به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سید اسدالله جولایی در تشریح آخرین وضعیت زندانیان جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری گفت: در حال حاضر استان فارس با 1284 زندانی بیشترین آمار مددجویان مربوط به محکومان تحت حمایت ستاد دیه را به خود اختصاص داده و به ترتیب اصفهان با 896 زندانی، تهران با 811 محبوس و خراسانرضوی نیز با 809 مددجو در شمار بیشترین دارندگان محکومان ناتوان در پرداخت بدهیهای دیه و مالی هستند.
وی با تقدیر از مسئولان برخی از استانهای کشور در کاهش و کنترل طرح «پیشگیری از ورود ناخواسته افراد به زندانها»، افزود: در مقابل شهرهایی با جمعیت کیفری بالا سیستان و بلوچستان به عنوان بزرگترین استان کشور به لحاظ وسعت منطقه تنها 76 زندانی و بدون حتی یک محکوم زن در رتبه اول قرار داشته و به ترتیب خراسان شمالی با 97 بدهکار مالی و سمنان با 112 مددجوی نیازمند از کمترین محکومان غیرعمد میزبانی میکنند.
کاهش رانندگان زندانی به 580 نفر
جولایی با اشاره به ابلاغ قانون بیمه اجباری خسارت وارده شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه در اردیبهشت سال گذشته اظهار کرد: به برکت این قانون مترقی هرچند زندانیان دیات ناشی از حوادث کارگاهی نسبت در طول یک سال گذشته تغییرات چندانی نداشتهاند اما خوشبختانه در قبال بدهکاران دیات ناشی از حوادث رانندگی باید بگوییم این جمعیت کیفری با روند کاهشی خود امروز به تعداد 580 زندانی رسیدهاند که بیشتر این محبوسان ناشی از دیات جرحی و فوتی هم پروندههایی از گذشته دارند و الا در قبال این افراد از زمان ابلاغ قانون یاد شده در نیمه دوم سال 95 تا به امروز در خصوص کاهش ورودی به زندان توفیقات زیادی حاصل شده است.
افزایش 28 درصدی فروش بیمهنامههای شخص ثالث
مدیرعامل ستاد دیه کشور طول درمان و افزایش تعرفههای پزشکی و درمانی را علت حبس بسیاری از رانندگان مقصر در یک حادثه رانندگی عنوان کرد و افزود: در چهار ماه نخست سال جاری با وجود رشد 9 درصدی مبلغ حق بیمه صادره از سوی شرکتهای بیمه از بابت حق بیمه شخص ثالث اما خوشبختانه در این بازه زمانی بیش از 6 میلیون و 250 هزار بیمهنامه با همین عنوان به فروش رسیده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال 95 رشدی تقریبا 28 درصدی داشته است.
وی یادآور شد: در مدت چهار ماهه نخست امسال با لحاظ رشد پروندههای مربوط به بیمهنامه شخص ثالث تعداد 292 هزار ایرانی متضرر در حوادث رانندگی دیده برای گرفتن خسارتهای وارده به شرکتهای بیمهگر مراجعه داشتهاند که خسارت پرداختی به این افراد رقمی معادل 2 هزار میلیارد تومان است. رقمی که اگر زیر چتر حمایتی بیمه قرار نمیگرفت قطعا بیشترین نمود آن برای رانندگان مقصر در پشت میلههای سرد زندان متجلی میشد.
آزادی 120 زندانی با همکاری صندوق خسارتهای بدنی
مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به آزادی 3500 نفری زندانیان جرایم غیرعمد در پنج ماهه سال جاری گفت: آزادی قریب به اتفاق این مددجویان نیازمند به اعتبار کمکهای مردمی جمعآوری شده در جشنهای گلریزان حاصل شده و البته استخلاص جمع کوچکی از این بدهکاران نیز با همکاری نهادهایی چون بیمه محقق گردیده است. برای نمونه در این مدت 120 مددجوی تحت حمایت ستاددیه با مبلغ بدهی 91 میلیارد و 388 میلیون ریال با همیاری صندوق تامین خسارتهای بدنی از بند حبس رهایی یافته و به آغوش خانوادههایشان بازگشتند.
تلفات رانندگی امسال و پارسال هیچ تفاوتی ندارند
جولایی حل مشکل تصادفات جاده ای را فرا سازمانی مطرح کرد و گفت: این که طبق آمار پزشکی قانونی مرگ 5 هزار و 369 ایرانی در چهار ماهه سال جاری با مدت مشابه آن در سال گذشته تنها یک درصد کاهش داشته فقط اظهار تاسف و تالم نمیطلبد. در عصر ارتباطات و در شرایطی که بسیاری از کشورهای حتی جهان سومی در کنترل آمار تصادفات فوتی و جرحی خودشان، آمار و ارقام را به حداقل ممکن رساندهاند اما در کشوری با یک سابقه تمدنی هفت هزار ساله و رشد یافته در حال و هوای فرهنگ اسلامی کشته شدن قریب به 11 هزار هموطن در تصادفات تنها ده سال اخیر یک فاجعه ملی است.
وی ادامه داد: هر ساله به دلیل افزایش سفرها شهریور و فروردین ماه طرحهای ویژهای برای کاهش حداکثری تصادفات برنامهریزی میشود اما با گذشت از این ایام مجدد وضعیت به حالت گذشته باز میگردد و تمام توجهات به این سمت است و دلها به این خوش که برای نمونه آمار تلفات نسبت به سال قبل این میزان قلیل افزایش داشته است؛ غافل از اینکه کشته شدن یک انسان هم در عصر فعلی و در شرایطی که امکان پیشگیری و کنترل نسبت به رانندگیهای پر خطر وجود دارد هرگز قابل قبول نیست.
مدیرعامل ستاد دیه با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در این حوزه یادآور شد: معظمله در دیدار با فرماندهان و مدیران ناجا در صحبتهای حکیمانه خود به صراحت همین موضع را پیگیری کرده و بیان میفرمایند «من به کشته شدن یک نفر هم راضی نیستم». این که «هرچند آمار تلفات تصادفات جادهای کاهش یافته است اما آمار تصادفات همچنان بالاست» عین صحبتهای صریح رهبر معظم انقلاب است که در این جلسه بیان شد. وجود آمارهایی چون 114 هزار مصدوم ناشی از تصادفات رانندگی تنها در طول 4 ماه سال نخست امسال است که آیتالله خامنهای را با وجود بسیاری از دغدغهها بر آن میدارد که از کشتههای سفرهای جادهای با عنوان «یکی از غصههای همیشگی» خودشان یاد کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت