زود رنج‌ها را بشناسیم

روانپزشک و متخصص درمان رفتاری شناختی گفت: افراد احساسی و منفی باف و نیز کسانی که از برخی شرایط اجتماعی به سرعت خشمگین می‌شوند را زود رنج می‌نامند.
روانپزشک و متخصص درمان رفتاری شناختی گفت: افراد احساسی و منفی باف و نیز کسانی که از برخی شرایط اجتماعی به سرعت خشمگین می‌شوند را زود رنج می‌نامند.
کد خبر: ۱۲۷۱۰۸۰

به گزارش جام جم آنلاین، ریحانه عابدنیا در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه حساسیت و زود رنجی در روانشناسی به عنوان تحریک پذیری زیاد نیز شناخته می‌شود، اظهار داشت: زودرنجی در واقع به معنای این است که فرد بیش‌تر از سایرین تحت تأثیر رویدادها و جریانات زندگی قرار می‌گیرد و دچار هیجانات منفی می‌شود.

وی این دسته افراد را در سه دسته دارای حساسیت به خود، نسبت به دیگران و حساس نسبت به محیط پیرامون عنوان کرد و گفت: برخی از افراد ممکن است که نسبت به سایر اطرافیان خود در واکنش به رویدادهای زندگی واکنش‌های افراطی‌تری نشان دهند و یا به بیان ساده‌تر خیلی زود دستخوش احساسات منفی قرار گیرند.

این متخصص رفتاری شناختی افزود: غم، خشم و اضطراب و نگرانی را از جمله شاخصه های مشترک افراد زود رنج باید عنوان کرد. این خصایص می تواند زندگی فرد را در برقراری روابط با دیگران با مشکلات زیادی مواجه ساخته و در مواردی زندگی او را به چالش بکشاند.

عابدنیا برای شناخت بهتر افراد زودرنج و از طرفی خطاهای شناختی در مواجهه با این دسته افراد، گفت: فرد زودرنج با کوچک ترین اتفاق عصبانی می شود و زود به هم می ریزد. اغلب به افکار و احساسات منفی فرو می‌رود. چنانچه زندگی عادی این دسته افراد دچار تغییر شود به سرعت مضطرب و بی‌قرار می‌شوند و چنانچه نتوانند کاری کنند، احساس پوچی می کنند.

وی تصریح کرد: فرد زودرنج با توجه به رفتار غیر معمول در برخی مسایل حتی کوچک از سوی دیگران طرد می شود. اغلب از زندگی خود احساس نارضایتی کرده و در مواقعی که احساس کند شرایط اجتماعی ناعادلانه‌ بر زندگی وی حاکم شده زود خشم و نارضایتی خود را بروز می دهد.

این رواندرمانگر با بیان اینکه شناخت نشانه‌های حساسیت و زود رنجی در این دسته افراد کمک می‌کند تا بتوان هرچه زودتر برای حل این مشکل اقدام و سلامت روان آنان را بهبود بخشید، گفت: فرد یا افراد زودرنج با ذهن خوانی طرف مقابل می تواند بر روند کاری خود تصمیم گیری مناسب و یا قضاوت کند.

وی افزود: فرد زودنج حتی الامکان باید دست از استدلال احساسی بردارد. در واقع این افراد، زمانی که حس می کنند از یک نفر بدشان می آید، به دلیل این استدلال بد، این احساس و ذهنیت منفی در آن ها به وجود می آید. در صورتی که ممکن است در حقیقت این گونه نباشد و او به خاطر تجربه های ناموفق در روابطش با آن فرد خاص، به این احساس رسیده باشد.

عابدنیا تصریح کرد: فرد زودرنج برای بدست آوردن بهبودی خود باید دست از انتظارات خودخواهانه بردارد چراکه وجود اختلاف نظر در بیشتر روابط بین فردی اجتناب ناپذیر است. از طرفی فرد زودرنج تا جایی که امکان دارد باید نکات مثبت طرف مقابل را نیز در نظر گیرد چراکه گاهی نکات منفی همه روابط را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث رنجش خاطر دیگران می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها