جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با جام جم آنلاین افزود: اختلاف قیمت برنج بین مراکز تولید و عرضه یک معماست و این اختلاف قیمت در شرایطی صورت می گیرد که تازه فرض بگیریم تقلبی هم در برنج عرضه شده از نظر اختلاط برنج و فروش خرده برنج صورت نگیرد. اختلاف قیمت برنج زیاد است و گاهی به بیش از 30 درصد می رسد که مورد تایید ما نیست و کاملا غیر منصفانه است و باید از سوی سازمانهای نظارتی با آن برخورد شود.
وی با اشاره به اینکه ذائقه مردم دوباره به سمت مصرف برنج ایرانی برگشته است گفت: با وجود گرانتر بودن برنج ایرانی نسبت به برنج وارداتی ، اما مردم ترجیح می دهند برنج کمتر مصرف کنند اما برنج ایرانی خریداری کنند.
رییس انجمن برنج ایران در باره میزان کشت برنج امسال نسبت به سال گذشته گفت: خوشبختانه امسال تولید برنج به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و بارندگی هایی که در اسفند و فروردین و اردیبهشت ماه صورت گرفت و حتی در اوایل خرداد ماه نیز ادامه داشت بسیار مناسب است و پیش بینی می شود امسال تولید برنج به حدود 2 میلیون و 350 هزار تن برسد که نسبت به تولید سال گذشته که حدود 2 میلیون و 250 هزار تن بود قدری افزایش نشان می دهد.
وی همچنین گفت: شرایط بارندگی امسال به حدی خوب بود که حتی 14 استانی که ممنوع الکشت هستند بدون استفاده از منابع زیر زمینی و فقط با استفاده از روان آبها توانستند در حاشیه رودخانه ها کشت برنج انجام دهند.
رییس انجمن برنج ایران افزود : شالیکارانی که در استان مازندران اوایل اسفند ماه برنج کاشتند - البته کشت برنج در این ماه به هیچ وجه مورد تایید مانیست برای آنکه ممکن است دچار سرمازدگی شود اما امسال شانس با آنها یاری کرد و نه تنها سرما نزد، اب خوبی هم داشتند- می توانند با برداشت مرحله اول کشت بخشی از اراضی را دوباره زیر کشت ببرند که دو بار کشت این اراضی به میزان تولید اضافه می کند.
شایق میزان برنج وارداتی مورد نیاز را 800 هزار تن اعلام کرد و گفت: می توان با اصلاح الگوی تغذیه میزان واردات برنج به کشور را کاهش داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت