یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، شهرستان مرزی و کوهستانی بانه یکی از شهرهای کردستان است که تنها 30 کیلومتر با اقلیم کردستان عراق فاصله دارد و دارای طبیعت بکر و دست نخورده است و در سال های گذشته به واسطه بازار تجاری و وجود کالاهای ارزان قیمت به یکی از شهرستان های گردشگر پذیر در استان تبدیل شده و سالانه میزبان میلیون ها مسافر از سراسر کشور بوده است.
طبیعت بکر و کوه های سر سبز و بلند قامت آربابا، دوزین، بابوس و جنیره که اطراف بانه را احاطه کرده اند و به نماد زیبایی وحماسی این شهر تبدیل شدند در سال های گذشته گردشگران زیادی را به خود جذب کرده اند.
در شهرستان بانه علاوه بر جاذبه های طبیعی و بازار تجاری، سه قرآن تاریخی در روستاهای شوی، نجنه و هفت تاش با قدمتی بیش از 400 سال وجود دارد که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند و اکنون برای بازدید علاقه مندان به آثار تاریخی و معنوی در معرض عموم قرار دارند.
از دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان غار تاریخی روستای «شوی» است که به دلیل نزدیکی به این روستا با همین نام شناخته می شود و دارای دالان های کوچک و بزرگ است که سالانه غار نوردان و محققان زیادی برای کاوش و تحقیق به این غار سر می زنند.
جاده سقز- بانه به دلیل داشتن طبیعتی بکر، وجود آبشارهای طبیعی و مراکز پخت غذاهای سنتی در این مسیر به یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان مسافر پذیر در کردستان تبدیل شده است.
در سال های گذشته بانه بیشتر از هر شهر دیگر کردستان مسافر به خود دیده همین امر باعث شده مراکزاقامتی این شهر به هشت هتل، پنج مهمان پذیر و 72 سوئیت اجاره ای افزایش یابد که در آستانه نوروز پذیرای مسافران و گردشگران شدند.
شوی، پیاوین، نجنه، هفتاش، سبدلو، آلوت، مجسه و سورین از روستاهای هدف گردشگری بانه هستند که با واسطه داشتن دشت های پهناور، جنگل های سر سبز، اماکن تاریخی و فرهنگی جوبیارهای طبیعی و بکر به مقصد گردشگران تبدیل شده در کنار روستاهای هدف گردشگری آب گرم روستای سالوک نیز خود نمایی می کنند اما این ظرفیت های ارزشمند گردشگری بانه با بی مهریهایی مواجه شده و همچنان ناشناخته باقی مانده است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بانه گفت: در مراکز اقامتی شهرستان بانه زمینه اسکان بیش از یک هزار و800 نفر فراهم است.
سعدالله رحیمی خواه افزود: با توجه به برنامه های پیش بینی شده و افزایش تعداد محل های اقامتی در شهرستان امسال با کمبود فضای اقامتی برای اسکان شبانه مواجه نمی شویم.
وی اظهار داشت: در نوروز سال گذشته یک میلیون و 359 هزار نفر به بانه سفر کردند که 138 هزار نفر در مراکز اقامتی این شهر اسکان داده شدند.
رحیمی خواه اضافه کرد: در یک سال اخیر نیز یک میلیون 345 هزار به بانه سفر کردند که از این تعداد 838 هزار نفر در مراکز اقامتی شهرستان شبانه اسکان داده شدند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بانه ادامه داد: نمازخانه ها، مراکز بهداشتی، غذاخوری ها هم تحت نظارت هیات های بازرسی جدی قرار می گیرند و خانه های مسافر نیز ساماندهی می شوند.
رحیمی طبیعت بکر و منحصر به فرد را مهمترین ظرفیت های گردشگری بانه اعلام کرد و گفت: روستاهای هدف گردشگری بانه در سال های گذشته شناسایی شده و برای توسعه و ایجاد زیرساخت ها در این روستاها برنامه زیری شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد مردم بخش آرمرده به صنعت شالبافی اشتغال دارند اظهار داشت: شهر آرمرده با وجود رونق صنعت شالبافی و پستک دوزی به عنوان دهکده نساجی معرفی شده و تلاش می کنیم این شهر به عنوان دهکده نساجی در ایران ثبت شود.
این مسئول گفت: در روستاهای هدف گردشگری بانه جاذبه های طبیعی، فرهنگی، تاریخی و معنوی وجود دارد که بسیاری از جاذبه های روستایی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
وی ادامه داد: از هشت قرآن تاریخی کردستان که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده سه قرآن در روستاهای شوی، نجنه و هفتاش قرار دارد که برای علاقمندان به آثار تاریخی و معنوی در مساجد این روستاها در معرض دید عموم قرار دارند که پذیرای گردشگران هستند.
در شهرستان بانه هشت هتل، یک هتل آپارتمان، پنج مهمانپذیر، چهار هتل آپارتمان و 72 واحد استیجاری برای اسکان شبانه مهمانان وجود دارد و در ایام تعطیلات نوروزی سه پارک مسافر، توحید و معلم برای اسکان مسافرین نوروزی تعیین شده است.
شهرستان بانه 178 روستا و چهار شهر بانه، بوئین، آرمرده و کانی سور دارد علاوه برآن تعداد زیادی کوخ در اطراف روستاها وجود دارد که وجود این کوخ ها با سه تا چهار خانوار در فاصله کمی دورتر از روستاها زندگی روستا نشینی را در این شهرستان با دیگر نقاط متمایز می کنند.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد