مصرف موادغذایی کاهنده التهاب و ترمیمکننده سلولهای بدن نیز در درمان این بیماری توصیه شده است.
علاوهبر این توصیههای کلی، برخی مواد غذایی که بهطور خاص در درمان کبد چرب مؤثر است، عبارتند از:
سیر
سیر ازجمله موادغذایی اصلی در بسیاری از رژیمهای غذایی است و به نظر میرسد در بهبود مبتلایان به کبدچرب نیز بیتأثیر نباشد. نتایج یک پژوهش نشان داده مکمل پودر سیر در برخی مبتلایان به این بیماری موجب کاهش وزن بدن و چربی کبد میشود.
اسیدهای چرب امگا3
نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که اسیدهای چرب امگا3 موجب اصلاح میزان چربی کبد و کلسترول HDL در مبتلایان به کبدچرب میشود. البته، اثبات کامل این نتایج هنوز نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است. با اینحال، پژوهشگران تأکید دارند مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3 مانند سالمون، ساردین، گردو و تخم کتان به کاهش چربی کبد کمک میکند.
قهوه
قهوه حاوی کلروژنیک اسید است. این ترکیب خاص را سرشار از خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی میدانند که بویژه در کاهش کلسترول و تنظیم فشارخون نیز مفید است. قهوه همچنین از بدن در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت میکند.
چای
مصرف چای بهمنظور درمان بیماریها به هزاران سال پیش برمیگردد. در نتایج یک پژوهش مشاهده شد چای سبز موجب کاهش درصد چربی بدن و چربی خون میشود. هرچه میزان آنتیاکسیدان موجود در چای سبز بیشتر باشد، بر تاثیر درمانی این گیاه افزوده خواهد شد.
گردو
گردو سرشار از امگا3 است. شواهد از این قرارند مصرف منظم گردو موجب بهبود عملکرد کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود.
آووکادو
آووکادو سرشار از چربیهای مفید، مواد مغذی ضدالتهابی و فیبرهای محلول است و در کاهش قندخون و استرس اکسیداتیو در بدن مؤثر است.
بروکلی
مطالعات نشان داده مصرف بلندمدت بروکلی از انباشتگی چربی در کبد موشهای آزمایشگاهی جلوگیری کرد.
این مطالعات هنوز ادامه دارد، اما هنوز وارد فاز آزمایش بالینی روی انسانها
نشده است.
منبع: medicalnewstoday
مترجم: صدف دژآلود
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد