محمدرضا محمودی کارشناس اقتصادی و فعال کارگری در گفتوگو با جام جم آنلاین ، عنوان کرد: قشر کارگر وضعیتی بحرانی را پشت سر میگذارد. این وضعیت باید ضربالاجل حل شود. این در حالی است که افزایش حقوق و دستمزد بهصورت کامل بحران را از بین نمیبرد و فقط از شدت آن میکاهد.
وی افزود: وقتی یک وضعیت بحرانی به وجود میآید باید شرایطی را مهیا کرد تا این وضعیت بحرانی بهدرستی مدیریت شود و شرایط اضطراری کمکم از بین برود. اگر ما میگوییم حقوق و دستمزد با توجه به تورم مصوب شده این بدان معنا نیست که مشکلات کارگران بهطور کامل حلشده است. این فقط مقدمهای در رابطه با این ماجراست.
محمودی در ادامه گفت: از دست رفتن قدرت خرید مردم بهخصوص در میان قشر کارگر نمود زیادی دارد. حالا افزایش حقوق و دستمزد برای سال آینده گام نخست برای کنترل بحران قشر کارگر است. تأکید میکنم این افزایش فقط گام نخست برای کنترل بحران است نه تمام راهحل و برنامه.
محمودی تأکید کرد: هزینههای یک خانوار چهارنفری قرار نیست بهطور کامل با سه میلیون و هزار700 الی چهار میلیون تومان برطرف شود. در کنار آن باید بستههای ویژه حمایتی بهطور مستمر وجود داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی اذعان داشت: امسال فاصله قابلتوجهی بین دستمزد و حدنصاب هزینهها وجود داشت. در کنار آن مسائل جانبی دیگری مانند هزینههای درمانی نیز وجود دارد. وضعیتی که به وجود آمد یک بحران شدید اقتصادی بود. بحران با خودش مسائلی همانند ورشکستگی و کاهش داراییها و خسارات سنگین به همراه دارد. بسیاری از مردم از رهآورد چنین وضعیت نامطلوبی بهشدت جبران خسران شدند.
محمودی تأکید کرد: حداقل هزینه هر خانوادهای چهار میلیون است. اما حقوق کارگران گاهی نیز یکمیلیون تومان بوده است. تصور کنید این قشر چگونه تحتفشار شدید روانی قرارگرفتهاند و این موضوع باید آسیبشناسی شود.
وی در پایان گفت: سبد معیشتی در نظر گرفتهشده باید ویژه باشد. این سبد و اختصاص دادن خود یکی از نشانههای نقص ساختار اقتصادی و مدیریت دولت است اما در شرایط کنونی لازم و ضروری به نظر میرسد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت