دانشمندان آمریکایی اقدام به ساخت یک پروتئین مصنوعی برای خنثی کردن ویروس کووید ۱۹ و جلوگیری از شیوع آن در میان افراد کرده‌اند.
دانشمندان آمریکایی اقدام به ساخت یک پروتئین مصنوعی برای خنثی کردن ویروس کووید ۱۹ و جلوگیری از شیوع آن در میان افراد کرده‌اند.
کد خبر: ۱۲۷۵۷۹۱

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا، هنوز کشور‌ها موفق به پیدا کردن راهکاری برای مقابله موثر با آن نشده اند. همچنین بارقه‌های امید برای یافتن واکسن کرونا در آینده بسیار نزدیک وجود ندارد و براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت نباید تا اواسط سال ۲۰۲۱ انتظار ورود واکسن کووید ۱۹ را به بازار داشته باشیم. در کنار تلاش‌های غول‌های داروسازی جهان برای یافتن واکسن کرونا، دانشمندان به دنبال راهکاری برای جلوگیری از شیوع بیماری در جامعه هستند و به تازگی دانشمندان آمریکایی به راهکاری در این زمینه دست یافته اند.

بر این اساس، دانشمندان دانشگاه واشنگتن به تازگی یک پروتئین مصنوعی را اختراع کرده اند که می‌تواند با اتصال به ویروس کرونا مانع از شیوع آن در محیط و بیمار شدن افراد شود. دانشمندان امیدوارند با استفاده از این پروتئین مصنوعی بتوانند زنجیره شیوع را در جامعه قطع کنند.

محققان می‌گویند می‌توان از این پروتئین مصنوعی برای تولید اسپری‌های مخصوص استفاده کرد که افشانه کردن این اسپری در بینی افراد، باعث می‌شود ویروس کرونا در محیط پس از عبور از مجاری بینی خنثی شود و نتواند فرد را به کووید ۱۹ مبتلا کند.

دانشمندان تاکید دارند هنوز مراحل انجام این طرح در محیط آزمایشگاهی باید ادامه یابد، اما ما همچنان امیدواریم روش موثری برای کنترل شیوع ویروس را بیابیم. ما برای تولید این پروتئین برخلاف آزمایشاتی که در گذشته انجام شده است از موجودات زنده و حیوانات استفاده نکرده و از مهندسی ژنتیک برای تولید آن بهره گرفتیم.

در این روش، مولکول‌های ریز پروتئین تولید شده با اتصال به شاخک‌های ویروس کرونا، منجر به خنثی شدن آن می‌شوند. زمانی که شاخک‌های ویروس درگیر پروتئین شوند دیگر نمی‌توانند به سلول‌های زنده بدن انسان متصل شده و باعث بیماری فرد شوند.

دانشمندان دانشگاه واشنگتن با بررسی بیش از ۲ میلیون مولکول مختلف پروتئین، در نهایت ۱۱۸ هزار مولکول پروتئین را در این زمینه در محیط آزمایشگاهی ترکیب، تولید و آزمایش کردند. آن‌ها موفق شدند یک مولکول پروتئین را که به صورت موثر باعث خنثی شدن ویروس کرونا می‌شد را شناسایی و تکثیر کنند. از این مولکول می‌توان به عنوان پودر و اسپری در بینی و مجاری تنفسی افراد استفاده کرد.

این تحقیقات یکی از ده‌ها پژوهشی است که در حال حاضر در ایالت‌های مختلف آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا در حال انجام است. دولت آمریکا نتوانسته است تاکنون شیوع کووید ۱۹ را در کشور کنترل و مدیریت کند. از زمان شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده، بیش از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به آن آلوده و از این میان، ۱۹۱ هزار تن جان خود را از دست داده اند.

پیش‌تر نیز دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا یک اسپری حاوی آنتی بادی (پادتن) برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اختراع کرده بودند. دانشمندان می‌گویند این اسپری حتی بهتر از استفاده از ماسک و دستکش، می‌تواند مانع انتقال ویروس از راه تنفس به افراد سالم و آلوده شدن آن‌ها شود. این اسپری مخصوص استفاده در بینی است و در صورتی که فرد آن را استنشاق کند عوارض جانبی ندارد.

یکی از دانشمندان در این رابطه گفت: ما امیدواریم با استفاده از این روش در کوتاه مدت مانع از انتقال ویروس کرونا در میان هزاران نفر شویم. در صورت کنترل شیوع ویروس در کوتاه مدت، می‌توانیم امیدوار باشیم واکسن کرونا بزودی کشف شود و ایمنی بلند مدت در مقابل کووید ۱۹ در جامعه حاصل شود. این اسپری بینی حاوی آنتی بادی‌هایی (پادتن) است که شبیه سیستم ایمنی بدن انسان کار می‌کنند. جنس این آنتی بادی‌ها از پروتئین است و در خون پستاندارانی همانند لاما (شتر بدون کوهان) و شتر یافت می‌شوند. با این حال، این آنتی بادی‌ها از خون این جانوران استخراج نشده است بلکه در محیط آزمایشگاهی و با مهندسی ژنتیک با هدف مقابله با ویروس کرونا تولید شده است.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است این آنتی بادی‌ها با گیر انداختن ویروس کرونا در بینی، آن‌ها را غیرفعال می‌کنند و ویروس دیگر نمی‌تواند به سلول‌های بدن انسان حمله کند.

محققان می‌گویند در صورت تایید نهایی این اسپری، می‌توان در زمانی کوتاه به تولید انبوه آن رسید. پیتر والتر، استاد دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه گفت: این اسپری بسیار کارآمدتر از وسائل حفاظتی مانند ماسک و دستکش می‌تواند در مقابل ویروس کرونا عمل کند. این اسپری می‌تواند نقش بسیار مهمی در غیرفعال کردن ویروس کرونا در بینی و توقف آن برای ورود به سیستم تنفسی داشته باشد. برای آن‌هایی که به واکسن کرونا دسترسی ندارند، استفاده از این اسپری می‌تواند بهترین راهکار باشد.

دولت فدرال امیدوار است با راهکار‌های علمی در زمینه مبارزه با ویروس توفیقی کسب کند. هم اینک دو واکسن کرونا از سوی دو غول داروسازی این کشور با همکاری دولت در مرحله پایانی آزمایشات قرار دارد. دولت آمریکا به مقامات ایالتی وعده داده است خود را برای توزیع واکسن کرونا در اول ماه نوامبر (۱۱ آبان ماه) آماده کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها