به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا ، امید یوسفی با بیان اینکه از بین گونههای در خطر انقراض، "خروس کولی دشتی" بشدت در آستانه انقراض قرار دارد، افزود: خروس کولی دشتی از راسته سلیم شکلها و تیره سلیمیها بوده و در قزاقستان و روسیه تولید مثل و در منطقه خاورمیانه، از جمله ایران، زمستانگذرانی میکند.
وی اظهار کرد: به دلیل کاهش شدید تعداد این پرنده در دهههای گذشته، سازمان IUCN وضعیت بقای خروس کولی دشتی را در حالت در معرض انقراض طبقهبندی کرده است.
یوسفی تصریح کرد: هنوز علت اصلی این کاهش تعداد مشخص نیست، اما ناامن کردن زیستگاه این پرندگان توسط انسانها و تغییرات اقلیمی میتواند از علل کاهش جمعیت این پرنده باشند.
وی ادامه داد: متأسفانه اختصاصاً مطالعه دقیقی بر روی این پرنده انجام نشده تا علت اصلی کاهش جمعیت آن معین شود. ایجاد مناطق محافظت شده مستعد برای جلوگیری از کاهش جمعیت این پرنده در ایران نمیتواند کارساز باشد چرا که بومی ایران نیست لذا تهدیدهای این پرنده مهاجر باید در کشورهایی که پراکنش بالایی دارند بررسی شود.
وی با اشاره به مشخصات ظاهری این پرنده مهاجر عبوری اظهار کرد: طول بدن خروس کولی دشتی ۲۷ تا ۳۰ سانتیمتر و به نسبت درشت و پادراز است، رنگ بدنش از دور خاکستری مایل به صورتی به چشم میآید که از نزدیک متمایل به نخودی است.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: جمعیت کثیری از این پرنده در بهار و پاییز عمدتاً در شهرهای جنوب دریای خزر دیده میشود. همچنین در تالابهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و غربی مشاهده میشوند.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۸ گونه پستاندار، ۳۰۰ گونه پرنده و ۲۵ گونه خزنده و دوزیست در آذربایجان غربی زیست میکند، تصریح کرد: این استان بزرگترین زیستگاه گوزن زرد ایرانی در دنیا محسوب میشود. همچنین خالصترین نژاد گونه قوچ و میش ارمنی در کشور متعلق به زیستگاههای این استان است.
یوسفی با بیان اینکه ۱۸ گونه از پرندگان، ۱۷ گونه از پستانداران و چهار گونه از خزندگان و دوزیستان که در ردههای مختلف لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از گونهها ( IUCN ) قرار گرفتهاند در این استان زیست میکنند، افزود: با تشکیل کارگروه فنی ملی در سازمان محیط زیست با عضویت نمایندگان استانها، تدوین برنامه عمل ملی برای ۱۰ گونه دیگر در دستور کار قرار دارد.
یوسفی با اشاره به وجود خطر انقراض گونههای دیگر استان تصریح کرد: گوزن زرد ایرانی، پلنگ، همستر طلایی، بالابان، اردک سر سفید و افعی البرزی نیز با خطر انقراض مواجه هستند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بیان کرد: همچنین گونههای سمندر آذربایجانی، میش مرغ، لاک پشت مهمیزدار، عروس غاز، خفاش اعم از نعل اسبی، مدیترانه ای و مهلی، غاز پیشانی سفید کوچک، اردک مرمری، دلیجه کوچک، قوچ و میش ارمنی، کل و بز هم جز جانداران آسیب پذیر هستند.
وی تاکید کرد: تهیه و تدوین برنامه عمل ملی گونههای در معرض خطر انقراض که در آذربایجان غربی شامل پنج گونه (غاز پیشانی سفید کوچک، میش مرغ، خرس قهوهای، پلنگ و گوزن زرد ایرانی) است، در راستای حفاظت از این گونهها انجام میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم