در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، «دکتر ندا رونده» بر لزوم آموزش به تمامی گروههای سنی و حتی اصناف مرتبط با لوازم آرایشی و بهداشتی تاکید کرد و با اشاره به وضعیت قاچاق در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی، گفت: تشدید جریمه و برخوردها نیز میتواند از آمار ورود لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق به داخل کشور کاهش دهد.
ایران دارای رتبه دوم مصرف مواد آرایشی در خاورمیانه
وی گفت: محصولات زیبایی و آرایشی به صورت گستردهای در سطح دنیا استفاده میشوند و در حال حاضر ایران در شاخص مصرف، رتبه دوم را در خاورمیانه دارد و به عنوان و هفتمین وارد کننده مواد آرایشی مطرح میشود.
آمار دقیقی از قاچاق لوازم آرایشی به کشور وجود ندارد
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از قاچاق این کالا به کشور وجود ندارد، تصریح کرد: رقمهای اعلام شده در حد حدس و گمان است؛ چراکه فرآوردههای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و قاچاق از طریق مبادی غیرقانونی و بدون اخذ مجوزهای لازم جهت واردات از وزارت بهداشت و پروانههای بهداشتی و نظارتهای مرتبط، وارد کشور میشوند.
عوارض و خطرات استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق
دکتر رونده با اشاره به خطرات استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق، عنوان کرد: خطرات مصرف فرآوردههای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز قاچاق یا تقلبی علاوه بر آسیبهای اقتصادی که به جامعه وارد میکند، منجر به بروز آسیبهای جسمی و روحی نیز میشود. این قبیل محصولات از آنجاکه بدون اخذ مجوز و در شرایط نامناسب وارد کشور میشوند، لذا هیچگونه اطلاعاتی از مواد اولیه به کار رفته، شرایط تولید، نگهداری و حمل و نقل آنها در دسترس نبوده و اغلب از کیفیت مناسبی نیز برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: با توجه به نوع محصول و موضع استفاده، عوارضی از قبیل عفونت پوست، زخمهای پوستی، قرمزی و تورم پوست، آکنه و جوشهای پوستی، شکنندگی و ریزش مو احساس سوزش در محل مصرف، پف آلودگی پلکها، سوزش چشم و حساسیت پوستی در بدن مصرف کننده ایجاد میکنند. قابل ذکر است این عوارض ممکن است بعد از چند بار مصرف یا چندین سال مصرف و حتی برای بار اول روی دهند.
به گفته وی، همچنین میتوان به مضرات فلزات سنگینی از جمله سرب که در برخی از فرآوردههای آرایشی بخصوص رژ لب یافت میشود، اشاره شود که از جمله عوارض آن ورود به بافتهای نرم نظیر مغز، کلیه، جانشینی کلسیم در مغز استخوان و عدم تولید هموگلوبین و افزایش فشار خون در بزرگسالان است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به علل استقبال بالای بانوان از این محصولات با وجود هشدارهای داده شده، عنوان کرد: علت اصلی مصرف گسترده لوازم آرایشی قاچاق، ارزانی آنهاست و همین، دلیل تمایل مصرف کننده برای خرید است. دلیل بعدی نیز شاید عدم اطلاع رسانی صحیح باشد که باید دستگاهها تمرکز بیشتری روی این موضوع داشته باشند.
محصولات آرایشی را از طریق تبلیغات اینترنتی و ماهوارهای خریداری نکنید
وی با بیان اینکه خرید این محصولات از طریق تبلیغات اینترنتی، ماهواره، مجلهها و پیکهای تبلیغاتی به هیچ عنوان توصیه نمیشود، گفت: قید عبارت «دارای مجوز بهداشت» در این گونه تبلیغات به هیچ وجه دال بر اطمینان از سلامت فر آورده نیست، ضمن آنکه در صورت بروز مشکل به هیچ عنوان شکایت قابل پیگیری نخواهد بود.
آموزش تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق به شهروندان و اصناف
مدیر واحد نظارت بر فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با اشاره به اقدامات دانشگاه در زمینه آموزش تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق، اظهار کرد: کارشناسان واحد اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات، برنامههای آموزشی متنوعی با در نظر داشتن گروههای سنی خاص برگزار میکنند که این گروهها شامل کودکان، بزرگسالان و به ویژه بانوان اعم از خانهدار و شاغل است و در این دورهها برچسب اصالت کالا شناسانده شده و نحوه استعلام اصالت کالا از طریق برچسب و استعلام کالا از طریق سامانه تی تک نیز آموزش داده میشود.
تشدید جریمه و مجازات راهکار کاهش قاچاق محصولات آرایشی
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر آموزش راههای شناخت کالای قاچاق به اصناف است که شاید تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته که در همین راستا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با برگزاری دورههای آموزشی مختلف برای اصناف آنها را با روشهای استعلام کالا آشنا کردهاند. همچنین پخش پمفلت جهت مصرف کنندگان در مدارس، فرهنگسراها، زیرنویسهای برنامههای تلویزیونی و… جهت اطلاع رسانی و آشنایی با تشخیص فرآورده سالم از ناسالم و عوارض مصرف کالای نامرغوب از دیگر کارهای معاونت است. در ضمن تشدید جریمهها و مجازات قانونی متخلفین در سطح عرضه اقلام سلامت محور نیز میتواند کارساز باشد.
کشف ۴۰۳۱ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی غیر مجاز
رونده در ادامه با اشاره به آمار بازرسیهای انجام گرفته توسط این معاونت، عنوان کرد: به منظور نظارت بر عرضه محصولات و اقلام سلامت محور و در راستای مبارزه با پدیده شوم قاچاق، بازدیدهای مشترکی با حضور نمایندگان سازمان تعزیرات حکومتی، اداره کل گمرک، آگاهی، اموال تملیکی شهرداری، اصناف و کارشناسان معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی، در قالب گشتهای روزانه در محدوده ناصر خسرو- مروی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در ابتدای امر با نصب بنر و سخنرانی و بازدیدهای تصادفی آگاهی لازم به فروشندگان در خصوص اجرای مانور نظارتی و توجیه آنان به منظور الزام در جمعآوری کالاهای قاچاق و تقلبی و صرفاً فروش کالا با برچسب اصالت و سلامت و نیز تهیه اقلام از منابع مجاز و دارای مجوز ورود و مورد تأیید وزارت بهداشت انجام میشود، سپس به صورت روزانه و حتی در ایام تعطیل این بازدیدها انجام گرفته و تا کنون نیز ادامه دارد. بر اساس آخرین آمار ارائه شده در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری ۳۹۶ بازید از مراکز عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی صورت گرفته است که در این بازرسیها ۴۰۳۱ قلم لوازم آرایشی قاچاق کشف شده است.
نحوه نظارت بر فروش آنلاین و مجازی مواد آرایشی
این عضو هیأت علمی دانشگاه در رابطه با نحوه نظارت بر فروش آنلاین و مجازی مواد آرایشی و بهداشتی، تصریح کرد: اگر لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در فروشگاه آنلاین به فروش رسید و شکایت شهروندان را در پی داشت کارشناسان با دریافت مشخصات کالا و دلیل شکایت، به محل تأمین کننده کالا مراجعه و پس از انجام بازرسی اقدامات لازم را انجام میدهند. همچنین بازرسی از سالنهای زیبایی بانوان و پیرایشگاههای مردانه نیز به صورت منظم انجام میشود و در حین بازدید آموزشهای لازم نیز داده شده و در صورت مشاهده تخلف حتماً برخورد میشود.
شکایت از دستفروشها قابل پیگیری نیست
مدیر واحد نظارت بر فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در خاتمه خطاب به شهروندان، گفت: توصیه ما همواره خرید از مراکز معتبر و مجاز بوده، لذا در صورت وجود مشکل تنها از این طریق میتوان شکایت را پیگیری کرد و اگر کالا از مراکز غیر معتبر یا دستفروشها خریداری شود و ایجاد مشکل کند، قابل پیگیری نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند