیژن بدهیم.

موج سوم شیوع کرونا همچنین به فرسودگی بیشتر کادر درمان هم دامن زده است. همکاران ما واقعاً از این وضعیت خسته شده‌اند و اعتقاددارند تا سختگیری‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری بیشتر نشود، همین وضعیت ناگوار ادامه پیدا خواهد کرد.

یعنی تا وقتی برخی مسؤولان بخواهند روال عادی بازگشایی‌ها را ادامه دهند و خودشان را به آن راه بزنند و خیال کنند همه‌چیز بر وفق مراد است، وضعیت از این بدتر هم می‌شود.

اکنون متأسفانه شرایط کشور ما طوری است که در عمل، دیگر هیچ‌کدام از محدودیت‌ های کرونایی بر مراکز تجمعی اعمال نمی‌شود و این اتفاقات ما را به نقطه خطرناکی ازنظر همه‌گیری کرونا رسانده است.

در صورت تداوم این روند نیز ممکن است همان‌طور که برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند، به‌جایی برسیم که میزان مرگ‌ومیر روزانه 600نفر شود. به‌خصوص که در شرایط فعلی ما با کمبود شدید تخت‌های بیمارستانی مواجهیم و همین مسأله باعث شده خیلی از این بیماران در منزل فوت شوند و اصلاً کارشان به بیمارستان نکشد.

با این‌که در ماه‌های اخیر تعداد تخت‌های بیمارستانی و آی‌سی‌یو در سطح کشور کمی بیشتر شده، اما نکته اصلی این است که اصولا افزایش تعداد تخت‌های آی‌سی‌یو با دشواری‌های زیادی مواجه است و نیاز به تامین هزینه بالایی دارد؛ چراکه وقتی یک بیمارستان بخواهد تخت‌های آی‌سی‌یوی خود را افزایش دهد، باید اکسیژن‌ساز موجود در بیمارستان کشش لازم برای این کار را داشته باشد.

این در حالی است که اکنون اکسیژن‌سازهای بسیاری از بیمارستان‌های ایران فقط می‌توانند بین 20تا30تخت آی‌سی‌یو را پوشش دهند.

این فقط یکی از این چالش‌هاست و استخدام نیروی تخصصی بیشتر و تامین سایر تجهیزات لازم هم از جمله دشواری‌هایی است که بیمارستان‌های کشور برای افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی و آی‌سی‌یو با آن مواجهند و همه این مسائل تامین زیرساخت‌های لازم برای بستری تعداد بیشتری از بیماران در موج سوم همه‌گیری کرونا را دشوارتر می‌کند.

دکتر پیام طبرسی - رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها