به گزارش جام جم انلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، پدرام برقعی متخصص گوش و حلق و بینی، در خصوص ابتلا به بیماری خروپف و روشهای درمان آن با بیان اینکه بیماری خروپف عملا یک اختلال انسدادی در راه تنفس فوقانی است، اظهار کرد: هر اختلالی که باعث مسدود کردن راه تنفس، جایی بالاتر از حنجره شود باعث بروز خروپف میشود.
برقعی با اشاره به اینکه خروپف به علت ارتعاش کام نرم (بخش نرم سقف دهان) به وجود میآید، گفت: هنگامی که ریهها هوا را به درون میکشند، هوا از مجاری تنفسی رد شده و صدای وز وز تولید میکند و باعث ارتعاش لرزش قسمتهای نرم در راه تنفس فوقانی میشود.
متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه افرادی که خروپف میکنند ممکن است مشکلات زمینهای داشته باشند، تصریح کرد: برخی از این مشکلات همچون چاقی، بلندی کام نرم و زبان کوچک، پلیپ بینی، بزرگی لوزهها و خوابیدن در حالت طاق باز هستند که خروپف را تشدید میکند.
وی با بیان اینکه بیماری خروپف با توجه به میزان آن درمان میشود، گفت: در تشخیص بیماری خروپف اول تست خواب گرفته میشود که فرد در این تست داخل لابراتوار میخوابد و پارامترهای خواب را بررسی میکنند؛ بر اساس میزان تعداد تنفس، تصمیم گرفته میشود چه کاری برای درمان بیماری خروپف بهتر است.
نوع تغذیه در درمان بیماری خروپف موثر است
برقعی با اشاره به اینکه نوع تغذیه در درمان بیماری خروپف موثر است، بیان کرد: اگر فرد خروپف کمتری داشته باشد عادت غذایی بررسی میشود؛ مصرف سیگار، قهوه، چای، خوابیدن با شکم پر قبل از خواب از عوامل ایجاد این بیماری است و باعث افزایش تعداد خروپف میشود.
این متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به اینکه درمان بیماری خروپف روشهای مختلفی دارد، گفت: اگر فرد تعداد خروپف زیادی داشته باشد از پروتز دندانی استفاده میشود؛ به این صورت که فک به سمت جلو نگه داشته شده و از مسدود شدن راههای هوایی بهوسیله زبان یا ساختارهای دیگر جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه درمان بیماری خروپف با استفاده از روشهای مختلف جراحی امکان پذیر است، اظهار کرد: در درمان بیماری، خوابِ القایی برای فرد ایجاد میکنیم و از این طریق راه تنفس را بررسی کرده و عمل جراحی بر روی فرد انجام میشود.
برقعی با بیان اینکه یکی دیگر از روش های درمان بیماری خروپف، جراحی قسمت عقب حلق (نرم کام و زبان کوچک) است، گفت: در این جراحی با برداشتن قسمتهایی از سقف دهان و زبان کوچک، راههای هوایی را برای درمان خروپف شبانه باز میکنند و باعث جلوگیری از لرزش این نواحی در هنگام تنفس میشوند.
این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: در مواردی که بیماری خروپف بسیار زیاد باشد و عمل جراحی فایدهای در درمان نداشته باشد، روش آخر در درمان استفاده از دستگاه CPAP است؛ روی بینی بیمار ماسکی گذاشته میشود که نای را در هنگام خواب باز نگه داشته و مانع از بسته شدن راه هوایی شده تا مجاری تنفس فرد باز بماند.
وی با بیان اینکه خروپفهای شدید در افراد جوان که عادت به خروپف کردن ندارند، هشداری مبنی بر فشارخون بالاست، گفت: زمانی که خر و پف کردن به وسیله یک رویداد قطع شود باعث یک خواب نامطلوب و نیمه کاره و وقفه در تنفس میشود، این روند بر روی کیفیت یک خواب مطلوب تاثیر گذاشته و باعث ایجاد فشارخون بالا و اختلال در ضربان قلب میشود.
برقعی با بیان اینکه سن در شروع بیماری خروپف تاثیرگذار است، یادآور شد: با بالا رفتن سن این بیماری بیشتر میشود، در بررسیهای انجام شده نشان میدهد آقایان نسبت به خانمها بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت