ایرج حریرچی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: در رابطه با حقوق های نجومی که بسیار در این رابطه بحث شد می توان گفت در وزارت بهداشت حقوق های نجومی وجود نداشته است. در جلسه ای که وزیر بهداشت در حضور مقام معظم رهبری به موضوع کارانه ها در آن اشاره کردند بیان شد، حقوقهای نجومی آنچه که مراد می شود فردی در قبال کار مدیریتی و اداری که دارد دستمزدهای نجومی گرفته است ، خیر اینگونه نیست و حتی یک نفر هم در وزارت بهداشت حقوق نجومی دریافت نکرده است.
وی ادامه داد: آنچه که مورد بحث قرار گرفت موضوع کارانه بود، کارانه رقمی است که پزشک با تعرفه دولتی ارائه خدمت می کند و درصدی از آن به پزشک پرداخت می شود و ناگفته نماند این موضوع از سال 74 تا به امروز اینگونه بوده است. اخیرا که این مسائل بسیار مطرح شد شورای حقوقی دستمزد بررسیهایی را در این رابطه انجام داد و روش پرداخت به کلی تغییر کرد.
به گفته حریرچی، دولت طبق بررسیهای شورای حقوقی دستمزد، مصوبهای را ابلاغ کرد که نظام پلکانی شکل گیرد، به عبارت دیگر زمانی که دریافتیها بالا رفت و درصد پرداختیها پایین آمد شورای حقوقی دستمزد 10درصد از هر پله را در پرداخت کاهش دهد.
" اخیرا یکی از وزیران اسبق بهداشت در رابطه با درآمدهای متخصصین گفته بود «درآمد متخصصین ایرانی 7 برابر متخصصین امریکایی است .» سخنگوی وزارت بهداشت در این مورد اظهار کرد: در آمد متوسط یک متخصص آمریکایی سالانه 280 هزار دلار(1میلیارد و 120میلیون تومان) است. آیا پزشکان ما درآمدی حدود 7میلیارد در سال دارند؟ متخصصین ما بعد از طرح تحول سلامت متوسط دریافتی شان سالانه حدود 100 الی 300 میلیون است. ممکن است در مناطق محروم که فقط یک پزشک قرار دارد و در ماه 570 عمل را انجام میدهد بیش ار این مقدار دریافت کند و راه کنترل دریافتی بالای این پزشک این است که پزشکان بیشتری را تربیت کنیم تا در مناطق محروم فقط یک پزشک را قرار ندهیم.
حریرچی افزود: طرح تحول سلامت در جهت رسیدن به یک پوشش همگانی سلامت است. در راه دستیابی به این پوشش همگانی، تعاریف، راهها و برنامه های زیادی باید محقق شود که حتی در اکثر کشورهای توسعه یافته فقط تعداد اندکی از کشور ها به این پوشش همگانی دست پیدا کردهاند و رسیدن به این برنامه بسیار زمان بر است.
وی افزود: رسیدن به پوشش همگانی سلامت حداقل و در بهترین شرایط 10 تا 12 سال به طول می انجامد. کشورهای غربی که در چند دهه اخیر به پوشش همگانی سلامت دست پیدا کرده اند 30 تا 40 سال روی برنامه های دراز مدت خود کار کرده اند. حرکت به سمت پوشش همگانی سلامت و تمامی مسائل بهداشتی و درمانی مردم اعم از پیشگیری، ارتقای سلامت، غربالگری، درمان و توانبخشی را پوشش می دهد و همچنین محافظت مالی از مردم کشور را فراموش نکنیم. این یک راه طولانی و زمان بر است.
حریرچی اظهار کرد: 75 الی 80 درصد عوامل موثر در سلامت مردم خارج از حیطه وزارت بهداشت و درمان است بدین معنا که رسیدن به پوشش سلامت همگانی نیازمند یک دستاورد فرابخشی و بین بخشی است، راهبردی که وزارت بهداشت در این راستا در پیش گرفته است طبق برنامه های از پیش تعیین شده و مبتنی بر اسناد بالا دستی و قوانین مربوطه بود که از پنجره سیاسی که در ابتدای دولت یازدهم بوجود آمد استفاده کرد. به عبارتی دیگر دکتر روحانی در یکسال اول ریاست جمهوریشان به اندازه 32سال قبل روسای دولت هایی که وجود داشت در رابطه با سلامت صحبت کردند، بنابراین موضوع پنجره سیاسی مبتنی بر 2 عامل است. رئیس جمهور سلامت محور بود و دیگری صحبت حذف یارانه های غیر هدفمند و تبدیل آن به به یارانه های هدفمند بود. یکی از مصداق های عینی این موضوع سلامت است.
در ادامه تاکید کرد: بنابراین وزیر بهداشت و مدیران وزارتخانه از این پنجره سیاسی استفاده کرده و برنامه طرح تحول سلامت را مطرح کردند و در ادامه مصوبات لازم را از دولت، حمایت های مالی را از مجلس گرفته و این حرکت را آغاز کردند. وزارت بهداشت از لحاظ شروع بسته ها در سال اول و اواسط سال دوم بسیار راضی بوده و همچنین از لحاظ ادامه کار تا به این لحظه از بُعد دستاوردهایی که به مردم داشته نیز راضی است اما واقعیت این است که به دلیل محدودیت های مالی و عدم برخی از همکاری ها در اجرای بسته ها جدید دچار مشکل شدیم.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت به تمامی تعهدات و میثاق هایی که با مردم بسته بود وفادار است و امیدواریم در سال آینده با دستورات رئیس جمهور، قول هایی بیمه و دولت و علاوه بر آن با قانون برنامه ششم بتوانیم آن راه 10 الی 12ساله را با طراحی های صورت گرفته همچنان ادامه دهیم.
توضیح : در متن این مصاحبه سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرده بود که درآمد سالانه پزشکان متخصص 100 تا 300 میلیون است ، اما متاسفانه در متن و تیتر اولیه مصاحبه کلمه سالانه افتاده بود که همین مساله باعث بروز ابهاماتی شد که طی آن حریرچی ضمن تماس با جام جم آنلاین خواستار اصلاح تیتر و متن شد که بدینوسیله ضمن اصلاح خبر از این بابت از ایشان و خوانندگان پوزش می خواهیم .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
این سنجش در خصوص سایر رده های شغلی و تحصیلی هم انجام بشه
اونوقت هست كه تفاوت چند صد برابری به دوبرابر یا سه برابر تبدیل میشه
چون توزیع منابع تو این وزارتخانه
خیلی بد و غیر منصافه انجام میشه
این ارقام فقط حقوق متخصصین هست با كارانه نزدیك به 600 ملیون تا یك ملیارد میگیرن
بعد بیمارستانها توان تخفیف به مردم را ندارند
نیروی پرستار جذب نمی كنن و استخدام محدود می باشد
ودرنهایت وضعیت خدمت رسانی این هست كه میبینید
پاسخگوی خطاهای پرشكی هم كه كلا نیستن
و نظام پزشكی كلا مدافع حقوق پزشكان هست
این وزارتخانه كه بهتر است اسم آن به جای وزارت بهداشت ودرمان وزارت پزشكان عنوان گردد
نیاز به تغییرات اساسی دارد