اصغر آهنیها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت و گو با جام جم آنلاین در پاسخ به این پرسش که هزینه معیشت خانوار توافق شده تا چه حد مورد تایید بخش کارفرمایی است و تا چه حد در تعیین مزد سال آینده تاثیر گذار است گفت : قطعا با توجه به اینکه هنوز آمار جدید درخواستی از بانک مرکزی که کارفرمایان منتظرش هستند نیامده است این اعداد قطعی نیست و به طور یقین اصلاحیه خواهد خرد.
وی با اشاره به اینکه باید سهم مسکن ،درمان و آموزش از محاسبات سبد هزینه خانوار خارج شود گفت: بر اساس قانون اساسی، وظیفه تامین مسکن ،درمان و آموزش به عنوان بخشی از اقلام سبد معیشتی کارگران بر عهده دولت است و نباید این هزینه در سبد معیشت کارگر، به تولید کننده و کارفرما تحمیل شود. در نتیجه باید در جلسات ستاد مزد 96 چارچوب مشخصی مورد توافق قرار گیرد و وظیفه دولت و تولیدکننده در تامین هزینه سبد معیشت کارگران مشخص شود.
آهنی ها تاکید کرد: با توجه به رکود و وضعیت اقتصادی فعلی بعید است که افزایش چشمگیری دررقم دستمزد سال 96 اتفاق بیافتد.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار همچنین گفت : اگر زیر ساخت ها درست نشود باید هزینه را کاهش دهیم چرا که در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی و رکود حاکم هزینه تولید کننده بالاست و افزایش دستمزدها می تواند بر هزینه ها بیافزاید و منجر به تعطیلی و بیکاری کارگران شود .
وی با اشاره به اینکه حجم قابل توجهی از اقتصاد ایران دولتی است گفت : صنایعی که خصوصی هستند بین 15 تا 40 درصد ازهزینه هایشان سهم نیروی انسانی است،در واقع با توجه اینکه صنایعی مانند نفت، گاز و پتروشیمی در اختیار دولت است و از پول نفت پرداخت ها صورت می گیرد، بنابراین نباید بر اساس این بخش ها دستمزد کارگران تعیین شود، زیرا در تصمیم گیریها انحراف ایجاد می کند.
وی تأکید کرد: دولت باید به جای حمایت از کارگران و کارفرمایان از تولید حمایت کند. اگر مشکلات در مسیر تولید برداشته شود، اشتغال زایی که یکی از مشکلات اصلی در جامعه فعلی است رونق خواهد گرفت.
سیما رادمنش - جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
نه اینكه تمام پول دست افرادی باشد كه تمام كالا های مورد استفاده شان وارداتی و سفرها و تحصیلاتشان خارج از كشور است.
مسئولان بجای كم كردن حق كارگر و كارمند، مقابله كنند با مافیای واردات كالا و همچنین بالا رفتن نرخ ارز.
كارگر و كارمند با دریافت حق خود قدرت خرید پیدا میكند و با گردش پول در جامعه كسب و كار رونق می گیرد.
بالا رفتن قیمت كالا هم ارتباط مستقیم با نرخ ارز دارد، همان تور كه قبلاً هم دیده ایم