در روزهای آلوده مراقب چشم‌هایتان باشید

یک متخصص چشم گفت: مواد آلوده موجود در هوا می‌توانند اثرات مخربی بر سطح لایه‌های اصلی چشم بگذارند.
کد خبر: ۱۲۳۶۵۱۱
در روزهای آلوده مراقب چشم‌هایتان باشید

به گزارش جام جم آنلاین، سعید یادگاری متخصص چشم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اثرات آلودگی بر سطح چشم اظهار کرد: بیشترین اثر آلودگی هوا بر چشم‌ها از طریق ترکیبات موجود در هوای آلوده از جمله گوگرد، فلزات سنگین و رادیواکتیوی است که این ترکیبات می‌توانند مستقیماً بر اشک سطح چشم اثر بگذارند.

وی افزود: اشک مانند یک لایه محافظت کننده چشم عمل می‌کند. اثرات این مواد بر اشک چشم موجب برهم زدن لایه طبیعی اشک روی سطح چشم می‌شود. اشک انسان از سه لایه اصلی چربی غدد مترشحه لبه پلک، غدد آب و منیسک تشکیل می‌شود. این مواد آلوده‌کننده می‌توانند بر سطح اشکی چشم تأثیر بسزایی بگذارند و اثر محافظتی اشک روی سطح چشم را از بین ببرند.

متخصص چشم بیان کرد: با حساس شدن چشم، سلول‌های اصلی کره چشم آسیب خواهند دید و سلول‌های دفاعی بدن در آنجا حضور پیدا می‌کنند و موجب سوزش، خارش و قرمزی در سطح چشم از طرفی خود این مواد آلوده به طور مستقیم موجب خلل بر غدد چربی لبه پلک خواهند شد و باعث کاهش ترشح و تشکیل مواد غیرطبیعی در غدد چربی پلک می‌شوند.

وی افزود: اگر فردی دارای بیماری خاص چشمی است این مواد عارضه آنها را شدید می‌کند. در افرادی که به بیماری‌های ویروسی چشمی مبتلا هستند این مواد می‌توانند بر سلول‌های دفاعی بدن اثرات زیادی بگذارند و موجب عفونت‌های چشمی شوند. اثرات دیگری که می‌تواند به طور غیرمستقیم بر چشم بگذارد، آلودگی هوا از طریق مجاری تنفسی فوقانی است که جذب می‌شود و میزان التهاب را در سینوس‌ها زیاد می‌کند و می‌تواند موجب درد در چشم‌ها شود. گاهی اوقات هم در طولانی مدت این نوع مواد موجب گودی و کبودی دور چشم می‌شود. برخی اوقات ممکن است که این نوع عارضه‌ با وجود آلودگی پایدار بماند و مواد مضز موجب تحریک شدن فولیکول‌های شوند، در این بین مژه‌های نابجایی در لبه‌های پلکی ایجاد می‌شوند که باعث خارش و سوزش سطح قرنیه خواهند شد.

یادگاری متذکر شد: به همین دلیل بهتر است افراد کمتر در معرض آلودگی هوا قرار گیرند و هنگام خروج از منزل عینک آفتابی در روز استفاده کنند و زمان برگشت حتماً با آب و صابون صورت خود را کاملاً شست‌وشو دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها