به گزارش جام جم آنلاین به نقل از العالم، سنگ های کلیه، نهشته های معدنی هستند که در ادرار یافت می شوند و دفع آن ها بسیار دردناک است. نتایج این مطالعات به تازگی منتشر شده و راهی ساده را برای افراد بیمار پیشنهاد می دهد.
«دیوید وارتینگر» محقق اصلی و اورولوژیست دانشگاه ایالت میشیگان، این ایده را از بیمارانی گرفته که در طول تعطیلات بهار توانسته اند احساس بهتری را تجربه نمایند.
وی در این ارتباط می گوید: “من به همراه یکی از دانشجویانم از یکی از بیماران شنیدیم که وی سه بار سوار ترن هوایی شده و بعد از هر دفعه توانسته یک سنگ کلیه را دفع کند.”
آن ها برای آزمایش ایده خود، با استفاده از سیلیکون و چاپگر سه بعدی و بر اساس مشخصات یک بیمار مرد، سنگ کلیه ای مصنوعی ساختند و آن را درون نمونه ادرار شخص بیمار قرار دادند. سپس راهی «دنیای والت دیسنی» شدند تا ایده خود را مورد بررسی قرار دهند.
آن ها بیش از ۲۰ بار سوار ترن هوایی شدند. نمونه در یک کیف قرار گرفته بود و ارتفاعی مشابه با حالت عادی داشت (حالتی که یک فرد بیمار در ترن نشسته باشد.) آن ها به طور جدا گانه نیز ۲۰ بار سوار دیگر ترن های هوایی این شهر بازی شدند.
نکته مهم اینجاست که برای موثر بودن این روش لزوما نباید ترن های هوایی وحشتناک را تجربه کنید. حتی تکان های ملایم و مدیریت شده نیز می توانند در دفع سریع سنگ کلیه موثر باشند. در این تحقیقات ثابت شد که نشستن در عقب ترن می تواند ۶۴ درصد سنگ را از بین ببرد، در حالی که نشستن در جلوی ترن تنها ۱۷ درصد آن را دفع خواهد کرد.
این روش بیشتر در دفع سنگ های کلیه کوچک با اندازه کمتر از ۴ میلیمتر موثر است. پژوهشگران هنوز هم قصد دارند تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد