هرچند راه حل تضمینی وجود ندارد، اما قطعا برخی ویژگیها میان چنین انسانهایی در سراسر جهان مشترکند؛ ویژگیهایی که ریسک ابتلا به بیماریها را کاهش میدهد و باعث میشود زندگی سالمی را تجربه کنیم.
این عادتهای سالم شامل داشتن سبک زندگی پرتحرک، استرس کم و استراحت زیاد، داشتن حس تعلق به خانواده، جامعه یا یک مجموعه عقیدتی، معاشرت با افرادی با دیدگاه مثبت به زندگی و البته داشتن تغذیه مناسب است.
مصرف مواد غذایی گیاهی فراوان شامل میوه و سبزیجات، دانهها، آجیلها و ماده غذایی دیگری که معمولا در رژیمهای غذایی سالم نادیده گرفته میشود و آن لوبیاست!
چرا لوبیا؟
تحقیقاتی که در American Journal of Clinical Nutrition منتشرشد، نشان داد لوبیاها در سلامت و داشتن عمر طولانی نقش مهمی دارند.
لوبیاها پروتئینهای گیاهی و کربوهیدراتهای پیچیده را در یک مجموعه گرد هم میآورند. لوبیاها همچنین با داشتن فیبر فراوان، فیتونوترینتها و خانواده ویتامینهای B به تامین انرژی بدن کمک و آهن، منیزیم، پتاسیم، روی و دیگر مواد معدنی را برای بدن تامین میکنند.
بر اساس تحقیق انجام شده، مصرف منظم این ماده غذایی به تنظیم وزن و فشار خون، کاهش ریسک دیابت، بیماریهای قلبی و مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک میکند.
همچنین نشان داده شده است مصرف مکرر لوبیا در کاهش کلسترول خون نقش دارد و سلامت مغز و تامین انرژی با دوام را تضمین میکند.
هنگام مصرف لوبیاها، زودتر احساس سیری میکنیم و افزایش تدریجی قند خون هنگام هضم لوبیا باعث میشود دیرتر احساس گرسنگی کنیم. همه اینها یعنی لوبیا کمک میکند سالهای عمر بیشتر و باکیفیتتری پیش رو داشته باشیم.
چقدر مصرف کنیم؟
محققان میگویند مسنترینهای جهان، لوبیاها را روزانه یا دستکم چند بار در هفته مصرف میکنند. مطالعات متعددی نشان میدهد مصرف لوبیاها سه بار در هفته یا بیشتر، فواید متعددی دارد. اما خبر خوب این است که در هر مقطع از زندگی که باشید میتوانید از این فواید بهرهمند شوید. بهتر است بیشتر روزها به اندازه نیم فنجان لوبیا مصرف کنید. مصرف لوبیای تازه، خشک، منجمد یا کنسروی تفاوتی ندارد.
منبع: TODAY
مترجم: یاسمین مشرف
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد